“Kapının önünde herkes üst üste yığılmış durumda çocuklarını bekliyorlar. Kimse çocukların geçişine fırsat tanımıyor. Çok kalabalık bir ortam var. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz”

WhatsApp ihbar hattımıza gelen “Hacı Numan İlkokulu yıkıldı. 1800 öğrenci geldi. Okul önünde her gün kavga oluyor. Şehit Adil Doğan İlkokulu’nda kaos var” ihbarı üzerinde Yeşil Beykoz Gazetesi olarak yerinde gözlemlemeye gittik.

“Evladım niye erken geldin? Daha 1.5 saat var”

12:00 sularında Şehit Adil Doğan İlkokulu önüne gittiğimizde okulun güvenlik görevlisi ile öğleden sonra ders başı yapacak olan bir öğrenci ile şu diyaloglara şahit olduk ‘evladım niye erken geldin? Daha 1.5 saat var. Erken gelmeyin yoğunluk kargaşa oluyor. Evinizde biraz daha bekleyin”

Saatlerin 12:30 göstermesiyle beraber öğleden sonra ders başı yapacak öğrencilerin okul önünde biriktiği gözlemlendi. Öğleden önce eğitim gören çocuklarını almaya gelen velilerin de okulun tek kapısı önünde birikerek yola taşmasıyla kargaşanın belirtileri başlamış oldu.

“Evet ablalar fasulye geldi bahçe fasulyesi”

Okulun önünde kargaşa başlarken fasulye satan bir seyyar satıcı arabasının okul önüne park etmesiyle üç yol ağzında olan okulun her tarafından gelen velilerin özel araçları ve okul servislerinin giriş çıkışıyla saat 12:40 sularında bir kaosa dönüşmeye başladı.

Çok sürmeden iki kadın veli arasında kapının önünde neden duruyorsunuz tartışması yaşandı. Öğleden sonra ders başı yapacak öğrencilerin ve çocuklarını almaya gelen velilerin toplanmasıyla Şehit Adil Doğan İlkokulu önü adeta konser alanı gibi doldu.

Okul önünde ismini paylaşmayan bir öğrenci velisi yaşanılan duruma dair ” Kapının önünde herkes üst üste yığılmış durumda çocuklarını bekliyorlar. Kimse çocukların geçişine fırsat tanımıyor. Çok kalabalık bir ortam var. Çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz” dedi

Kargaşadan haberdar olan okul idarecileri okul kapısını önüne gelerek kalabalığa uyarılarda bulundu. Uyarıların dikkate alınmadığını ve artan kalabalığın endişe verici bir boyuta ulaşması üzerine tansiyon yükseldi. Müdür Yardımcısı Sinan Tuncay kapı önünde etten duvar ören velilere ” Allah aşkına yolu açın. Birbirimizi anlayamıyoruz. Çocuklarınızı çıkarken göreceksiniz zaten. Lütfen böyle yapmayın” dediği görüldü.

İsmi öğrenilemeyen bir öğretmen ile yapılan görüşmede şunları dedi:

Depreme dayanıklı olması amacıyla Hacı Numan Ortaokulu yıkıldı. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim’in kararı ile öğrenciler Şehit Adil Doğan İlkokulu’na geçici olarak sevk edildi. Şehit Adil Doğan İlkokulu’ öğrenci sayısı 1080, Hacı Numan Ortaokulu’nun ise 850’dir. Durum kontrol altındadır. Okulumuzda yoğunluktan dolayı ve pandemiden dolayı bir problem yoktur. Sağlıklı ve güvenli şekilde eğitim ve öğretim dönemine başladık bu şekilde tüm öğretmen ve idareci kadromuz ile devam ettireceğiz. Buradaki problem velilerimizin okul önünde kalabalık oluşturarak sağlıklı giriş ve çıkışlarının önüne geçmesidir. Hacı Numan Ortaokulu öğrencilerinin okula giriş saati 07:20 çıkış saati 13:00 , Şehit Adil Doğan İlkokulu öğrencilerinin giriş saati 13:40 çıkış saati ise 18:30 . Şehit Adil Doğan İlkokulu öğrencilerinin erken gelmesi ve Hacı Numan Ortaokulu öğrenci velilerinin okul önünde birikmesiyle istenmeyen görüntüler oluşuyor. Öğretmen arkadaşlarımız uyarılara devam ediyor.

Editör: TE Bilisim