Tokatköy Kentsel Dönüşüm proje alanında kalan 487 ada, 3 parselde bulunan 661 hane'nin yüzde 70'nin muvafakatname imzaladığı Beykoz Belediyesi yetkilileri tarafından söylense de, Tokatköylü vatandaşlar ise bunun gerçek dışı olduğu düşüncesinde...

Beş yıl önce başlayan süreçte hiçbir şekilde yol alınmayan Tokatköy Kentsel Dönüşüm alanı olan 487 ada, 3 parselde son günlerde sıkıntılı süreç yaşamaya devam ediyor. Projenin hiçbir şekilde vatandaş tarafından kabul görmediği, plan notlarının vatandaş ile paylaşılmadığı ve TOKİ yetkililerinden edindikleri bilgilere göre; "Beykoz Tokatköy'de 2023 yılına kadar her hangi bir projelerinin bulunmadığı ama Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın bu projeyi çok istediği ve bu projenin yapılmasını çok istediği" bilgisine eriştiklerini söylüyorlar.

Projenin askı sürecinde olduğu zaman sadece 1 imza topladıklarını, fakat vatandaşa bir tebligat gönderildi. "15 gün içerisinde imza atmadığınız takdirde kentsel dönüşümdeki haklarınızı kaybedeceksiniz" tebligatı gönderildi. İnsanlarımızda evlerini kaybetme korkusuyla imzalarını attılar fakat Beykoz Belediyesi'nin bahsettiği gibi yüzde 70'i filan değil. Eğer öyle olmuş olsaydı tekrardan ofisi imzaya açmazlardı. Gerekli avukatlarla görüşmemizi sağladık. Beykoz Belediyesi yetkilileri, imzalarını çekmek isteyen vatandaşlara muvafakatnamelerini geri veririz demelerine rağmen, bazı vatandaşlarımız imzasını geri çekmek istediler ama verilmediğini gördük. Vatandaşlarımızla görüştük ve imzalarını geri çekme işlemlerini noter üzerinden gerçekleştiriyoruz. Sürecimiz artık hukuk boyutunda gerçekleşecek. Avukatımız ile bir araya geldik ve davamızı açacağız. Bunun sürecinde yürütmeyi durdurma kararı alacağız ve tapularımıza kavuşacağız. Beykoz'un her yerine tapusu verildiyse bizlerin de 30 ile 50 yıl arasında oturan vatandaşlarımıza zilliyet hakkı doğmaktadır. Ayrıyetten tapu tahsis belgeleri olan komşularımız da var. İmzasını geri çeken yaklaşık 50 vatandaşımız oldu. İnşallah bu sayıların daha da yükselmesini bekliyoruz." dediler.

Editör: TE Bilisim