Anadolu yakasında yer alan Suadiye, İstanbul’un en güzel bölgeleri arasında yer almaktadır. Suadiye bölgesinde birbirinden güzel nostaljik sokakları, şık ve oldukça ilginç mimari binaların yanı sıra huzurlu ve sakin bir bölge olarak bilinmektedir. Suadiye bölgesi denize yakın bir bölge olduğu için deniz manzarasının en iyi görüldüğü bölgeler arasındadır. İstanbul bölgesinin en huzurlu bölgesi olarak kabul edilen Suadiye’de evlerin etrafı yemyeşil ağaçlarla çevrili olması en güzel bölge olarak kabul edilir. Kalabalık bir bölge olmasına nazaran sakin ve huzur dolu bir bölge olması en cezbedici özellikleri arasındadır. Aynı zaman da Suadiye’yi ikiye bölen Bağdat Caddesi, en kaliteli hayat tarzının yaşandığı bir bölgedir. Suadiye’de yaşıyorsanız evinizden çıkıp birkaç adım attığınızda İstanbul’un en popüler caddesinde kendinizi bulabilirsiniz. Birbirinden kaliteli restoran ve kafelerin yanı sıra dünyanın en ünlü markalarının yer aldığı mağazaları da bu caddede bulabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’un en uzun caddesi olarak da bilinen Bağdat Caddesi, huzuru ve mutluluğu arayanların sıklıkla geldiği bir bölgedir.

Birbirinden konforlu otel odalarının yanı sıra güler yüzlü personelleri bulunan Suadiye otelleri, gezilecek bölgelere de oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Suadiye otelleri kendi bünyesinde birbirinden farklı aktivitelerin yer almasının yanı sıra ev rahatlığını ve huzurunu en iyi şekilde hissetmenizi sağlamaktadır.

Suadiye’de Gezip Görebileceğiniz Bölgeler

  • Bağdat Caddesi: Dünyanın en önemli markalarının ve kafelerinin yer aldığı Bağdat Caddesi, sadece Türkiye’nin değil aynı zaman da dünyanın en popüler caddeleri arasında yer almaktadır. Suadiye bölgesinde gezilecek en popüler bölgelerden biri olan bu cadde, görülmesi ve gezilmesi gereken en önemli yerler arasındadır. Keyifli bir kahve içip alışveriş yapacağınız bir bölgedir.
  • Oyuncak Müzesi: Göztepe semtinde yer alan Oyuncak müzesi, Sunay Akın’a ait olan bir köşkte yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir bölgedir. Dünyanın farklı bölgelerinden toplanan oyuncaklar bu Oyuncak müzesinde sergilenmektedir. Genellikle çocuklu aileler tarafından ziyaret edilse de büyüklerin de ilgisini çektiği bir müzedir.
  • Haydarpaşa Garı: 1908 yılında inşa edilen Haydarpaşa garı, İstanbul’un simgesi olarak ta kabul edilen ve en önemli mimari tasarıma sahip binalar arasındadır. Geçmiş dönemlerde farklı nedenlerden dolayı zarar görse de günümüzde boğaza karşı dimdik ayakta duran ve yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen en önemli bölgeler arasındadır.
  • Süreyya Opera Binası: 1927 yılında Süreyya İlmen paşa tarafından inşa ettirilen Süreyya Opera Binası, Suadiye bölgesinde konakladığınız sürece görülmesi gereken en önemli bölgeler arasındadır. 2005 yılında restore edildikten sonra tekrar sanat müzesi olarak hizmet vermeye devam eden Opera binası, görülmesi gereken en önemli bölgeler arasındadır.

Suadiye’de Konaklayabileceğiniz En Konforlu Oteller

Suadiye bölgesinde birbirinden konforlu ve kaliteli hizmeti sunan oteller bulunmaktadır. Bu oteller konumları itibariyle merkezi konumda olmalarının yanı sıra gezilecek bölgelere de yakın konumda yer almaktadır. Suadiye ziyaretinizden sonra bir başka sakin ve huzurlu bölge olan Ataşehir bölgesini ziyaret etmek ve konaklamak isteyenler Ataşehir Otelleri arasında en konforlu olanları tercih ederek huzurlu ve sakin bir konaklama imkânı sağlayabilirler.

  • Hotel Suadiye: Toplamda 156 odası bulunan bu tesis, Bağdat caddesine sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Oldukça konforlu odaların yanı sıra güler yüzlü personelleri ve gezilecek bölgelere yakın olması sebebiyle tercih edilmektedir. Ayrıca Suadiye plajına yürüme mesafesiyle 30 dakikalık mesafede bulunan bu tesis Suadiye bölgesinde konaklayabileceğiniz en iyi oteller arasındadır.
  • One Istanbul Otel: Bağdat caddesine 1 dakikalık yürüme mesafesinde olan bu tesis, konforlu ve tertemiz odaları ile hizmet vermektedir. Aynı zaman da lezzetli mutfağı ile ön plana çıkan bu tesis Suadiye bölgesinde gezilebilecek yerlere de yakın bir konumdadır.
  • The Marmara Sudiye Residance: Bağdat caddesine yürüme mesafesiyle 3 dakikalık mesafede olan bu tesis, Suadiye plajına ise 10 kilometrelik mesafede bulunmaktadır. Konforlu odaları ile ön plana çıkan bu tesis gezilecek ve görülecek bölgelere de yakın bir konumda yer almaktadır.
Editör: TE Bilisim