Beykoz Belediyesinin desteğiyle Patika Doğaya ve Yaşama Saygı Derneği tarafından ’4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle sokak hayvanları yararına kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelir hayvanların ihtiyaçları için kullanılacak.


Anadoluhisarı Kale İçi’nde gerçekleşen kermese Patika Doğaya ve Yaşama Saygı Derneği Başkanı Semra Tecimen, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkanı Deniz Soytemiz, Anadoluhisarı Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Anadoluhisarı Mahalle Muhtarı Guzin Merve ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Emekli Öğretmen Perizat Ekrer (80), en yaşlı hayvansever olarak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Ekrer, "Hayvanları sevelim, doğayı koruyalım. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.



CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, "Burada kutsal bir görev yapıyorlar. Sokakta gezen o hayvanlara sahip çıkmak ve onları mutlu etmek dünyanın en kutsal görevidir. Bu yüzden dolayı bu kermesi düzenleyen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.



AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, "Çavuşbaşı Belediye Başkanıyken hayvansever arkadaşlarla tanıştım. Daha önce ismi Göksu Hayvanseverlerdi şimdi ise Patika oldu. Hayırlı olsun. Buraya arkadaşlarımızla birlikte geldik ve birlikte bir karar verdik. Sokak hayvanlarımız için, parti olarak 100 torba kuru mama vereceğiz, buradan da bunun sözünü verelim. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim" dedi.



Patika Doğaya ve Yaşama Saygı Derneği üyesi Aylin Çelikcioğlu, “Biz Patika Doğa ve Yaşama Saygı Derneği’yiz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bugüne özel hem tanıtım hem Patika neler yapar, halkı bilinçlendirmek adına bir kermes düzenledik. Buradan kazanılan tüm gelir sokak hayvanlarının veteriner hizmetlerine, mama hizmetlerine bağış olarak gidecek. Çok güzel oldu, çok güzel bir katılım oldu. Belediyemizin de yardımı oldu, halkımızın da oldu. Çok mutluyuz, harika bir gün bugün bizim için” ifadelerini kullandı.

Kermeste açılan stantlarda giysiler, yiyecekler ve sanat ürünleri satıldı. 4 gün sürecek kermesin gelirleri sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

      


 
Editör: TE Bilisim