Beykoz'da bulunan siyasi partiler, 31 Mart 2019 yılında yapılacak olan Yerel Seçimler'de aday arayışları tüm hızıyla devam ediyor.

Beykoz Belediye Başkanlığını diğer siyasi parti temsilcilerine kaptırmak istemeyen AK Parti, Beykoz'da hangi adayla daha yüksek oy alabiliriz araştırmalarını sürdürürken, Beykoz Belediyesi'ni kazanabilecek en yakın parti olarak görülen CHP'nin ise, hangi adayla kazanabiliriz araştırmaları devam ediyor

Beykoz'da seçimlerin kaderini MHP'nin adayı belirler

MHP Genel Merkezi'nin açıkladığı karar ile, İstanbul harici tüm "İl, ilçe ve beldelerde aday çıkaracağız" demesinden sonra, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman'ın aday arayışlarını sürdürüyor. MHP'nin Beykoz'da bir ilkini gerçekleştirmek isteyen Karaman, Beykoz'da güçlü bir isimle 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ne girmeyi düşündüğü öğrenildi.

Beykozlular, "Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde eğer muhafazakar ve demografik yapıya uygun bir aday çıkartırsa, AK Parti'nin Beykoz'da seçimi kazanma şansı şansa kalır" diyorlar.

Yapılan son anketlerde MHP'nin oy oranın yüzde 15.7 olması ve AK Parti'nin ekonomik kriz nedeni ile her gün oy kaybetmesi sonucu, AK Parti'nin 2019 Yerel Seçimleri'nde MHP'ye muhtaç olduğunu gösteriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, "Beykoz Belediye Seçimleri'ni kiminle kazanırız" sorusunu yöneticileri ve partinin ileri gelenleriyle devamlı istişare halinde.  CHP Genel Merkezi'nin belirlemiş olduğu adaylık takviminde, Beykoz CHP'de 5 isim Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulundu. CHP, seçim takvimini uzatıp daha farklı isimlerin de müracaat etmesini bekliyor.

Partiler, Beykoz'da kadın aday tercih etmiyor!

Siyasi partiler, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kadın aday sayısında da ciddi bir artış olacağının sinyallerini verdiler. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı belirtildi.

Beykoz nüfusunun yüzde 53'ünü 'Kadın' nüfusu oluştursa da, Beykozlular kadın aday tercih etmiyor. Karadeniz ağırlıklı olan Beykoz'da bugüne kadar hiç kadın aday gösterilmemiş, siyasi partilerin genel merkezleri de bu riske girmemiştir.

İstanbul'da 39 İlçede tek kadın Belediye Başkanı Avcılar'da Handan Toprak Benli yürütmektedir. Kadın aday, İstanbul'da "Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Sarıyer, Şişli, Avcılar, Adalar" ilçelerinde rağbet görebilir.

Beykoz'da bugüne kadar tek kadın aday adayı, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gülay Demirel olurken, diğer siyasi partilerden kadın aday çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor.
Editör: TE Bilisim