certour-3-logo-finalcertour-3-logo-finalcertour-3-logo-final

Şile Kaymakamlığı’nın otak olduğu BSB17 CERTOUR II projesi sona erdi. 24 Haziran'da Şile TheSıgn Otelde yapılan kapanış konferansı ile sona eren “Daha İyi Bir KOBİ Yönetimi Projesi  , Türkiye’den Şile Kaymakamlığı, Yunanistan’dan Yunanistan Teknik Odası- Doğu Makedonya Şubesi ile İskeçe Belediyesi, Romanya’dan Köstence Belediyesi, Ukrayna’danZaphazorzha Bölgesi Gelişim Merkezi ve Ermenistan’dan Ermenistan Gelişim İlkeleri Vakfı olmak üzere 6 ortaklı bir projeydi.

PROJE KAPSAMINDA YAPILAN FAALİYETLER

Başlangıç toplantısı;Proje başında Yunanistan/Kavala ’da iki günlük bir toplantı gerçekleştirildi.  Yönetim prosedürleri, finansal konular, faaliyet planlaması yapıldı.

Turizm İşletmelerini Bilgilendirme Toplantıları:

7 Şubat 2019 tarihinde Şile Doğa Tatil Köyünde Şile ve Ağva'dan sektör temsilcilerinin katılımıyla, proje tanıtım toplantısı yapıldı. İkinci toplantı ise25.07.2019 tarihinde 9 otel sahibinin katılımıyla Ağva Defne Otel'de yaptı. Proje koordinatörü ve otel sahipleri, başarılı bir proje çıktısı elde etmek için iyi niyet ve işbirliği protokolü imzaladı.

MentorlereYönelik Eğitim: 5-7 Mart 2019 tarihinde Yunanistan Teknik Odası Doğu Makedonya Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen eğitim programına tüm ortaklardan temsilciler ve mentorlar katıldı. 20 saatlik eğitim programı kapsamında KOBİ Yönetim araçları konusunda katılımcıların kapasitesi artırıldı; Eğitimlere Şile Kaymakamlığı’nı temsilen 4 mentör ve proje koordinatörü katıldı.

İlerleme Toplantıları: Nisan 2019 ‘da Ermenistan/Erivan'da, Eylül 2019’da Ukrayna / Zapozrhzya’da ve sonuncusu da Haziran 2020’de on line olarak Şile Kaymakamlığı moderatörlüğünde gerçekleştirdi.

İşletmelere Yönelik “Yönetim Araçları” Eğitimleri ve Mentörlük Seansları: 2019 sonbahardan 2020 yazına dek Şile'den 8, Ağva'dan 12 olmak üzere toplam 20 turizm işletmesinden 2 personele 60 saatlik “İşletme Yönetim Araçları Eğitimi verildi ve her bir işletmeden 2 temsilcisi ile 13 mentörlük seansı gerçekleştirilerek, işletme düzeyinde stratejik planlar hazırlandı ve bu planların yaşama geçirilmesi çalışmaları yapıldı,.

Şileden Projeye katılan İşletmeler; Tümay Pansiyon, Fusha Café-Restaurant, VİP Beach-Restaurant, The Sign Hotel, Façiba Butik Hotel, Ayazma Restaurant, Marin Restaurant, Massha Restaurant, Treetops Park Otel, Sweet Home Rivan, Ormanevi Otantik, Ağva Beyaz Konak, Velena Hotel, Vira Creek House, Defne Hotel, Acqua Verde, Kurfal Özel Hotel, Villa Pine Garden, Safir Butik Otel, Rüya Apart Otel olmak üzere toplam 20 işletme katıldı..

Mentörlük Eğitimleri:  Mart - Mayıs 2021 tarihleri arasında her biri en az 4 kişi olmak üzere toplam 14 gruba yönelik 24 saatlik mentörlük eğitimleri verilmiş ve diğer sektörlerde de benzer yönetim araçlarının kullanılması için kalifiye iş gücü oluşturma faaliyeti yapılmıştır.Mentörlük eğitimleri sonucunda 59 katılımcı sertifika almaya hak kazanmıştır.

Kapanış Konferansı:Projenin kapanış toplantısı 24 Haziran günü Şile TheSign Otel’de gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamı M.Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ö.FarukUçer ve İlçe Gençlik Spor Müdürü B.Naim Arslan, Şile ve Ağva Turizm Derneği başkanları ve işletme temsilcileri katıldı.  Programda Proje Koordinatörü Ayla Beşir ile Mentör Şefik Dr. Naci Adalılar, proje sonuçları hakkında sunum yaptı. Projeye katılan Façiba Butik Otel’den Çiğdem Başaran, The Sıgn Otel’den Tuğba Türker ve Vira Creek House Otel’den İlker Yurtman da eğitimlerin sonuçları üzerine görüşlerini paylaştılar. 

CERTOUR Ağının Genişletilmesi

Bundan sonra yönetişim becerilerini geliştiren yerel turizm işletimleri, kendi alanlarında rol model olarak hareket edeceklerdir. Mevcut CERTOUR ağı güçlendirilerek projenin çıktıları ve sonuçları ile birlikte daha geniş coğrafi alana aktaracak ve her işletmenin elinde sürdürülebilir rehberler bulunacaktır.

Programın Adı: AB ENI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı. Yayından sorumlu kişi/kurum: Şile Kaymakamlığı. Yayın tarihi: 02.07.2021 Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği 2014-2020 Programı, Avrupa Birliğine bağlı Avrupa Komşuluk Aracı ve programa katılan Ermenistan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Türkiye ve Ukrayna tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir. "Bu doküman Avrupa Birliği finansal yardımıyla oluşturulmuştur ve bu yayının içeriğinden sadece Şile Kaymakamlığı sorumlu olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.”

Editör: TE Bilisim