Beykoz'un en büyük mahallelerinden olan Rüzgarlıbahçe Mahallesi, hizmet görmek istiyor.

Rüzgarlıbahçe Muhtarı Sedat Altun, mahallesinin sorunları ve ihtiyaçlarını Beykoz Gündem Gazetesine anlattı.

Vatandaşımız hayati tehlike yaşıyor

Mahallesinde bulunan üst geçitin (köprünün) bitiminde olan 'yaya yolu ve kırmızı ışığın' olduğu alanda insanların yaşam tehlikesi olduğunu vurgulayan muhtar Altun, bu alana yaya yolu yapmak ve kırmızı ışık koymak yeterli olmadı. Araçlar buradan geçerken kırmızı ışık yandığında durmuyor, yayalar gönül rahatlığı ile geçemiyor. Burada yaya geçidi ya uzatılmalı ya da araçlara baskı unsuru oluşturacak EDS konulmalıdır." dedi.

Rüzgarlıbahçe mahalle muhtarı Sedat Altun, mahallesinin çok yeterli hizmet almadığından bahsederek, çözüm önerilerinden de bahsetti.



Mahallemizde otopark sorunu var

Altun,  mahallemiz de marka olan bir restorandan oluşan bir trafik ve otopark problemi var. Bu otopark problemini, Rüzgarlıbahçe'de Kavacık'ta bağlanan otobanın düzenlemesinde sonra kapanan yolda büyük bir boş arazi oluştu. Burada güzel bir otopark merkezi oluşturulabilinir veya büyük bir çocuk oyun merkezi yapılabilir. Hiç olmadı çocuk parkı yapılsın istiyoruz. Mahallemizde çocukların oyun alanı kısıtlı derece de var." şeklinde konuştu.

2014'te yapılan yerel seçimlerde Rüzgarlıbahçe mahalesine muhtar olarak seçilen Sedat Altun, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden muhtar adayı oldu. Altun'un yeniden aday olması Rüzgarlıbahçe mahalle sakinleri tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, muhtar Altun ise mahallesine daha fazla hizmet ne yapabilirim düşüncesiyle mücadelesine devam ediyor.



Üstgeçitin onarılması lazım

Beykoz Gündem Gazetesi'ne sadece bir alanda sorunlardan ve yapılması gerekenlere bahseden Muhtar Altun, üstgeçitin uzun yıllardır kullanıldığı için tahrip olduğunu ve buranın bakıma alınması gerektiğini söyledi. Yaşlı insanlar burada yürürken ayağı çukura, demire takılıp sendeliyor ve düşme tehlikesiyle karşılaşıyor. Bu yüzden üst geçitin revize edilip, bahsettiğimiz sorunların giderilmesini ilgili makamlardan talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rüzgarlıbahçe Muhtarı Sedat Altun, tüm sorunları ve taleplerini sırasıyla anlattı. 

1- Mahallemizde 27 yıl süren dava 1 yıl önce sonuçlandı. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında 2B kadastro çalışması yaptık. Mahallemizin yüzde 70'i askı sürecini bekliyoruz. Askı sürecinin bir an önce çıkmasını ve yerlerimizin uygun fiyatlara verilmesini istiyoruz.

2- Kadastro çalışmalarında ölçüm yapılmayan, belediyeye geçmiş yerlerin vatandaşlara tapularının verilmesini veya bir an önce 2B kadastro çalışmasını yapılmasını istiyoruz.

3- Mahallemizde tapu taksitlerini ödemiş fakat tapularına hala alamamış, mahkemelerde uğraşan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinib bir an önce giderilmesini, hakları olan tapularının verilmesini talep ediyoruz.

4- Yaya üst geçidinin Kavacık dönüş yolu olarak yapılmasından dolayı oto yolunun ortasında kaldı. Yayalar otoyolu yürüyerek geçiyor ve yaya yolu çizgisi veya sinyalizasyon yapıldı fakat araçlar Işıklar ihlal ediyor. Burada birçok maddi ve yaralı kazalar oluştur. Bir an önce üst geçidinin yenisinin yapılıp sisteminin koyulması özellikle istiyoruz.

5- Ana caddemizde olan Cumhuriyet Caddesi’nde uygunsuz araç parkları yüzünden gündüz ve gece vatandaşlarımız yürüyerek dahi evine işine gidemiyorlar. Bazı işletmelerin gündüz ara sokaklarımız valelerin işgaline uğramış, evlerimize bile giremez duruma geldik. Bir an önce Cumhuriyet Caddesi başlangıcı olan Total Benzinliğin oradan Acarlar yolunun girişinin oraya kadar yaya kaldırımları yapılmalı. Park hesabın olması veya kaldırımlara demir dubalar korunmasını talep ediyoruz.

6- Resmi kurumların, özel banka şubeleri 'Kavacık Şubesi' diye geçiyor. Neden Rüzgarlıbahçe ismi yazılmıyor. Mahalle halkı çok tepkili! Mahallemiz Kavacık Mahallesi diye biliniyor. Bu konu bizler için çok önemli, buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

7- Kapalı Pazar kurulmasını istiyoruz.

8- Mahallemizin alt bölümleri, Beykoz’a gidebilmek için Kavacık mezarlığın karşısına kadar yürüyor. Beykoz Elmalı hattı minibüslerinin rezene sokağın sonuna kadar uzatılması.

9- Mahallemiz ve otoyolu ve Kavacık dönüş kavşağı yapımından dolayı ikiye bölünmüş durumda. Kavacık dönüş kavşağının 200 metre gerisinin sağ tarafı Şehit Astsubay Altay sokağına bir giriş yapılırsa hem mahallenin ulaşımı rahatlar, hem de Çubuklu Dedeoğlu tarafına giden araçlar burayı kullanır.

10- Rüzgarlıbahçe halkı Kavacık mezarlığının oradaki otobüs durağına giderken yaya yolu, motorcu kuryeler tarafından kullanılıyor.

11- Mahalle halkımız Kavacık otobüs durağına giderken ölümle sonuçlanan kazaları olmuştur. Buraya yaya üst geçidi ve sinyalizasyon yapılması gerekmektedir.

12- Rüzgarlıbahçe Merkez Camii’nde morg geri yapıldı fakat borcumuz çok olduğundan dolayı morgun malzemeler alınamadı. Belediyemiz tarafından içine buzdolabı, yıkama gereçleri ve dolaplarının yatırılmasını talep ediyoruz.

13- Rüzgarlıbahçe, PTT bankamatik konulması. Emekliler maaşını almak için Kavacık'a gidiyor. Çok talep ettik ama uygulanmadı.

14- Rüzgarlıbahçe üst geçitin yanındaki boş alana çocuk parkı yapılmasını talep ediyoruz. Sokaklarımızda yağmur suyu giderlerimiz yok. Her yağmurda birçok eve su basıyor. Sokak kenarlarına teletuvar taşlarından yapılmasını talep ediyoruz. Bazı ihtiyaç duyulan yerlerinin istinat duvarları yapılması.

15- Rüzgarlıbahçe, Bahattin Özyazıcı ilkokuluna giden çocuklar kaldırım olmadığı için yolda yürüyor. Bu alana kaldırım yapılmasını istiyoruz.

16- Park Bahçeler Müdürlüğü'nün yollara sarkan ağaçları budama taleplerimize rağmen budama işlemini yapmıyor.

17- Yaya kaldırımlarımız ot temizliği yapılmadı için kullanılamıyor.

18- Bir çok sokağımız gömme çöp konteynerı istiyor.

19- Çatı izinleri aynı sokakta birine verilip, değerini verilmiyor. Bu konu sadece mahallemizi değil Beykoz genelinin problemi olmuş durumda.

20- Cumhuriyet caddesinnde Garanti Bankası'nın yanındaki yolun trafiğe kapatılmasını talep ediyoruz. Sebebi ise araçlar ters dönüşte trafiği felç ediyor.

21- Asfalt yapılması gereken sokaklarımız var.

22- Beykoz İlçe Emniyet binasının yanında, 15 Temmuz’da nöbet tutanlara yer talebimiz üzerine çocuk parkı yapılması için söz aldık ama bu alan Beykoz Emniyet Müdürlüğü'ne otopark olarak verildi.

26- Rüzgarlıbahçe' de vatandaşlarımıza tapularımızın en uygun fiyattan verilmesini, halkımızın mağdur edilmeden imar açılmasını en önemli sorunlarımız"

Burada sorunlarımız ve taleplerimizi tamamı var. Beykoz'da seçilecek Belediye başkanımız kim olacaksa, Rüzgarlıbahçe Mahallemizin sorunlarını çözüme kavuşturmasını talep ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim