Yenilenecek İstanbul seçimine iki gün kala vatandaşlar Beykoz'a hücum ediyor. Beykoz seçmeninin yanı sıra, memleketteki komşuları, akrabaları, sivil toplum kuruluşları da seçimi yerinden izlemek için seferber oldu.

Edirne’den Kars’a, kimi özel araçlarıyla kimi otobüsle kimi de uçakla Beykoz'a akın ediyor. 

23 Haziran Pazar günü yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBBB) seçiminde kaydı Beykoz’da bulunan seçmenlerin yanı sıra seçimi yerinden izlemek isteyen birçok vatandaş, seçim gezisine çıkıyor. Oy kullanacak vatandaşların, yurtiçi ve yurt dışından İstanbul’a gelişlerini özellikle cuma ve cumartesi gününe bırakması uçak biletlerinde talep artışına yol açtı. Bazı seferlerde yer kalmazken, bilet fiyatları da yoğun talep nedeniyle yükseldi.

5 BİN SEÇMEN BEYKOZ'A GELİYOR

31 Mart Yerel Seçimlerinde Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde kıyasıya mücadele etmiş ve İmamoğlu'na İstanbul İl Seçim Kurulu, seçimleri İmamoğlu kazandı gerekçesiyle mazbatasını verdi. 

18 günlük Belediye Başkanlığı görevini yürüten İmamoğlu, YSK'nın "İstanbul seçimleri yenilenecek" kararı ile mazbatasını geri iade etti. 

İstanbul seçimleri, okul tatiline denk gelmesiyle birlikte bir çok vatandaş memleketine ve tatil bölgelerine gitti. AK Parti ve CHP İl Başkanlıkları ise tatilcilere oy kullanmaları için bir fırsat yarattı. Seçmenler kendi araçları, otobüs, tren, uçak yoluyla İstanbul'a getiriliyor. 

Siyasi parti temsilcilerinden edindiğimiz bilgilere göre ise Beykoz’a yaklaşık 5 bin seçmen, İBB seçimlerinde partilerine oy vermek için geliyor. 

Editör: TE Bilisim