31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimlerde, Beykoz'un en önemli mahallelerinden biri olan Rüzgarlıbahçe, üvey evlat muamelesi görmek istemiyor. Belediye Meclisine, mahallesini temsil edecek bir meclis üyesi görmek istiyor.



Her seçimde AK Parti'yi birinci parti yapan Rüzgarlıbahçe Mahallesi, bugüne kadar AK Parti'ye gereken çalışmayı yapmış ve mahallesine gereken hizmeti tam anlamıyla alamamış, Belediye Meclisinde de mahallesini temsil eden birisi olmamış.

Rüzgarlıbahçe Mahallesinde yapmış olduğumuz sokak röportajlarında, Partili ve Partisi her kesimin tanıdığı bir kaç isim ön plana çıktı.



Rüzgarlıbahçe Mahallesi sakinleri mahallesini şu şekilde değerlendirdi. "Beykoz'un giriş kapısı Rüzgarlibahçe Mahallesi, her konuda sıkıntısı bitmeyen, ismi bile çoğu kesim tarafından Kavacık denilen garip bir mahalledir. Çeyrek asırdır mahkemesi süren, tapusu olmayan, mahkeme bahane edilerek hizmet verilmeyen, bir garip mahalledir.

Siyasi partiler seçim öncesi ne vaadler verecek! Geçen gün yapılan söz milletin toplantısında aslında mahalleli duruşunu belli etti. Nüfusun yoğun yaşadığı Kastamonu ve Giresunlu seçmenler yok denilecek kadar azdı.

Nüfusu 8 bin olan bir mahallede toplantıya katilan kişi sayısı ise 100'ü geçmiyordu.



Beykoz Gündem Gazetesi olarak; 'mahallelilerin AK Parti'ye neden küstüklerini, ne istiyorlar' sorusunu Rüzgarlıbahçe sakinlerine sorduk.

Vatandaş, "Sorunun cevabı çok basit. Hizmet, ekonomik durum, halk pazarı, üst geçit, Cumhuriyet Caddesi üzerine kaldırım yapılmasını tapu probleminin çözülmesini istiyoruz. Ve mahallemizi Beykoz Belediye Meclisinde temsil etmeyen, bizimle yakından uzaktan alakası olmayan  kişileri istemiyoruz. Biz Beykoz Belediye Meclisinde, bizim derdimize dertlenen, sevincimizde yanımızda olan, cenazemizde saf tutan, sıkıntımız koşan birisini meclis üyesi görmek istiyoruz.

Her seçimde mahallemiz AK Parti'ye yüzde 60 civarında oy verdi. Bu yüksek oyu veren bir mahalleye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde meclis üyeliği ile temsil hakkı verilmemesi durumunda maalesef ki, partimiz bu mahalleden 3'ncü Parti çıkması söz konusudur.



3'ncü Parti olacak derken bunu öylesine söylemiyoruz. Mahallemiz de Kastamonu ve Giresun nüfusu'nun yoğun olduğu bir mahalledir. Muharrem Kaşıtoğlu'da bildiğiniz üzere Kastamonulu'dur ve Rüzgarlıbahçe'de de çok sevilmektedir.

Rüzgarlıbahçeliler, 'temsil hakkı yoksa oy da yok' 

Vatandaşlar, "Rüzgarlıbahçemizin sıkıntılarını anlattığımız gibi yazmanızı isterim. Temsil hakkı verilmez ise oy da vermeyiz."

"Meclis üyesi kimi görmek istersiniz?" sorusuna ise Rüzgarlıbahçeliler, Mahalle Muhtarımız Sedat Altun'u isterdik aslında ama kendisi tüm diretmemize rağmen Muhtarlığa devam etmek istediğini ve yarım kalan hizmetlerini tamamlamak istediğini söyledi. Sedat Muhtar bu işi istemiyorsa Belediye Meclisinde bizleri temsil edecek bir kişi daha var o da; her işimize koşturan 4 yıldır mahalle başkanlığı görevini yürüten Ali Öksüz'dür" dediler.

Beykoz Gündem, Muhtar ve mahalle başkanına telefon yoluyla ulaştı.

Sedat Altun: "Yarım kalan çalışmalarımız var. Vatandaşımız bize bir görev verdi ve bu görevi yarıda bırakıp başka kulvarlara dalmak bize yakışmaz" dedi.

Ali Öksüz: "Bizler AK Partiliyiz. Mahallemizin sakinlerinin her problemine koşmak bizim asli görevimiz. Mahalle başkanlığını da 4 yıldır bu yüzden devam ettiriyorum. Mahalle sakinlerimize düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum ama meclis üyeliği konusunda konuşmak istemiyorum. Partimizin Rüzgarlıbahçe'yi görmezden gelmeyeceğine inancım tamdır" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim