Doğduğundan bu yana Beykoz'da ikamet eden Ümit Usta, korona virüs dolayısıyla herkesin eve kapandığı bir süreçte ekmek parası için her gün yollara düşüyor. Hidrofor ve pompa arızaları için ihtiyaç olan her noktaya giden Beykozlu Ümit Öztürk, yolların boş olması dolayısıyla rahatlık yaşadığını ancak diğer sürücülerin eskisinden daha çok dikkatsiz olmasından yakınıyor. Korona sürecinin tamirat sonrası ücret verme aşamasını tamamen değiştirdiğini vurgulayan Ümit Usta, "Kimisi parayı masa üstüne bırakarak, yan odadayken bizi telefonla arıyor ve kendisi yokken oradan almamızı istiyor. Kimisi de yıkanmış, ütülenmiş para ile ücreti ödüyor. Korona sürecinin vatandaşın günlük hayatını büsbütün değiştirdiğine her gün farklı olaylarla şahit oluyoruz" diye konuşuyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ANTETLİ İZİN BELGESİYLE YASAKLARA MEYDAN OKUYORLAR

Emniyetevleri'nde Türkeli Hidrofor'da 10 yılı aşkın bir zamandır çalışan Beykozlu Ümit Öztürk, korona sürecinde çalışmaya devam ediyor. Özellikle hastane ve yurtlardan gelen taleplere yetişmekte zorluk yaşadıklarını anlatan Ümit Usta, Beykoz Gündem'e özel yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

"Bize İçişleri Bakanlığı tarafından izin belgesi gönderildi. Bununla sokağa çıkma yasağında dâhil gidip müşterilere hizmet verebiliyoruz. Zaten İstanbul'da hidrofor ve pompa tamiratında yıllardır en iyisi biz olduğumuz için korona virüs sürecinde daha çok Devletten gelen taleplere yanıt vermeye çalışıyoruz. Herkes için oldugu gibi Devlet kurumları için de su çok önemli... Özellikle bu süreçte su harcaması yüksek olduğundan hidrofor sistemleri de sık sık arızalanıyor. Örneğin geçen haftalarda korona virüs tedbirleri kapsamında karantinada olan bir yurt bizi davet etti. Bu yurtta Devlet gözetiminde kalan vatandaşlarımız için hidrofor arızasını giderdik ve yurda su verdik.

Bu süreçte vatandaşlarımız evde kalıyor ve elbette su ihtiyaçları da ortalamanın üzerine çıkıyor. Şimdi önümüz yaz olduğu için bizi daha çok havuzlu mekânlardan arayacaklar. Çoluk çocuğu dışarı çıkamadığı için havuzda bari oynasın diyen kişiler, hidrofor arızası ve yıllık bakımı için bizi çağıracak. Biraz yoğunluk olduğu için belki gecikmeler de yaşanacak ama biz yine görevimizi yerine getirmeye gayret edeceğiz".

YOLLAR BOŞ AMA SÜRÜCÜLER DAHA DA DİKKATSİZ

Korona süreci dolayısıyla yolların özellikle yasak zamanında boş olmasının büyük bir rahatlık yarattığına dikkat çeken Beykozlu Ümit Öztürk, özellikle su baskınları için zamanında yetişebilmenin kendisini mutlu ettiğini söylüyor. Gerek korona virüs sürecinin stresi gerekse yolların boş olmasının ise genel olarak sürücülerde dikkat kaybına yol açtığını belirten Beykozlu Ümit Usta, şöyle diyor:

"Ben yıllardır trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda İstanbul'un dört bir yanında direksiyon salladım ama ilk kazamı maalesef bu korona sürecinde yaptım. Allah'a şükür ne bende ne de karşıdaki sürücüde büyük bir hasar olması ancak anladım ki, bu süreçte sürücüler biraz daha dikkatsiz oluyor. Arkasına bile bakmıyor ve belki de içinden zaten arkada kimse yoktur, yollar boş diye geçiriyor. Bence bu süreçte hepimiz daha da dikkatli araç sürmeli, trafik kurallarına da her zamankinden daha fazla uymalıyız.

Süreç dolayısıyla ilginç görüntülerle de karşılaşıyoruz. Mesela trafikteyken bir hanımın, bir taksiyi durdurduğuna tanık oldum. Hanım, taksiye binmeden önce taksinin kapı koluna dezenfektan sıktı ve eline eldiven giyerek kapıyı açtı. Biz de çalıştığımız yerde buna benzer durumlarla karşılaşıyoruz. Kimi müşterimiz bizi arka odada olmasına rağmen yanımıza gelmeyip, telefonla arıyor. Bizi dışarıya davet ediyor ve kendisi salondaki masaya para bırakıp, yeniden bizi içeri davet edip, kendisi salonda yokken masaya bıraktığı parayı almamızı rica ediyor. Kimi müşterimiz de yıkanmış, ütülemiş para veriyor bize... Bu süreçte günlük yaşamdaki bir çok davranışın değiştiğine tanık oluyoruz".

ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

Virüs dolayısıyla işsiz kalan ve evlere hapsedilen insanlar için her zaman dua ettiğini söyleyen Beykozlu Ümit Öztürk, kendisi gibi çalışmaya devam eden kişilerin de şükretmesi gerektiğini belirtiyor. Bu süreçte en çok evde kalan ailesi için endişelendiğini ifade eden Ümit Usta, işe her gittiğinde farklı eldiven ve maske kullandığını anlatıyor. Hem ellerini hem de aracının direksiyonu, vitesi gibi aksamlarını sürekli kolonya ile sildiğini dile getiren Ümit Öztürk, çocukları ve kardeşleri için, annesi için eve her geldiğinde araçta 10 dakika kadar beklediğini ve kendisini dezenfekte ettikten sonra eve girdiğini dile getiriyor. Eve girdikten sonra duş almadan kendi çocuklarına sarılamadığını vurgulayan Beykozlu Ümit Usta, korona virüs sürecinin bir an önce sona ermesini istediğini de sözlerine ekliyor.

Öte yandan Beykozlu vatandaşlara çağırmaları halinde her zaman 7/24 hizmet verdiğini ve Beykoz'dan bir ihtiyaç olması halinde hemşerilerine özellikle yardımcı olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Ümit Öztürk, şirketi Türkeli Hidrofor'un çalıştığı günlerde 0212 270 18 47 numaralı telefondan hizmet verdiğini, diğer zamanlarda da kendisine 0546 811 11 47 numaralı telefondan ulaşılabileceğinin bilgisini veriyor.

Editör: TE Bilisim