Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz ''Ülkemizde Koronavirüs (COVID-19)’ün ilk vakası 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilmiştir. Bu tarihten itibaren Parti Genel Merkezi’miz İl Başkanlığı’mız ve İlçe Başkanlığı’mız ile beraber koordineli olarak bu yönde çalışmalara başladık. Yerel bazda acil eylem planı yaparak Beykoz İlçemizde bulunan 600 kişilik genç üyelerimiz ile alanlara çıktık. Parti farkı gözetmeksizin maddi ve manevi olarak halkımızın yanında olduk''

Beykoz Gündem Gazetesi olarak Ozan Yılmaz ile CHP Beykoz Gençlik Teşkilatı'nın Koronavirüs’e karşı faaliyetlerini ve sosyal mesafe gözetilerek yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini konuştuk.

Koronavirüs gölgesinde Cumhuriyetin 100. yılı kutlaması adına Beykoz Gençlik Örgütü olarak ne gibi çalışmalar yaptınız? Yerel bazda Koronavirüs kapsamında ki çalışmalarınız nelerdir?

Sadece ülke olarak değil tüm dünya olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. İnşallah yakın süreçte bitecektir bu sıkıntılı dönem. Ülkemizde Koronavirüs (COVID-19)’ün ilk vakası 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilmiştir. Bu tarihten itibaren Parti Genel Merkezi’miz İl Başkanlığı’mız ve İlçe Başkanlığı’mız ile beraber koordineli olarak bu yönde çalışmalara başladık. Yerel bazda acil eylem planı yaparak Beykoz İlçemizde 600 kişilik gençlik kadrosuyla alanlara çıktık. Parti farkı gözetmeksizin maddi ve manevi olarak halkımızın yanında olduk. Beykoz’da ilk günden itibaren hijyen kurallarına uyulmasına yönelik halkımıza uyarılarda bulunduk ve maske, kolonya, dezenfektan ürünlerinin dağıtımlarını gerçekleştirdik.

Parti Genel Merkezi'mizin oluşturduğu Sağlık Komisyonu'nun aldığı kararları doğrultusunda İl Başkanlığı'mızın direktifiyle ilçemizde çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hâkeza İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bu yönde bünyesinde geniş çaplı kararları ve çalışmaları mevcuttur. Merkezi Hükümet'in de Bilim Kurulu noktasında bu konuyla alakalı aldığı kararlar var. CHP Beykoz Gençlik Örgütü olarak bu alınan kararları sentezleyerek Beykoz halkına yönelik çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütü olarak COVID-19 sebebiyle büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza partimize üye olan isimsiz kahramanlarımızla ve İlçe Başkanlığı’mızın öz gücüyle kampanya başlattık. Bu kampanyada temel gıda alışverişlerini yapmaları için de belirli miktar para yüklü olan market kartlarıyla beraber, içinde temel gıda ürünlerinin olduğu kolileri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan 250 haneye yardımlarımızı ulaştırdık ve hız kesmeden ulaşmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza, gece gündüz demeden kendileriyle olan irtibatımızı kesmeden her türlü desteği sunmayı görev edindik.

Bu sıkıntılı günlerden geçerken ulusal egemenliğimizin 100. yılını kutluyoruz. Bununla alakalı olarak İlçe Teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olarak bir bütün halinde çalışıyoruz. Hâlâ da bu saate kadar (22:10) sahada ki arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Tabii bu çalışmalarımız birtakım sağlık kuralları gözetilerek yapılıyor. Sahada ki arkadaşlarımız sosyal mesafe kuralına, maske kullanımına, yüz çeperleri, eldiven takma gibi önlemlerden taviz vermeyerek halkımıza hizmet etmektedirler. Sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşıldığı üzere sahada ki arkadaşlarımız çalışmaları esnasında tulum giyerek de hassasiyetlerini ortaya koyarak hem kendi sağlıklarına hem de halkımızın sağlığına dikkat etmişlerdir.

Bugün itibariyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında evlere gidilerek çocuklarımıza bayrak, Atatürk posteri, boyama kitabı, hikâye kitabı, boyama kalemi, balon ve ufak atıştırmalık hediye dağıtımı başladı. Aldığım son bilgiye göre 700 haneye bu hediyelerimiz ulaştı. CHP Beykoz Gençliği ve İlçe Başkanlığımızla beraber yaptığımız bu çalışmada saat 00:00 ya kadar 1000 haneye ulaşmayı hedefliyoruz. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal olarak yaptığı çalışmalar mevcut. Sosyal yardım alan ailelerimize hem koli yardımları hem de nakdi yardımları oldu ve devam ediyor. Ayrıca cumhuriyetimiz 100. yılı kapsamında 100 Bin çocuğumuza içinde çeşitli hediyelerin olduğu paketler ulaştırılıyor. Bu kapsamda Beykoz İlçemiz ‘de de hediye paketi alan çocuklarımız mevcut. Hediyelerini alan çocuklarımız bizleri arayarak mutluluklarını paylaşıyorlar ve bu bizlere sevinç enerjisi sağlıyor. 

Kurumsal olarak hem İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, hem de İlçe Teşkilatı’mız partimizin kendi öz gücüyle 23 Nisan ve Ulusal Egemenliğimizin 100. yılında gerekli, kapsamlı, iyi çalışmalarda kendimizi göstermiş ve göstermeye devam etmektedir.

Gençlik Örgütü olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında ne gibi çalışmalar yaptınız?

Bunu net olarak söylemek istiyorum. Bu yasağın ilanından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm kadroları ve özellikle de Gençlik Örgütleri son derece hassasiyet göstererek ivedilikle çalışmalarına başlamışlardır. İstanbul'un her noktasında saha çalışmaları olmuştur. Beykoz İlçesi'nde 65 yaş yasağına dâhil tüm büyüklerimizle irtibata geçilmiş. Bize yapılan çağrılarla beraber resmiyet ve kanun çerçevesinde taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Evde kalmaları yönünde kendilerine telkinde bulunuyoruz. Merkezi Hükümet'in ulaşamadığı ailelere maske ve kolonya ihtiyaçlarını gideriyoruz. Hali hazırda bu çalışmalarımızda, ben bizzat Çavuşbaşı Mahallemiz ‘de bugün itibariyle sahada ki arkadaşlarımızla beraber bulundum.  

Biz Sosyal Demokrat bir anlayışa sabimiz. Hem Büyükşehir Belediyemiz hem de bizler. Vatandaşlarımızdan bize gelen her türlü maddi ve manevi taleplerini görüş ayırt etmeksizin elimizden ne geliyorsa karşılamaya çalışıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde Beykoz'a yönelik olarak yaptığı çalışmalardan bahsedebilir misiniz?

Büyükşehir Belediyemizin Beykoz için birçok projesi var. Bu projeler sırasıyla hayata geçiriliyor. Bugün açılışını yaptığımız Akbaba Köyü'nde bulunan Akbaba'da ki bir okulumuzun öğrencileri tarafından tasarlanan, tamamıyla çocuklarımızın hayal dünyası penceresiyle oluşturdukları bir parkın açılışını yaptık. Bu salgın döneminde sosyal mesafeyi koruduğumuz için halkımızla yan yana gelemedik ama sosyal medya hesaplarımızda bu çalışmamızı yayınlayarak halkımıza duyurduk. Bu çalışma gelecek projelerin bir örneğidir. Büyükşehir Belediyesi kendi yetki alanı çerçevesinde ilçemizi güzelleştirme adına adımlar atıyor. Bunlardan biri de Beykoz'un birçok noktasına İSBIKE istasyonları yerleştirildi. Yıllarca Riva Yolu üzerinde yer alan ve birçok kazaya ve de can kaybına neden olan kavşak üzerinde yapılan çalışma ile daha güvenilir hale geldi, özellikle bölge halkımız içim emniyetli yolculuk sağlanmış oldu. Bunun dışında ilçemizin alt yapı noktasında birçok problemi var bunlara dair çalışmalar devam ediyor. İSKİ ve İGDAŞ ekiplerimiz tespit ve onarım çalışmalarına devam ediyor. 

Derdimiz Beykoz'umuzu daha güzelleştirme ve yaşana bilirlik noktasında marka olmasıdır. Sayın Ekrem İmamoğlu Başkanımızın Beykoz'a dair özel ilgi ve hassasiyetleri mevcuttur. Beykoz Ekrem Başkan nezdinde ayrı bir sevgiye sahiptir. Bunu her Beykoz'a geldiğinde belirtiyor. Beykoz özelinde Tespit ve Projelendirme çalışmaları hazırlanmıştır halkımızın yetki verdiği beş yıl içerisinde başarıyla tamamlanacaktır.

Salgın döneminde ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşarak taleplerini ve ihtiyaçlarını belirtmelilerdir. Resmi internet hesaplarında yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla ve özellikle ALO 153 hattını arayarak sosyal yardım taleplerini belirtmeleri gerekmektedir. Beykoz ilçemizde Büyükşehir Ekiplerince 1000 aşkın aileye sosyal yardım desteği verilmiştir. Bu desteklerde siyasi parti ayrımı, yöresel farklılıklar asla yapılmamış talepler ve tespitler doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik Sosyal Kartlar uygulaması devam etmektedir.

Beykoz'da faaliyet gösteren diğer partilerden pandemi döneminde ortak çalışma mesajı ve buna dair bir çalıştay fikri geldi mi? Sizin böyle bir düşünceniz var mıdır?

Maalesef böyle bir talep gelmedi keşke gelse. Bizlerinde böyle bir çalışması olmadı yoğunluk sebebiyle. Ben de şahsen böyle bir çalışmayı isterdim. Çünkü bu salgın sadece CHP'yi, AKP'yi MHP'yi, HDP'yi, SP'yi etkileyen bir durum değil siyaset üstü tüm ülkemizi ilgilendiren bir olaydır. Biz yoğunluktan düşünemedik bize de bu yönde bir talep gelmedi ama belki ilerleyen zamanlarda olabilir. Bu hususta Sayın İlçe Başkanı’mız Aydın Düzgün’ün de olumlu düşüncesi vardır. Herkes aklıyla yüreğiyle ve vatandaşlık ödeviyle bu süreci yönetmesi gerekiyor. Biz bu bilinç ile hareket ediyoruz. Parti olarak güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Keşke böyle bir kolektif şuur olsa. Biz bu konuda CHP Beykoz Gençlik Örgütü olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Diğer siyasi partiler bu hususta ne düşünür onu bilemem.

Beykozlulara iletmek istediğiniz bir mesaj var mıdır?

Beykoz'da yaşayan tüm vatandaşlarımız hemşerilerimiz tarafından bilinsin ki biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm kurumlarımızla hem kendi ilçemiz de hem de tüm İstanbul'da vatandaşlarımızın rahat etmesi noktasında, bu sıkıntılı süreçte hem maddi hem de manevi olarak Büyükşehir Belediyemizce, İlçe Başkanlıklarımızca, Gençlik Örgütlerimizce bundan önce yaptığımız gibi halkımızın çıkarı doğrultusunda onlar için hizmet etmeye, elimizden geldiğince gücümüzün son noktasına kadar devam edeceğiz. 


Röportaj: Zindan Adar

Editör: TE Bilisim