Beykoz Gündem'in dün duyurduğu ORC'nin gerçek Beykoz Anket sonuçlarına yine Beykoz Gündem ulaştı. Anket sonuçlarıyla ilgili raporda yayınlanan raporun aksine Beykoz'da AK Parti'nin önde olmadığı vurgulanırken, "AK Parti, Beykoz ve Üsküdar dışında kalan ilçelerde liderliğini sürdürüyor ancak Beykoz ve Üsküdar konusu hâlâ belirsiz" denildi. Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör isr ORC'nin gerçek raporunu değerlendirirken, şunları söyledi: "Son ulaşılan ORC raporu, gerçeği yansıtıyor. Beykoz'da AK Parti'nin üstelik de farklı bir şekilde seçimi kazanacağını kim söylerse, inandırıcılığını yitirir. AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığının önünde masa kurup, sabahtan akşama kadar anket yapsan bile sonuçlarda asla AK Parti çıkmaz" dedi.

Beykoz Gündem, dün haberleşirdiği ORC'nin Beykoz anketi haberi sonrası, çok önemli bir begleye ulaştı. Buna göre ORC, Beykoz'un da içinde bulunduğu 39 İlçe hakkında kapsamlı bir rapor hazırlamış. Hazırlanan raporda CHP ve AK Parti'nin önceki seçim kazandığı ilçeler ile bu seçimde aynı yerdeki beklentiler, ayrıntısıyla yorumlanmış. Buna göre CHP, Anadolu Yakasında Adalar, Kadıköy ve Ataşehir'de önde görünürken, Kartal ve Maltepe'de rahat olmadığı vurgulanmış. Cumhur İttifakına çağrıda bulunan anket raporu, biraz çalışmayla Kartal ve Maltepe'nin CHP'nin elinden alınmasının mümkün olacağını anlatmış.

AK Parti'nin ise Anadolu Yakası'nda Çekmeköy, Pendik, Sultanbeyli, Şile, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye'de seçimleri yeniden alabileceği vurgulanırken, Üsküdar ile birlikte Beykoz ilçesinin sonucunun 'belirsiz' olduğu bulgulanmış. Anketlerde 8 bini aşkın kişiyle yüz yüze görüşüldüğü açıklanırken, Beykoz ve Üsküdar'daki belirsiz durumun ise altı çizilmiş.

Editör: TE Bilisim