Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireysel kategorisinde altın madalya kazanarak ülke spor tarihinde ilki başaran Milli Okçu Mete Gazoz’un adı olimpiyatlar için birçok kez kamp yaptığı Beykoz’daki Alibahadır Okçuluk Vakfı Tesisleri’ne verildi.

Tokyo’da kazandığı şampiyonlukla ülkeye büyük sevinç yaşatan Şampiyon Milli Okçu Mete Gazoz olimpiyatlar öncesinde 5 kez kamp yaptığı ve adının verildiği Beykoz’daki tesislerde paralimpik olimpiyatlarına gidecek milli takım sporcularıyla kahvaltıda buluştu.

Okçular Vakfı ve Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı buluşmaya, Okçular Vakfı Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul İl Spor Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğulu, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan,Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı İrfan Çelik, Mete Gazoz’un Babası ve Eski Milli Okçu Metin Gazoz ile paralimpik milli okçular katıldı. 

Bilal Erdoğan: “Mete’nin Başarısı Bir Milattır”

Mete’nin başarının okçuluk tarihi için bir milat olduğunu vurgulayan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan: “Sporda başarıların devamlı olması düzgün bir federasyon yapısı,  güzel bir kulüpleşme ve düzgün bir sponsor ekosisteme bağlı. Türkiye’de bireysel sporlarda bir çarpan etkisine, bir sahipliğe ihtiyaç var. Okçular Vakfı olarak biz federasyonun çalışmalarına çarpan etkisi yaptık. Mete’nin başarısıyla moral ve motivasyonumuz da arttı. İnşallah bundan sonra işimiz daha kolay. Türkiye bundan sonra madalyaları toplayan ülke olarak konuşulacak. Buradan bulunan tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mete'yi özellikle tebrik diyorum. Ailesiyle beraber hayatını bir işe adamış olması başarıyı getirdi. Rabbim devamını nasip etsin. Son günlerde doğal felaketlerle boğuşan ülkemize bir moral verdi. İnşallah bu felaketlerin sonunun gelmesinin de müjdesidir bu altın madalya” dedi.  

Başkan Yıldız: “Ay-Yıldızlı Bayrağımızı Bu Zor Günlerimizde Zirveye Taşıdı”

Okçular Vakfı Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise: "Mete Gazoz okçu bir milletin okçu bir devletin tarihini yeniden ayağa kaldıran Türk okçuluk tarihinin bugün zirve ismidir. Beykoz'da Okçular Vakfı ile birlikte işletmiş olduğumuz tesislerin adı bundan sonra Mete Gazoz Tesisleri olarak Türk spor tarihine yazılmış olacak. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızı bu zor günlerimizde zirveye taşıdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ata sporlarına, milli sporlara olan yerli ve milli anlayışı Mete ile tüm dünyaya gösterilmiş oldu. Başarı Mete Gazoz'undur. Biz kendilerinin devamlı yanlarında, arkalarında olacağız. Kendi sorumluluğumuzu yerine getirme noktasında gururluyuz. Bu başarı paralimpik sporcularımızla devam edecek. Mete Gazoz adına Okçular Vakfı'nda sicil defterini yeniden açıyoruz ve bundan sonra Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu okçularımız için birer menzil taşı, yani rekor taşını dikmeye başlayacağız ve bu anlamda cumhuriyet döneminin ilk menzil taşını Mete Gazoz olarak silsileyi devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Şampiyon Mete Gazoz: “Madalyanın Arkasında Çok Büyük Bir Emek Var”

Şampiyonluğuna dair duygularını dile getiren Mete Gazoz da şunları söyledi: “Öncelikle çok mutluyum. Altın madalya buraya gelmem paralimpik olimpiyatlara gidecek sporcu abilerime ve ablalarıma bir katkı sağlayacaksa bu beni çok daha fazla mutlu eder. Bu madalyayı ben kazandım gibi görünse de arkasında çok büyük bir emek var. Sadece benim değil Türkiye’de okçulukla ilgilenen bütün herkesin katkısı var. Ben sadece madalyayı temsil eden kişiyim ve bunu temsil ettiğim için daha da mutluyum, herkese başarılar dilerim.”

Başkan Murat Aydın: “Mete’nin Adı Gençlere İlham Olacak” 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ise: “Ata sporu okçuluğu yeni nesillere aşılayan, yükselten Mete evladımızı, babasını ve annesini tebrik ediyorum. Türkiye’de okçuluğun son 10 yılda gündeme gelmesinde çok büyük katkısı olan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan Bey’i, Okçular Vakfımızı, federasyonumuzu, hocalarımızı ve sporcularımızı kutluyorum. Beykoz Belediyesi tarafından yapılan bu anlamlı tesisi okçuların hizmetine sunan Beykoz halkına da müteşekkirim. Mete’nin adı bu güzel tesiste nice gençlere ilham olacak” şeklinde düşüncelerini paylaştı.   

Başkan Uztürk:” Mete Gazoz Gibi Birçok Branşta Ülkemize Madalyalar Kazandıracağız”

Türkiye Bedensel Engelliler Başkanı Arif Ümit Uztürk ise: "Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu olarak Tokyo Paralimpik Oyunları'na 10 branşta 56 sporcuyla katılıyoruz. 2016'da 49 sporcu ve 8 branşta gitmiştik. Şimdi hem sayılarımızı branşlar yönünden hem de kota alan sporcular yönünden artırdık. Mete Gazoz gibi birçok branşta ülkemize madalyalar kazandıracağız" açıklamasında bulundu.

Baba Metin Gazoz: “Allah Herkese Hayırlı Evlat Nasip Etsin”

Mete Gazoz'un babası Metin Gazoz ise şunları dile getirdi: "Oğlumla hem baba, hem antrenör, hem de teknik bir yönetici olarak gurur duyuyorum. Hepimizi gururlandırdı, şu zor günlerde telefonlar susmadı. Mesajlara baktığımda afet bölgesinde çalışıp, dinlenirken Mete'nin maçını seyredenler oldu; yüreğimize su serpti madalya. Menzil taşı dikilmesi okçulukta önemli. O menzil taşlarını biz biliyoruz fakat şu anlamda, modern anlamda olimpiyatta altın madalya almak dünya çapında tescillenmiş bir netice. Allah herkese hayırlı evlat versin."

Konuşmaların ardından Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan Mete Gazoz’a, PTT tarafından şampiyonluk anısına hazırlanan posta pulunu hediye etti.

Türkiye Paralimpik Milli Takımı 27 Ağustos’ta Tokyo’da yapılacak yarışlarda ülkemizi temsil edecek.

Editör: TE Bilisim