Türk Siyasetinin en önemli figürlerinden birisi olan ve 27 Şubat 2011'de 85 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, siyasete gireceğini açıkladı. Aynı zamanda babası Necmettin Erbakan'ın doğum tarihi olan 29 Ekim'de yazılı bir açıklama yapan Fatih Erbakan, yeni partisinin kuruluş tarihi olarak 23 Kasım tarihini işaret etti.

Son yıllarda özellikle Vakıf çalışmaları ve istişare toplantılarıyla kamuoyunda nabız yoklayan Fatih Erbakan, siyasete adım atmaya karar verdi. Siyasete 'Milli Görüş' başlıklı bir duruş ve felsefe armağan eden babası Necmettin Erbakan'ın izinden gideceğini basın açıklamasında vurgulayan Oğul Erbakan, bir anlamda Milli Görüş'ün hâlâ tek adresi olduğunu sürekli ifade eden Saadet Partisi'ne de göndermede bulundu.

'Beykoz'da Etkili Olmak İstiyor'

Öte yandan yeni bir parti kurmak için yola çıkan Fatih Erbakan'ın Beykoz'da da faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütmek istediği öğrenildi. Daha önce birçok kez Beykoz'da faaliyet yürüten Fatih Erbakan ve arkadaşları, siyasette önemli gördükleri Istanbul'da Beykoz-Üsküdar ve Ümraniye üçgeninde geniş kitlelere yayılmak için çalışacakları tahmin ediliyor.

'İşte Oğul Erbakan'ın duyurusu ve tam metni'

"Buyurun başlıyoruz"

Bir çiçekle bahar olmaz, ancak her bahar bir çiçekle başlar anlayışıyla 1969 yılında tüm insanlığın kurtuluşu için yola çıkan 'Baharı başlatan çiçek' merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın doğum günü ve milletimizin yeniden dirilişinin başlangıcı olan 29 Ekim'de Milli Görüş Hareketi'ne ikinci baharını yaşatmak, milletimizin ve 7 milyar insanın kurtuluşunu ve selametini temin etmek için yola çıkacak kutlu kervanın müjdesini milletimize, İslam Alemi'ne ve tüm insanlığa veriyoruz Elhamdülillah...

Milletimizin tarihi, inancı ve ruh kökünün doğal bir sonu olan Milli Görüş zihniyetini hakkıyla temsil etmek, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya hedeflerine ulaşmak için siyasi partimizi 23 Kasım 2018 Cuma günü kuruyoruz.

Tüm ezilenlere ve mazlumlara umut olmak için, kaba kuvvetin değil, hakkın üstün tutulduğu bir dünya için başlattığımız kutlu yürüyüşümüz tüm insanlığa hayırlı ve mübarek olsun."
Editör: TE Bilisim