İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beykoz Çayırı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi hakkındaki meclis kararını veto etmesi üzerine Beykoz Çayırı tartışmaları tekrar gündeme geldi. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Beykoz vatandaşın yanlış bilgilendirildiği düşüncesi üzerine sahalara indi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın çayır alanında ne yapılıp ne yapılmayacağıyla ilgili bir vatandaşla olan tartışmasını sosyal medya hesabından, “Milletin olanı millete vermenin derdindeyiz! Her şeyin en güzeli hemşerilerimizin olsun istiyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz çalışmanın; Tarihi Beykoz Çayırı’nı daha da güzelleştirmek için olduğunu, gerekirse hemşerilerimize tek tek anlatacağız.” notuyla paylaştı.”

“..biz burada hayat doluyoruz”

Aydın’ın ilçe sakinlerinden bir kadınla Beykoz Çayırı’ndaki tartışmasında, vatandaşın, “Oturaklar şunlar bunlar olursa biz buna karşıyız. Ben buna karşıyım, başkanım biz burada hayat doluyoruz.” ifadelerine şöyle karşılık verdi:”Kesinlikle yok, ben de buna karşıyım, ben de sizinle beraberim. Bak burada ne kadar yeşil alan var.. 38 bin m² bir 55 bin m² daha.. Piknik masası kurulmayacak, orada çocuk oyun grubu kurulmayacak. O diğer taraflarda olacak.”

Vatandaşın, “Tamam başkanım, çok güzel böyleyse. Başkanım böyleyse canı gönülden biz de destekliyoruz.” sözlerine de yanıt verdi.”

“..belediyenin kira aldığı yerleri yıkacağız”

Aydın, “Bak şuradaki çay bahçeleri düzgün hale gelecek. Orada belediyenin marketi falan var. Onu kaldıracağız, yeşil alan yapacağız. Belediyenin kira aldığı yerleri yıkacağız oraları düzenleyeceğiz. Çay içeceğimiz yerler olacak ama çayırın içinde değil.” dedi.Vatandaşın yanlış bilgi sahibi olduğunu ve kavga ettiğini de ifade etmesi sonrası Aydın, buradaki betonu azaltmak ve yeni bir çehreye kavuşturmak istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim