Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Riva Elmasburnu Plaj Projesini ve bir yıllık çalışmalarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz yerel basın temsilcileri ile birlikte Riva Elmasburnu Plaj Proje alanında incelmelerde bulundu. Başkan Aydın daha sonra geride kalan bir yıllık çalışmaları ve projeler hakkında da basın mensuplarına bilgi verdi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin ardından göreve gelen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Riva'daki Elmasburnu Tabiat Parkı içerisinde yerel basın temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Engin Köklü’nün de katıldığı kahvaltılı toplantıda Başkan Aydın, Riva Elmasburnu Projesi ile bir yıllık çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Plaj haftanın belirli günleri sadece kadınlara açık olacak

Basın mensupları ile birlikte inşaat alanını gezen Başkan Aydın Elmasburnu Plaj Projesi ile ilgili şu bilgileri verdi. “13 hektarlık Riva'daki Elmasburnu Tabiat Parkı içerisinde yer alan plaj projesi kapsamında ilk olarak zemindeki kaymaları engellemek için 420 tane fore kazık çakılıyor. Görünmeyen bir sürü ekstra masraf çıkıyor. Ama işimizi sağlam yapmak zorundayız. Çalışmaların yüzde 50’si tamamlandı. İnsanların rahatlıkla denizden faydalanabileceği duşa kabinler, soyunma odaları, kır lokantası, büfe, restoranlar, mescid ve dinlenme alanları oluşturuldu. 225 araçlık otopark, mangal alanları, yürüyüş parkurları da proje kapsamında yapılacak. Elmasburnu Plajı haftanın belirli günleri sadece kadınlara açık olacak. Projenin tamamlanmasıyla İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli bir ortamda denize girmesini sağlayacağız.

Riva’da kaliteyi artıracağız

Riva esnafı artık eskisi gibi gelen gidenin olmadığını, müşterinin gelmediğini, gelenin de memnun kalmadığını, burada artık kalitenin artması gerektiğini söylüyor. İşte o beklentiye uygun harekte geçtik. Riva Meydan Projesi ile Elmasburnu Plaj Projesinin tamamlanmasıyla Riva’da kaliteyi artıracağız. Kanal Riva ile ilgili çalışma proje anlamında tamamlandı.  Bölgede kalitenin artması ile yaz kış turizmi canlanacak, böylelikle esnafımızın da yüzü gülecektir.

Kanuni Kent Ormanı’nda çalışmalar bu yıl bitiyor

Kahvalatının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Aydın şu açıklamaları yaptı; Kanuni Kent Ormanı projesi de bu yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşımızın kullanımına açacağız. Buradaki çalışmaların aynısı şuan orada da devam ediyor. Nikah Salonu yine orada hizmet etmeye devam edecek. İkinci etap çalışmaları kapsamında Elmalı Barajı ve çevresi ile ilgili de güzel projelerimiz var.

Beykoz’a has bir peynir çeşidi üreteceğiz

Beykoz’da kendi hayvanlarımızdan tamamen doğal yoğurt, ayran, sütlaç ve Beykoz’a has bir peynir çeşidi üreteceğiz. Bu ürünler de sadece BEYTAŞ tesislerinde yer alacak. Beykoz’a özel bu ürünleri yemek için İstanbul hatta Türkiye’nin farklı şehirlerinden insanlar gelecek.

BEYTAŞ Sahil Ramazan Bayramına açılacak

Beykoz Sahili’ndeki uzun zamandır tadilatta olan Beytaş Sahil Kafe/Restoran ile ilgili de açıklama yapan Murat Aydın, tesis için: “ Burada daha önce yapılmış bir proje vardı. Aslında 29 Ekim 2019’da açmayı düşünmüştük fakat sonra yaptığımız değerlendirme ile projeyi tadil ettik. Bu mekanın 24 saat 365 gün vatandaşlarımıza hizmet verecek bir alt yapıya sahip olması gerekiyordu. Dolayısıyla bizde buna uygun çalışma yürütüyoruz. İnşAllah BEYTAŞ Sahil Restoran & Cafe Ramazan Bayramına açılmış olacaktır. Tesisin olduğu alan ve sahil boyu hazineye aittir. Burası İstanbul hatta Türkiye’nin bir numarası olacak. Karşıdan deniz yolu ile insanlar buralara gelecek. Ayrıca Beykoz Belediyesi’nin tüm tesislerinden Beykozlu vatandaşlarımız yüzde 25 indirimle istifade edecek.

Doğal SİT alanları kapsam dışında kalıyor

İmar Barışı yasası ve güçlendirme konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir yönetmelik hazırlanıyor. Tadilat ve güçlendirme usül ve esaslar buna göre şekillenecek ve ilgili kuruluşlar yetkilendirilecek. Bu konuda hiç kimse kendi kafasına göre hareket edemez. Doğal Sit alanları kapsam dışında kalıyor ama biz buralarda imar planlamasını zaten yapıyoruz. İmar Barışı yasasına Beykoz’da 35 binin üzerinde bir müracaat oldu. İstanbul’da en çok başvuru yapan ilçe Beykoz.

Çavuşbaşı ve Görele’nin SİT derecelendirilmesi tamamlandı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Beykoz'da SİT alanlarının imara açılması ile ilgili iddialara da cevap veren Başkan Murat Aydın “Gürsel Tekin keşke beni arayıp sorsaydı. Beykoz’un neredeyse tamamı zaten SİT alanı ve buralarda Beykoz halkının büyük çoğunluğu yaşıyor. Biz Beykoz’da kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için imar plan çalışması yapıyoruz. Önce buralarda SİT derecelendirilmesi yapılacak. Çavuşbaşı’nın 5 mahallesi ile Görele Mahallesi’nin SİT derecelendirilmesi tamamlandı ve bakanlığın imzasından sonra da askıya çıkacak. Gürsel Bey büyük ihtimal burayı söylüyor. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın imar planlarını yapmak için alınması gereken bir karardır bu. Talep kimin Beykoz halkınındır. Biz bu süreçlerin hepsini siyasi partilerle birlikte yürütüyoruz. Haftada en az bir gün siyasi partilerin temsilcilerine bilgi veriyoruz. İmar planlarını gayet şeffaf şekilde yürütülüyor. Gizli kapaklı bir çalışma kesinlikle yoktur.

Lüks konutların emlak vergilerini arttıracağı

Beykoz’da Emlak Vergisi Beyanı ile gerçeği örtüşmeyen lüks sitelerdeki villaların Emlak Vergisi’ni arttıracağız. Değeri 5 milyonun üzerinde konutların en çok yer aldığı ilçe Beykoz ama en az vergi alan belediye yine Beykoz. Buna artık dur diyeceğiz. Seçimden önce de söyledim. Allah zenginlerimizin sayısını artırsın. Biz onlardan vergimizi alacağız, milletimizin hizmetine aktaracağız. Emlak Vergisi kanununa dayandırarak Acarkent gibi lüks konutların beyana uygun emlak vergilerini arttıracağız.

Kendimi belediyeye hapsetmek istemiyorum

Son bir sene de Beykoz’un neredeyse yüzde 50’si ile göz göre gelmişim. Ben tercihimi halktan yana kullanıyorum. Yani belediyede randevularla günümü geçirmektense, kendimi belediyeye hapsetmektense sokakta daha çok insanla bir araya geliyorum. Dolayısıyla haftada en fazla 10-15 randevuyla geçiştiriyorum. Diğer zamanı tamamen sokakta geçiriyorum. Son bir yılda Beykoz halkının yüzde 15’i yani yaklaşık 40 bin kişi belediyeye gelmiş.  Ne kadarı memnun yada değil bunları da sorup öğreniyoruz. Ona göre iyileştirmeler yapıyoruz.

Beykoz halkı temizlik hizmetlerini beğeniyor

Beykoz halkına ‘en beğendiğiniz hizmet nedir’ diye sorduğumuzda aldığımız cevap cami ve okul temizliği ile ücretsiz oluşu. Beykoz geneli temizlik hizmetleri de en beğenilen çalışmaların başında geliyor. Belki şaşıracaksınız ama bunların ardından Bisiklet projemiz geliyor. Sonra da kültürel etkinlikler ve sportif aktiviteler var.

Kavacık’ta ilk nikah 1 Eylül’de kıyılacak

Kavacık’da yıllardır davalık olan binanın mahkeme süreci tamamlandı. Karşı taraf ile sulha gidildi. İlgili firma ile bina şartnameye uygun şekilde paylaşıldı. Burayı Nikah Salonu yapacağız. İnşallah 1 Eylül’de burada nikah kıymaya başlayacağız.

Yüzme havuzları bu yıl bitiyor

Yenimahalle’de inşaatı devam eden havuz ve spor salonu bu yılsonuna kadar bitmiş olacak. Çavuşbaşı’nda da yüzme havuzu projesinin kazmasını bu yıl içerisinde vuracağız. İSBİKE Bisiklet çalışmaları da İBB ile birlikte yürütülüyor. Park alanları bitmek üzere.

Beykoz Çayırı ve etrafı Millet Bahçesi oluyor

Beykoz Çayırı kamuya terkinli bir alandı. Yani İBB’nin burada bir yetkisi yok. Beykoz Çayırı ve Pazar alanının olduğu bölgenin tamamı millet bahçesi oluyor. Spor tesisleri, yürüyüş yolları ile yeniden bir düzenleme yapılacak. Oradaki barakalar ve kamyon garajı kaldırılacak.

Millet Kıraathanesi bu yıl açılacak

Beykoz Merkezde ki kulüp binası Millet Kıraathanesi olarak bu yıl içerisinde açılacak. Burayı bir sponsora yaptırıyoruz. Her yaştan ilçe sakininin 7 gün 24 saat kitap okuyabileceği ve öğrencilerin ders çalışabileceği Millet Kıraathanesi’nden ücretsiz ikramlar ve internet hizmeti sunulacak.

Editör: TE Bilisim