Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Beykoz Belediye Başkanlığı’ndan istifa mı edecek?

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 2023’te yapılması planlanan Genel Seçimleri’nde Beykoz Belediye Başkanlığı görevini bırakıp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Milletvekili olarak gideceği konuşuluyor.

Zeytinburnu İlçesinde yaklaşık 25 yıl hizmet eden Murat Aydın’ın artık görev yapmayacağı beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Beykoz’da görev yapacaksın’ talimatı üzerine Beykoz’a gönderildi. 

Aydın, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde en yakın rakibi CHP’ye 19 bin fark atarak İstanbul’da isminden söz ettirmeyi bildi.

Murat Aydın’a emeklilik keyfi yok!

Murat Aydın, Beykoz’la alakalı aklının ucundan hiçbir şey geçirmediğini ama Beykoz’da akrabalarının olduğunu söylemişti.

Aydın, seçim kampanyası boyunca: “Emekliliğin keyfini çıkartıp, fotoğraf çekip sergiler düzenlemeyi düşünüyordum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Beykoz’da Belediye Başkanlığı görevini vermesi üzerine emir telakki ettim ve bugün burada sizlerle beraberiz” sözlerini bir çok toplantıda dile getirmişti.

Beykoz’daki bazı AK Partililer: “Murat Başkan’ın kariyerini Milletvekilliği ile sonlandırması gerektiğini, hatta başkanımızın Bakanlık makamına getirileceğini düşünüyoruz. Allah bize o günleri göstermeyi nasip etsin” ifadelerini kullandıklarını öğrendik.

Murat Aydın TBMM’ye giderse yerine kim gelecek?

Murat Aydın’ın başkanlık görevini bırakması sonrası Beykoz Belediye Başkanı kim olur? Sorusunu beraberinde getirdi. AK Parti kulislerinde konuşulan bazı isimler var. İşte o isimler.

Mehmet Akif Soysal, akraba ilişkileri ve Genel Merkez ile olan irtibatından dolayı en güçlü isim gözüküyor.

Sadullah Hasanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çevre konusundaki bilgisi ile bir çok Belediye Başkanı ve Meclis üyesini kendisine hayran bıraktığı, bu yüzden böyle bir durumda Hasanoğlu’nun da makamı layıkıyla dolduracağı biliniyor.

Adem Sefer, Uzun yıllar AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı görevini yürüten Sefer, siyasi tecrübesi ve Beykoz’u tanıyor olması sebebi ile olma ihtimali yüksek isimlerden biri.

Gaye Zayıf, Murat Aydın’ın Beykoz Belediye Başkan Vekili, 3 yıla aşkındır Beykoz Belediye Meclisi’ni Zayıf yönetmekte. Belediye Başkanlığı nasıl yapılır öğrendi. Kadınların arkasında duruyor olması en büyük avantajı…

Manolya Demirören, Sosyal yardım ve engellilerle ilgili yapmış olduğu çalışmalar Beykoz Belediyesi’nin eksiklerini kapatıyor. En başarılı Başkan Yardımcısı denilebilinir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile de biliniyor.

CHP'nin adayı kim olur?

Cumhuriyet Halk Parti üyelerine ve Beykozlu vatandaşlara, ‘en başarılı Meclis Üyesi kim diye?’ sorulsa, yüzde 99 ‘Cemal Sataloğlu’ çıkar.  Beykoz’da yapmış olduğu muhalefet ve İBB’de yapmış olduğu başarılı çalışmalar ile CHP Genel Merkezi’nin de takibinde olan Sataloğlu’nun CHP Grubu’ndan çıkacağını tahmin ediyorum. 

Grup sözcülüğü görevini yürüten Temel Karadeniz’in de CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e yakınlığından dolayı ismi önerilebilinir.

Editör: TE Bilisim