Başbakanlık tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayımlanan bir genelgeyle bugünün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesi, en çok muhtarlarımızı sevindirmişti. Bugün ise Beykoz’un muhtarları önce güne Beykoz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene katıldı, ardından ise kutlamaları kabul etti. Beykoz Kent Konseyi Üyesi Elif Çelik, elinde çiçeklerle muhtarları tek tek ziyaret etti ve tebriklerini iletti. Bu sırada muhtarlar, ilçedeki vatandaşlardan çok sayıda tebrik ve kutlama mesajı aldıklarını söyledi. Akşam saatlerinde ise bu kez Beykozlu Muhtarların adresi Yenikapı Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi’ydi. Burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bir araya gelen Beykozlu Muhtarlar, yenilen yemeğin ve konuşmaların ardından Başkan Uysal ile hatıra fotoğrafı da çekindi.

Beykoz’un 45 Mahallesinin muhtarları, bugün oldukça güzel bir gün geçirdi. Sabah saatlerinde Beykoz 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tören düzenleyen Kaymakamlık himayesinde olan muhtarlar, burada Kaymakam Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından onore edildi. Muhtarların toplum yapılanmasındaki önemine dikkat çeken Katırcı ve Çelikbilek, Muhtarlar Günü’ne dair duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu’yla birlikte Atatürk Heykeli’nin önüne çelenk de bırakan muhtarlar, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile STK temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

‘Elif Çelik tek tek dolaştı ancak bitiremedi’

Törenin ardından muhtarlık binalarına dönen muhtarlara, Milanobet burada da ilgi devam etti. Saatlerce telefonla mesaj ya da arayarak Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Beykozlular, muhtarları oldukça mutlu etti. Bu sırada Elif Çelik gibi duyarlı vatandaşlar ise muhtarları makamında ziyaret ederek, onlara çiçek takdim etti. Ziyaretlerini sohbet dolayısıyla yetiştiremeyen Kent Konseyi Üyesi Elif Çelik’in yarın ve sonraki günlerde de ziyaretlerine devam edeceği ve muhtarların gününü birkaç güne yaymaya devam edeceği öğrenildi.

‘İBB Başkanı ve Beykozlu Muhtarları aynı karede’

Muhtarlar Günü dolayısıyla Yenikapı’da düzenlenen etkinliğe katılan Beykozlu Muhtarlar, burada da hoşça vakit geçirdi. Diğer ilçelerden dost ve arkadaş oldukları muhtarlarla bir araya gelen Beykozlu Muhtarlar, bu sırada hoş sohbetler gerçekleştirdi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla düzenlenen yemekli kutlamanın ardından ise Beykozlu Muhtarlar, Başkan Uysal ile bir hatıra fotoğrafı çekindi.

Editör: TE Bilisim