AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Mikail Akyıldız, basın mensupları ile Likoz Kafe'de bir araya geldi.

Beykoz Dernekler Birliği Başkanlığı görevine geldikten sonra, AK Parti'den Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olan Mikail Akyıldız, Likoz Kafe'de Beykoz yerel basını ile buluştu.

Akyıldız'ı yöre dernekleri yalnız bırakmadı. 19 yöre dernek başkanının yarısından fazlası kahvaltıda hazır bulundu.

Mikail Akyıldız, Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı olma sebebini açıkladı.



Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Akyıldız; "Beykoz Belediye Başkanlığına Aday adaylığımın partimizde diğer aday adayları ile bir rekabet içinde değil, Beykozumuza hizmet verme, Beykozumuza iyi projelere imza atma ve aday adayı olduğum Beykoz’da bir hizmet yarışı olarak değerlendirilmemesi ve bunun böyle bilinmesini arzu ediyorum. Asla bir yarış değil, diğer arkadaşlarımızla sadece Beykoz için projeler yürütmek amacıyla yola çıktık.

Bildiğiniz gibi 3 dönemdir AK Parti Beykoz Belediyesi’ni yönetmektedir. Bu yönetimin ve hizmetlerin devamı için birçok proje ile halkımızın Beykozumuzun hizmetine talip olduk. Üç kuşak Beykozlu olarak Beykozumuzun sorunlarını, ihtiyaçlarını çok iyi bilmekteyim. Beykoz’u hak ettiği seviyelere çıkartmak, mega bir kent yapabilmek için, çok hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Bu hayaller motivasyonumuzu arttırıyor. Hayali olmayan hedefine ulaşamaz.

Beykoz'un en büyük sorunları "mülkiyet, istihdam" 

Beykozumuz geçmişte bir fabrika şehriydi. 3 tane büyük fabrikamız vardı. Kundura fabrikamız vardı. Rakı fabrikamız vardı. Şişe cam fabrikamız vardı. Bunlar Beykoz’da çok büyük bir gelir kaynağı oluyordu.  İnsanlar burada, o fabrikalarda geçimlerini sağlıyordu. Beykoz'da o zamanlar  bir hareket vardı. Dışarıya muhtaç değildiler. Şimdi bu fabrikalar yok. Bunlar basit bir şey değil tabi ama ne yapmamız lazım? Bu insanları nasıl rahatlatmamız lazım? Dışarıdan buraya nasıl kaynak aktarmamız lazım? Bunların projelerini ve çalışmalarını yıllardan beri aslında yapıyoruz. Zaman zaman gündemde tartışıyoruz, nasıl daha iyi olur diye konuşuyoruz.

Beykoz'da dumansız fabrikalarımız esnaflarımızdır

İmar konusunun yanı sıra turizm ve Beykoz'a para kazandırmak için, insanları rahat ettirmek için projelerimizden birisi de turizmdir. Beykoz'da dumansız fabrikalarımız esnaflarımızdır. Esnaflarda hareketlilik olacak ki Beykoz’da da hareket olsun. Dışarıdan buraya insanları çekmezsek, dışarıdan buraya parayı çekmezsek bu iş yerleri çalışmaz. Bunun için gerek turistlik açıdan Beykoz’umuz çok şanslı bir yer. Bir tarafı deniz bir tarafında doğa ve  ormanlarımız var. Köylerimiz de tarım ve organik tarım bakımından çok güzel projeler yapılabilir, hayata geçirilebilir. Bunların hepsini burada tek tek anlatmak istemiyorum çünkü önümüzde bir seçim süreci var. İnşallah kim seçilirse seçilsin yada ben seçilirsem bunları sizlere açıklayacağız.." şeklinde konuştu.

Akyıldız, Beykoz yerel basınına projelerinden bahsettikten sonra, yerel basının sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilisim