Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Yenimahalle ve Tokatköy Mahallesi'nin sorunlarını meclise taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, 26 Ocak'ta MHP Beykoz İlçe Başkanlığı'nda Yemimahalle 2B Mağdurları Derneği ve Tokatköy Mahalle sakinleri ile bir araya gelmişti.

İzzet Ulvi Yönter sözünü tuttu!

Yönter, mahalle sakinlerinin sorunlarını TBMM'ye taşıyacağını dile getirmiş ve mahalle sakinlerine umut olmuştu.

MHP'li Yönter, 7 Şubat Çarşamba günü meclise Yenimahalle ve Tokatköy'ün sorununu dile getirdi.

Yönter, Yenimahalle ve Tokatköy'ün sorunlarını TBMM'ye sunduğu evrağı, Facebook sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte yönterin sunduğu evrak;

"İstanbul Beykoz İlçesi’ne bağlı Yenimahalle ve Hekimbaşı mahallelerinde 1950’li yıllardan beri yaşamakta olan vatandaşlarımız yıllardır tapu sorunu yaşamaktadır.

Orman Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 2/B çalışmaları sonucu bölge önce orman alanından çıkarılmış, ancak bir süre sonra tekrar orman alanına dönüştürülmüştür. Bu parsellerde yaklaşık 850 ev binlerce vatandaşımız yaşamaktadır.

Bu mahallelerdeki 60 yıldır yaşayan vatandaşlarımızın evlerine elektrik, su, telefon doğalgaz ve altyapı çalışmaları devlet tarafından yapılmış durumdadır. 1987 yılından günümüze kadar vatandaşlarımız emlak vergilerini de ödemektedir. Ancak yaşadıkları evlerin tapusu Sahabet bulunmamakta, bu nedenle mağduriyetlerinin giderilmesini evlerine ait tapularının verilmesini talep etmektedirler. Bu kapsamda; Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na elektriği, suyu, telefonu, doğalgazı ve bütün altyapı çalışmaları tamamlanmış ve orman vasfını kaybetmiş bu bölgedeki evlerin tapu sorununun ve vatandaşlarımızın yaşamakta olduğu mağduriyetin çözülüp çözülmeyeceğini yazılı soru önergesi le sordum."

Editör: TE Bilisim