Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Rüzgarlıbahçe'de bulunan Kastamonulular Derneği Genel Merkez Binasını ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman ve beraberindeki heyet, Rüzgarlıbahçe'de bulunan Kastamonular Derneği'nin Genel Merkez binalarını ziyaret etti. 

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen ve yönetim kurulu üyeleri, MHP'li heyeti kapıda karşılayarak makamında ağırladı. Genel Başkan Yarcımsı Yönter'e makamında oturması konusunda ısracı olan Şen'e, Yönter nezaketinden dolayı teşekkür etti.

Yoğun katılımın olmasından dolayı sohbete, toplantı odasında devam eden KAS-DER yönetimi ve MHP'li heyet'e çay ikramı yapıldı.

​​​​​​KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, "KAS-DER'in 1985 yılında kurulmuş 36 yıllık bir dernektir. İstanbul'un ilçelerinde, Yalova ve Kastamonu'da da şubesi bulunan bir STK'dır. KAS-DER 3 ana ilke üzerinde çalışan bir dernektir. Bunlar; "İstanbul'da yaşayan Kastamonuluların dayanışması, yardımlaşması. Kastamonu tanıtım ve kalkınmasına katkıda bulunmak. Yaşadığımız bu şehri sahip çıkmak ilkelerinde oluşmaktadır." 

Asla mikro milliyetçilik yapmıyoruz. Tabiri caizse biz kapımızın önünü temizlemeye çalışıyoruz. Bir tabir vardır "herkes kapısının önünü temizlerse, her yer tertemiz olur." Kastamonu'da yaşadığımız sel felaketinde bütün şubelerimiz ve biz Kastamonu'ya çıkartma yaptık ve hemşehrilerimizin elimizden geldiği kadar ihtiyaçlarını karşıladık. Devletimiz de çok güzel hizmetler verdi ve hiç kimse açıkta kalmadı.

Kastamonu, evliyalar şehridir, şehitler diyarıdır. Anadolu'nun dört manevi direği diye tarif ettiğimiz Pir Şeyh Şaban Veli'nin sözü ile selamlıyorum. "Gidişiniz güle güle, gelişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yönter; "KAS-DER'in değerli başkanı ve kurul üyeleri, değerli Kastamonulu hemşehrilerime ziyaret sözümüz vardı. Kastamonu dualı bir memleket, en son Kastamonu'da aşırı sağınak yağışından dolayı en feci felaketlerinden birini yaşadı. Özellikle gördük ki Kastamonu bir bütün oldu. Vahim afetten dolayı yaşamlarını yitiren Kastamonulu hemşehrilerime baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Kastamonu bizim göz bebeğimiz, bizim sevdamız. Kastamonu, milli mücadele de eşsiz hizmetleri oldu. Ilgaz Dağı'nın dili olsa da konuşsa. Karadeniz'den Anadolu'ya taşınan silahların nasıl fedakarlıklarla ulaştığını bilen biliyor. Bu vesile ile Şerife Bacı'yı da rahmetle anıyorum. Silahları korumak adına bebeğini feda eden bir kahraman Türk anası. Benim gözümde de Kastamonu KAHRAMAN. Mücadelesinden asla taviz vermeyen vatan sevdalısıdır Kastamonu" ifadelerine yer verdi.

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'e Kastamonu Sancağı hediye etti.

Editör: TE Bilisim