Kastamonu'nun zengin tarihi, dünya literatürüne girmiş doğası ve yöresel ürünlerinin sergilendiği 12. Kastamonu Tanıtım Günleri, Maltepe Miting Alanı'nda başladı.

Açılışa TBMM Başkan Vekili Celal Adan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi, Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nurettin Nebati,  Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Eski Bakan Murat Başesgioğlu, İstanbul Milletvekilleri Hulusi Şentürk ve İlhan Kesici, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Eski Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İlçe Kaymakamları, Kastamonu ve İstanbul İlçe Belediye Başkanları KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Barolar Birliği Başkanı Av. Hüseyin Özbek, Ana sponsor Seydioğlu Baklavaları Sahibi Hüseyin Sel, Siyasi Parti Temsilcileri, İş Adamları, Dernek Başkanları, Kurum Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda halk oyunları ekibinin oyunu katılımcılardan büyük beğeni topladı. Açılış programının ardından protokol üyeleri stantları gezerek görevlilerden bilgiler aldı.



Açılışta konuşan KAS-DER Başkanı Remzi Şen, İstanbul'da en eski hemşehri derneği olduklarını belirterek, amaçlarının Kastamonu'nun tarihi, kültürel ve folklorik özelliklerini, turistik yörelerini tanıtmak, tarımsal, sanayi ve ticari konularda gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Kastamonulular gerçekten kadirşinastır. Birbirlerini severler. Vatanını, toprağını, milletini, bayrağını, dinini, kitabını çok severler" dedi.



"Gelin burada güzelce vakit geçirelim"

Tüm vatandaşları Kastamonu tanıtım günlerine davet eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Biz bunu her yıl düzenli bir şekilde KASDER’imizle beraber hem hemşehri buluşması hem Kastamonu’yu tanıtım amacıyla çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Burada emeği geçen başta KASDER olmak üzere bütün herkese çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki İstanbul’daki hemşehrilerimiz olsun diğer vatandaşlarımız olsun burada bu stantları gezerek Kastamonu’yla daha hemhal olmak için buraya gelecekler. Bütün İstanbulluları bütün Kastamonulu hemşehrilerimizi davet ediyorum. Gelin burada güzelce vakit geçirelim, birlikte beraber dertleşelim konuşalım, sohbet edelim. Kastamonu’da şu anda yetiştirdiğimiz ürünleri, özellikle kültürel değerleri burada yaşama imkanı bulacaksınız. Onlarla ilgili de çok güzel stantlarımız oluşturuldu. O stantları da gezmenizi tavsiye ediyorum" dedi.

"Kastamonulular gerçekten kadirşinastır"

Kastamonu’nun 2018 yılında Türk dünyası kültür başkenti olduğunu söyleyen Başkan Tahsin Babaş, "Türk dünyasıyla ilişkilerimizin gelişmesi açısından oradaki kardeşlerimizle birlik beraberliğimizin daha da pekişmesi açısından bu yıl verimli bir yıl oldu. Kastamonu’da bir sürü etkinlikler düzenledik. Bu yıl sonuna kadar da düzenlemeye devam edeceğiz. Kastamonu’nun tanıtılmasıyla ilgili bir sürü şey var. Özellikle gastronomiden tutun da tarihi kültürel değerlere yani geçmişine anlatmamız gereken, duyurmamız gereken, insanların görmesi gereken bir sürü özelliği ve niteliği var Kastamonu’muzun. Kastamonulular gerçekten kadirşinastır. Birbirlerini severler. Vatanını, toprağını, milletini, bayrağını, dinini, kitabını çok severler. Hoşça vakit geçirelim, birbirimizi tanıyalım, Kastamonu’yu tanıtalım çok güzel ürünlerle sizleri burada ağırlayalım" ifadelerini kaydetti.



Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz,“Değerli Kastamonulular ilinizle, şehrinizle, memleketinizle ne kadar gurur duysanız azdır’’ diyen Vali Karadeniz;  ‘’İnanın Kastamonu çok daha fazlasını hak ediyor. Yıllardır İstanbul’a ve diğer şehirlere göç vererek büyük bir kan kaybına uğramış gibi görünse de bu gün Kastamonu hala daha 19 ilçesinde ve il merkezinde çok daha farklı imkanları üzerinde taşımaktadır. Bir eli Karadeniz’de öbür eli Ilgaz’ın zirvesinde olan hem turizm yönünden, hem sanayi bakımından, hem madencilik sektöründe çok önemli fırsatlara sahip bir ilimiz ve bu yıl Kastamonu için çok özel bir yıl oldu. Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak özelliklerini biraz daha tanıtma fırsatı bulduk. Tabi ki bu tanıtım süreci bu günden yarına hemen sonuç verecek bir süreç değil ama buna rağmen şunu da belirteyim ki bu yıl turizm sektörümüz ilimizde çok farklı bir yıl geçirdi ve bundan sonra ki yıllar içinde çok önemli fırsatları içinde barındırdığını gösterdi. Sayın Belediye Başkanımız az önce bahsetti konakları gelin alın restore edin diye ama şu anda başkanım Kastamonu o çizgiyi sanıyorum geçti. Nitekim Kastamonu’da şu anda konaklara talip olanlar sadece Kastamonulular değil Kastamonu dışından gelip otel yatırımı yapmak için konak arayan insanlar Kastamonu’ya gelmeye başladılar. Dolayısıyla bu bir fırsattır. O fırsatı değerlendiren sanıyorum o yarışta bundan sonra önde olacaktır diye düşünüyorum ve bu senede görüyorum ki burada Kastamonu günleri etkinliği de farklı bir konsept de organize edilmiş, farklı bir vizyonda organize edilmiş ben bu organizasyonda emeği geçen herkese başta Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Remzi Şen olmak üzere Belediye Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara huzurlarınızda şükranlarımı sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kastamonu günlerimiz ilimiz ve Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, protokolün kurdele kesimi ile "12'nci Kastamonu Tanıtım Günleri" açılışı yapıldı.

      

 
Editör: TE Bilisim