İstanbul Valiliği'nim İBB'den koronavirüs'ten ölenlerin defnedilmesi için yer istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi'nde bir bölgeyi tahsis etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüsü hastalığından ölenlerin Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi'nde defnedilmesi için yer tahsis etmesi mahalle sakinlerini paniğe sevk etti.

Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, "Anadolu Yakası'nda koronavirüs'ten ölenler Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi'ne defnedileceğini" söyledi.

Çavuşbaşı sakinlerinin sosyal medya da yaptığı paylaşımlarda ise koronavirüs'ten ölen 15 vatandaşın defin işlemi yapıldığını iddia ettiler.

Yıldırım, "Anadolu Yakası'nda ölen hastalar için Baklacı Mahallesine mezarlık yapıldı. Ağaçlar kesilerek, mezarlık oluşturuluyor. Bu bölge otobana, ana yollara çok yakın ayrıca Beykoz, Çekmeköy ve Ümraniye'nin birleştiği bir yer. Çavuşbaşı sakinleri bu mezarlığı burada olsun istemiyor. Bizim de onayınızı alsalardı" dedi.

Koronavirüsü'nden vefat eden vatandaşları defin etmeye gelen yakınları ise kullandıkları eldiven ve maskeleri ulu orta yerlere atması ise Çavuşbaşı sakinlerini korkuttu.

Editör: TE Bilisim