Koronavirüs salgını ile izole bölgelere olan yoğun ilgi İstanbul'un iki ilçesinde ev fiyatlarını ikiye katladı. Mega kentin iki farklı yakasında yer alan Beykoz ve Sarıyer ilçelerindeki ortalama satılık konut m2 fiyatları yüzde 100'ün üzerine çıktı.2020 yılının başlarında ortaya çıkan koronavirüs salgını konut piyasasındaki dengeleri de değiştirdi. Salgın sonrası getirilen kısıtlamalar ile vatandaş evlere kapanınca şehirden uzak bahçeli ve müstakil evlere olan ilgi de arttı.

FİYATLARINI İKİYE KATLAYAN İKİ İLÇE

İşte salgınla birlikte konut tarafında yaşanan bu hareketlilik 2020 yılı verilerine de yansıdı. Türkiye'nin öncü emlak sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre konut satış rakamı bir önceki yıla göre 2020 yılında en çok artan ilçelerde ilk iki sırada İstanbul'un Beykoz ve Sarıyer ilçesi yer aldı.

YÜZDE 116 ARTIŞ VAR

Pandemi sonrası ortaya çıkan talep artışıyla birlikte 2020 yılında konut satış fiyatının en fazla arttığı ilçe olan İstanbul'un Anadolu yakasındaki Beykoz'da fiyatların 2019'a göre yüzde 116 arttığı ortaya çıktı. 2019 Aralık ayında ilçede ortalama 5 bin 661 TL olan satılık konut m2 fiyatlarının bir yıl içinde 12 bin 222 TL'ye çıktığı görüldü.

Editör: TE Bilisim