Yalnızca Beykoz'da değil hem İstanbul'un Anadolu yakasında hem de ülke genelinde 26 bin kişiye yemek dağıtan Türk Kızılay Avrasya Şubesi, kamuoyunu yanlış yönlendiren ve maksatlı olduğu anlaşılan haberler sonrası harekete geçti. Kamuoyunu bilgilendirici bir duyuru yapan Kızılay Avrasya Şubesi, "Kendilerine gazeteci süsü veren ancak habercilikle uzaktan yakından ilgileri olmayan, meslekleri ve muktesebatlarının ne olduğunu Beykoz kamuoyunun yakından bildiği bu kişilerle kurumsal olarak her türlü hukuki yollarla mücadele edilecektir" sözleriyle, iftiralara karşı dava açacaklarını belirtti.

HABERDEKİ AMAÇ NE?

Beykoz ve Avrasya adlarıyla anılan ve sadece ilçede değil memleketin dört bir yanına yardım eli uzatan Türk Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi, sınır ötesine dâhil ulaştırdığı yardımlarla anıldı. Türk Kızılay Şubeleri arasında en çalışkan Şubelerden birisi olarak örnek gösterilen Beykoz Şubesi, geçtiğimiz günlerde Beykoz Kaymakamı ile birlikte Beykoz protokolünü ağırladığı bir toplantıda brifing de vermişti. Şeffaf yönetim anlayışıyla tüm çalışma ve yardımlarını kayıt altında tutan ve düzenli olarak da denetlenen Türk Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi, kurumsal yapısına yönelik gazetecilik adı altında gerçekleştirilen karalama kampanyasına geçit vermeyeceğini kamuoyuna ilan etti. 

Kurumsal yapısına yönelik iftiralara karşı hukuki mücadeleyi de başlatacaklarını dile getiren Türk Kızılay Beykoz (Avrasya) Şubesi, tüm Kızılay Ailesi gibi gönülden ve titizlikle gerçekleştirdiği çalışmaların "bir takım müptezeller" tarafından engellenmek istediğini kaydederek, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

TÜRK ADALETİ GEREKLİ CEZA VE CEVABI VERECEKTİR!

"Kızılay Beykoz Şubesine yönelik hasmane tutumlarıyla bilinen, sosyal medya ve internet web siteleri üzerinden yaptıkları yayında Beykoz'da yerleşik bazı şahısların düzenli olarak sürdürdükleri Türk Kızılayı Beykoz Şubesi ile ilgili iftira ve hakaret içeren, gerçeklikten uzak yayınlara dün bir yenisi daha eklenmiş bulunmaktadır. Dün yapılan yayınlarını özellikle Beykoz'da bazı kimseleri telefonla arayarak yaymak istemeleri, 153 yıllık geçmişi olan Türk Kızılayı ve binlerce gönüllüsüne bir hakarettir. Attıkları iftiralarla kamuoyu oluşturma gayretinde olan bu şahıslara Türk Adaleti gerekli ceza ve cevabı verecektir. Bu süreçte kamuoyunda algı oluşturarak, Beykoz Kızılayı ve Yönetimini zan altında bırakmaya çalışanlara da en iyi cevabımız Beykoz'daki ihtiyaç sahiplerine her gün ulaştırdığımız yardımlarımız ve yapılan projelerimizdir.

Bir takım müptezeller ne kadar engellemek istese de İdlib'ten Trabzon'a Van'a İzmir'e kadar ihtiyaç sahiplerinin yanında olup, yetimlerin başını okşamaya devam edeceğiz. Beykoz Kamuoyuna Saygıyla duyurulur."

BEYKOZ (AVRASYA) ŞUBESİ NE YAPTI?

Yaptığı yardımlar ülke sınırının da dışına taşan Türk Kızılayı Beykoz (Avrasya) Şubesi, pandemi ve Ramazan ayı boyunca binlerce kişiye sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dağıttı. Gerçekleşen faaliyetler içerisinde ise yemek yardımının peşisıra erzak, giysi ve çocuklara oyuncak yardımı da yer aldı. Binlerce ailenin evine et yardımında da bulunan Beykoz (Avrasya) Kızılayı, yapılan tüm yardımlarda tüm personeliyle özverili bir şekilde çalıştı. Pandeminin başladığı Mart ayından Ramazan Bayramına kadar Beykoz'da da belirlenen 300 aileye düzenli olarak yemek yardımı yapan Türk Kızılayı Beykoz (Avrasya) Şubesi, yardıma muhtaç ailelerin hem yüzünü güldürdü hem de duasını aldı.

BEYKOZ (AVRASYA) KIZILAY BAŞKA NELER YAPTI?

* İBB ile yapılan boğaz temizliği projesi ve ülke genelinde 400 ilköğretim okuluna Covit sertifikalı hijyen projesi başlatıp, 400 okulun 1 yıllık tüm hijyen malzemelerini de bağışçıların vasıtası ile karşılamaya başladı.

* Erzincan depreminden, İzmir depremine onlarca malzemeyi bölgeye ulaştırıp, Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’a da geçen hafta 1 tır insani yardım malzemesi gönderdi. 

* 1500 öğrenciye burs veriyor.

* 3 yıldır İdlip'e 6500 yetimin barındığı KIZILAY yetimhanelerinde de yemek, kıyafet gibi yardımları devam ediyor.

Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz, pandemi sürecinde Kızılayın çalışmalarını yakından takip etmişti.

Gökgöz, "Qadraj kafe, pandemi ve Ramazan döneminde kapalı iken mekânı Kızılay'ın aş evine çevirip, lojistik imkanlarını da kendi bünyesinde sağlayarak büyük bir hizmete ev sahipliği yaptıklarına  şahit oldum.

Editör: TE Bilisim