Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, mersin scort, Beykoz’daki Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

KAS-DER Genel Başkanı Remiz Şen’in makam odasında bir süre dinlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Kastamonu'ya ait siyez unundan yapılan kurabiyeler ikram edildi. İkramların tadına bakan Kılıçdaroğlu makamda Genel Başkan Şen ile bir süre sohbet ettikten sonra birlikte konferans salonundaki toplantıya katıldılar.

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen konuşmasında, KAS-DER’in 1985 yılında kurulduğuna vurgu yaparak, 36 yıldır aralıksız faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti. Şen, “Bugün Türkiye'nin her bölgesinde Kastamonulu vardır. Ama özellikle 9 ilimizde yoğun olarak yaşamaktadır. Bu 9 ilin başkanlarıyla Kastamonulular Dernekler Platformu oluşturduk.  Küresel ısınma, çevre ve ekoloji konusunda çalıştay düzenleme kararı aldık. Buradan Murat Başeskioğlu'na da katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi İstiklal yolu İnebolu'dan Kastamonu'ya, Kastamonu'dan Ankara'ya uzanan yoldur.  Mustafa Kemal'in gözüm SAKARYA'da Dumlupınar'da, kulağım Kastamonu'da İnebolu'da dediği yoldur. Canlarını hiçe sayarak destansı bir mücadele de canını ortaya koyan bir ildir. Kastamonu, tarih, doğa, tarım, kültür turizmi, hayvancılık ve sanatıyla, etkin iş insanıyla, hanımıyla, erkeğiyle hazırız. Cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için, ülkemizin bekası için, milletimizin huzuru için her türlü fedakarlığa, yeni bir İstiklal Yolu'nda mücadeleye   Kastamonulular olarak hazırız." ifadelerini kullandı.

Remzi Şen Kılıçdaroğlu'na hitaben, “KAS-DER’i ziyaret ederek bize onur verdiniz, şeref verdiniz, Tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanıdıktan sonra konuşmayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başkan, Kastamonu'yu ve Kastamonulu'yu anlatan güzel bir konuşma yaptı. İlk kadın hareketinin Kastamonu'da olduğunu da biliyorum. İstiklal Mücadelesi'nde de çok önemli başarılar elde ettiğini de biliyoruz. Kas-der'in bir cinsiyet kotası uygulamış olması tarihin yansıması olmuştur. Bu yüzden dolayı sayın Başkan'a huzurlarınızda teşekkkür ediyorum. Bizde de cinsiyet kotası var. Aslolan seçim kanununda değişiklik yaparak zorunlu hale getirmek gerekiyor. Bu kotanın yüzde 50 olması için parlementoya sunduk ama maalesef kabul görmedi. Ama bunu gerçekleştireceğiz. Yaşadığınız bölgedeki kültürü, alışkanlığı gittiğiniz yere götürüyorsunuz. İstanbul demek Türkiye demek. 81 ilin köylerinin bile temsilcilerinin olduğu bir ilde yaşıyorsunuz. Burada köylülerin isteklerini, taleplerini, vefa borcumuz var, bu topraklara bir şeyler yapmamız gerekiyor diyerek bu derneği kurdunuz. KAS-DER'in daha da güçlü olmasını isteriz. İstanbul'un bütün ilçelerde olduğunu biliyorum. KAS-DER'den öğrencilere burs verilmesi çok güzel. Başkan, kız öğrenciler için yurt yapacağım dedi. Kız çocuklarımız için yurt sorunu Türkiye'nin her yerde sorun oldu. Annelere-babalara söz veriyorum. İktidar olduğumuz zaman bu yurt sorununu çözeceğiz. Kendi belediyelerimizde kadın kooperatifleri kurulmasını söyledim ve bir çok kadının ürettikleri ürünlerin satılmasını sağladığımız yerler açtırıyorum. 

Kastmanonu, Cumhuriyet tarihimizin en önemli kentlerinden birisidir.  Fakat Kastamonu'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün değer verdiği Kastamonu'dan biz arzu ettiğimiz oyu alamadık. Alamama sorumluluğu Kastamonulular'da değil bizde. Biz çünkü yeterince gitmedik,oturmadık, konuşmadık, dinlemedik, sorunlar nedir diye bakmadık, doğrusu biz Ankara'dan Kastamonu'dan oy istedik. Bu da olmaz tabi. İyi bir diyaloğ kurulabilinirse, birlikte yol yürüme anlayışını sürdürebilirsek, vatandaşın sorunu ile ilgilenirsek, dinlersek, dinlendirirsek ve katkı verebilirsek bizler için son derece önemli" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda vatandaşların sorularına da cevap veren Kılıçdaroğlu, KAS-DER Genel Merkezi’nde katılımcıların fotoğraf çektirme taleplerini kırmayarak objektiflere poz verdi.

Editör: TE Bilisim