AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Kavacık Et-Mangal’da Beykoz'un yerel basını ile bir araya geldi.

Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Kaya, Beykoz yerel basınına düşüncelerini aktardı.

Vatandaşımızı projelerimize ortak edeceğiz

Beykoz’umuza ilişkin olarak projeleri siyasi parti ile beraber konuşacağız. Onlarında verebileceği şekiller ile beraber inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. Proje anlatmayacağım size ama temel çerçeveleri konuşacağız.

Kemal Kaya, mahalli idareler seçimine katılırsak ne olacak, bundan bahsedeceğim. Vatandaşımızdan alınan görüşleri de katarak tabi ki projelerin gereklilikleri olacak ama toplumun da istemlerini dikkate alarak bunları da gerçekleştireceğiz. Sonuçta da biz bu işi yaptık. Nasıl beğendiniz mi? Eksik kalan yerleri var mı? Bunu nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz? Diyerek önce toplumun görüşünü almak sonra da onların memnuniyetini esas alacak şekilde inşallah hizmetlerimizi yerine getireceğiz.  O zaman insanlar bu hizmetlere sahip çıkacaklar. Bizim istediğimiz gibi oldu diyecekler.



Katılımcılığı esas alacağız

Beykozlunun en çok konuştuğu mesele istihdam ve imar problemidir. Beykoz’da bir imar problemi var. Kabul edelim yada etmeyelim ama Beykoz'da bu problemler var. Mülkiyet ile ilgili sorunlar kısmen de olsa halledildi. Bunun için gayret gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Zaten biz Beykoz’da iktidarız. Biz bu iktidar içerisinde yeni bir bakış açısı getireceğiz. İktidar değişmeyecek inşallah. Biz zaten Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde bu gayretleri güdeceğiz. Ama bizim bakış açımız, vizyonumuz bir miktar değişecek. Daha çok insan odaklı olacağız. Bu litaritürü kullanmaktan çekinmiyorum "Katılımcılığı esas alacağız". Toplumun memnuniyetini esas alarak inşallah yürüyeceğiz.

Beykoz'da SİT alanlarını derecelendirmeliyiz

Beykoz’da imar ile ilgili sıkıntılar var ama sizin ve bizim anlamamız ve bilmemiz gerekiyor ki, buradaki sıkıntı imar problemi ile ilgili değil, hukuk ile ilgili bir problem var. Hukuksal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Hukukun bize verdiği hakları bilmemiz ve bunları mümkün olduğu kadar Beykoz lehine geliştirmemiz gerekiyor. Boğaziçi yasasında bizim sıkıntımız var. Boğaziçi öngörünüm çizgisini belli ölçülerde sağa sola kaydırarak veya orada bir miktarda geliştirerek bir miktar halkımızı rahatlatabiliriz. Beykoz’la ilgili SİT yasası, yapılanması var. O zaman biz SİT yasasında bir değişiklik yaparak bir rahatlama sağlayabiliriz. SİT'i Beykoz'da 1-2-3. derecelere ayırabiliriz. Yasaya uygun da bir miktar geliştirebiliriz.

Beykoz'un sorunu hukuk

Havza problemimiz var bizim. Havza’da ne yapılabilir? Havzada derenin geçtiği çizginin belirlenmesi sorulur. Yani İSKİ havza yönetmeliğinde değişiklik yaparsa burada yaşayan insanların lehine gelişmeler olabilir. Yine hukuka geliyoruz. Burada hukuk ile ilgili mevzular önümüzde. Sıkıntılarımız hukukla ilgilidir. Bunları hukuk çözecektir ve inşallah bizim bu noktada belli ölçüde donanımımız var. Her şeyde en iyisini biliyoruz diyemeyiz ancak belli ölçüde donanımımız var. İnşallah bilenlerden faydalanacağız. Biz bu noktalardaki sıkıntıları aşmak için gerek siyasi partimizin başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız, onun gösterdiği insanların önüne rapor koyacağız. Üniversitelerden Akademik çalışmalar yapan insanlardan ya da kurumlardan alacağımız çözüm önerilerini onların önüne koyacağız ve onları yasal düzenleme yapmasını sağlamaya yönelik çalışmalarımızı yürüteceğiz. Demek oluyor ki; burada imar problemi değil, hukuk problemidir.

Beykoz'un sorunlarını çözecek kişi sadece Beykoz'un içinden çıkan birisi çözebilir. Dışarıdan gelecek çözüm önerilerini Beykoz red etmelidir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilisim