Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) 18. Olağan Genel Kurulu Atakent Kültür Merkez’inde yapıldı.

Olağanüstü Genel Kurul ile göreve gelen Orhan Gümüş, KAS-DER Şube Başkanları tarafından tekrar Genel Başkanlığa aday gösterilmedi.

Gümüş'ü tekrar aday olarak göstermeyen KAS-DER Şube Başkanları, KAS-DER Genel Başkan Vekili Remzi Şen'i Olağan Genel Kurul'da tek aday göstererek, oy çokluğu ile Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı olarak seçtiler.

KAS-DER 19. Olağan Genel Kurulu'na, Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Kastamonu Eski Milletvekili Murat Demir, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar ve STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, KAS-DER'in 18'nci Olağan Genel Kurulu'nda selamlama konuşması yaptı ve yeni başkan olan Remzi Şen ve yöneticilerine başarılar diledi.

Tek aday olan Remzi Şen, Kastamonulu hemşehrilerine bir konuşma yaptı.

Şen yaptığı konuşmada; "Çok kıymetli Kastamonulu hemşehrilerim,  çok değerli protokol, KAS-DER'in vefakar, cefakar dernek başkanları ve onların çok kıymetli yöneticileri, 18'nci Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz.



Bizimkisi bir göç hikayesi...

Kastamonulular olarak memleketimizden uzun zaman önce ayrılmış, büyük umutlarla geldiğimiz İstanbul'un çeşitli bölgelerine yerleşmişiz. Kimimiz Kağıthane'ye, kimimiz Esenler'e, kimimiz Beykoz'a, kimimiz Sarıyer'e yerleşmiş. Tabi bu yerleşim yerlerini seçerken, hiç biri de tesadüfen olmamıştır. Bir hemşehrimiz yada akrabamız önce yerleşmiştir o ilçeye... Buraya yerleştikten sonra kendisine iş bulmuştur, başını sokacak bir yuva yapmıştır. Sonra ise; "Köyümde şu akrabam var, şu arkadaşım var, şu komşum var. Onları çağırayım da birlikte iş tutalım, daha da güçlü olalım ve yalnız kalmayalım" diyerek başlamıştır hemşehrilerini, akrabalarını yanına çağırmaya... Burada bulunan bir çok hemşehrimin İstanbul'a göç hikayesi böyle başlamıştır diye düşünüyorum.

İstanbul'da 2 milyon Kastamonulu var!

Durum bundan ibaret olunca, haliyle memleketimiz göç vermiştir. Kastamonu İlimizin nüfusu düşüyorken, İstanbul'da ise çok ciddi bir nüfusa sahip olmuşuz. Bir çoğunuzun bildiği gibi İstanbul'da nüfus ortalamasında Sivas'tan sonra geliyoruz. Yaklaşık İstanbul'da 2 milyon Kastamonulu hemşehrimiz var. İki milyon hemşehrimiz var ama kaç tane 'Milletvekilimiz' kaç tane 'Belediye Başkanımız' var diye sorayım sizlere... Ee ben söyleyeyim; Bir (1) tane Milletvekilimiz var, Belediye Başkanımız ise hiç YOK!

İstanbul'da 4 Belediye Başkan Adayı Kastamonulu olmalı!

İki milyon nüfus ile en az 4 Belediye Başkanımız olması gerekli. bir milletvekili çıkartmak için ise 103 bin oy gerekiyor. Artık siz hesap edin 2 milyon Kastamonulu ile İstanbul'da kaç milletvekili verilmesi gerektiğini... Bunda siyasilerimize de kızmıyorum. Kızacaksak eğer önce kendimize kızmalıyız. Çuvaldızı kendimize batırıp; biz nerede hata yapıyoruz deme vakti geldi. Hatalarımızdan ders çıkartıp, bir daha hata yapmadan hedefe kitlenme günüdür. Önümüzde 2019 Yerel Seçimleri var! Burada bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve İstanbul'un dört ilçesinde Belediye Başkan Adayı'nın Kastamonulu olmasını sağlayacağız.

Kastamonu Parkımız olsun istiyorum!

Evet değerli dostlarım, çok kıymetli hemşehrilerim... Yıllardır çok kıymetli dernek başkanlarımızın düzenlediği pikniklere, programlara katıldım. Geçen sene Belgrad Ormanı'nda yaptıysa bir bakmışız ertesi sene Beykoz Kaymakdonduran'da pikniğini yapmış. Türkler bir asır önce yörük hayatını bıraktı ama biz halen bırakamadık. Ben bunu bir son vermek istiyorum ve buna İstanbul'da bir arazi kiralama yada satın alma yönetimi ile 'Kastamonu Parkı' kurmak istiyorum Burada piknik alanımız, restoran alanımız, çocuklarımız için oyun alanımız, mini marketimiz, otoparkımız, tuvaletlerimiz vs. vs. tüm ihtiyaçlarımızın karşılanacağı büyük bir alanımız olsun istiyorum. Yine burada devreye belediyecilik devreye giriyor. İnşallah dediğim gibi 2019'da dört Belediye Başkanını Kastamonulu yapabilirsek 'Kastamonu Parkı' da kurmamız kolaylaşır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 1560 delegenin katıldığı KAS-DER 18. Olağan Genel Kurulu'nda Remzi Şen, oyların çoğunluğunu alarak KAS-DER'in 11'nci başkanı oldu.



Genel Kurulun ardından Remzi Şen başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

  1. Remzi Şen (BAŞKAN)

  2. Abdulkadir Çelik

  3. Canan Yurdakul

  4. Ekrem Uygun

  5. Feyyaz Eskioğlu

  6. Feza İhtiyar

  7. Gökçe Güvenç Kartal

  8. Gökhan Yüksel

  9. Hüseyin Sel

  10. İsmet Çetinkaya

  11. Hüseyin Sel  

  12. Kubilay Salih Vatandaş

  13. Kudret Kayran

  14. Mehmet Çamur

  15. Murat Bal

  16. Muzaffer Taş

  17. Nevin Çalışkan

  18. Nihat Sezer

  19. Recep Özdemir

  20. Salim Öztürk

  21. Şeraffettin Ay

  22. Şeref Sarıkaya

  23. Şevket Köle

  24. Vedat Berber


Editör: TE Bilisim