Beykoz Belediye Başkanlığı'na Aday olmak için istişare toplantılarına devam eden Gazi Muharrem Kaşıtoğlu, memleketi Kastamonu'nun Bozkurt İlçesi'nden 28 Dernek Başkanı ve Yardımcısının Ambarcılar Köyü Dernek Başkanı Cemal Rençber'in ev sahipliğinde bir araya geldiği Beykoz toplantısında konuştu. Hemşerilerinin, “Sen nerede, biz oradayız Başkanım.” şeklinde duygularını dile getirdiğini gören Gazi Kaşıtoğlu, muhabbet ve samimiyetleri dolayısıyla dernek başkanlarına teşekkür ederken, bir Kastamonulu’nun yorumu ise geceye damga vurdu: "Ben Eyüp'te CHP'liyim ancak Beykoz'da Muharrem kardeşimizin yanındayım.”

Yaklaşık 18 yıldır Beykoz'da ve AK Parti'de siyaset yapan, Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten, ilçede hemen her kesim tarafından hem sevilen hem de çalışmalarından övgüyle söz edilen 15 Temmuz Gazisi Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Belediye Başkan Adaylığı için ilçede halkın nabzını yokluyor. Yöre derneklerini ziyaret ederek, son bir aylık süreyi istişarelerle geçiren Muharrem Kaşıtoğlu, bu kez Beykoz Yenimahalle’de bir araya geldiği Bozkurt İlçesi'nden 28 dernek başkanı ve yardımcısıyla hem hasret giderdi hem de sohbet etti.

Beykoz Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı konusunda istişarelerini sürdüreceğini hemşerilerine ifade eden Gazi Muharrem Kaşıtoğlu, şunları söyledi:



Kaşıtoğlu: “Adaylık sürecim, şahsi beklentim olmaktan çoktan çıkmıştır.”

“Bize ise Kastamonulular dışında Beykoz'da yoğunlukla var olan Giresunlulardan, Ordululardan, Rizelilerden, Trabzonlulardan, Ardahanlılardan; yine Sinoplulardan, Çankırılılardan, Sivaslılardan, hasılı kelam tüm vatandaşlarımızdan gerçekten büyük bir destek ve teveccüh görüyoruz. Bu da bizi geleceğe dair daha çok motive ediyor. AK Parti’nin çeşitli kademelerinde aralıksız olarak 17,5 yıldır Beykoz ve İstanbul için hizmet veriyorum. Beykoz’da girmediğim sokak, çalmadığım neredeyse kapı kalmamıştır. Hastasından, yaşlısına, engellisinden öğrencisine toplumun tüm bireylerinin yanı sıra eğitim kurumlarından, spor kulüplerine, STK’lardan esnaflarımıza yani kısaca her insana, her mekana defalarca ziyaret gerçekleştirmiş ve her daim onların yanında yer almayı başarabilmiş bir insan olmanın huzurunu yaşıyorum.



Bize sıklıkla, “Aday olacak mısınız?” diye soruyorlar. Beykoz'da 17 yılı aşkın bir süredir aralıksız siyasetle uğraşan, uzun yıllardır Beykoz ve Büyükşehir Belediyesi'nde ilçe sakinlerini temsil etmeye çalışan Muharrem Kaşıtoğlu'nun bu emanet makamlara aday olmakla ilgili bir düşünce içerisinde olmaması abesle iştigaldir. Bu durum zaten Muharrem Kaşıtoğlu'nun şahsi düşüncesi ya da şahsi isteği olmaktan çoktan çıkmıştır. Başta hemşerilerim olmak üzere Beykoz'daki geniş bir kitle bu konuyla ilgili gerekeni yapmamız konusundaki taleplerini şahsıma defalarca dile getirmişlerdir. Bir süredir bu yöndeki talepler daha da yoğunlaşmıştır.



Gazi Kaşıtoğlu'na: “Sen nerede, biz oradayız!”

İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gazi Muharrem Kaşıtoğlu, konuşma yaptıktan sonra hemşerilerinin sorularını yanıtladı. Daha önce Kastamonu Bozkurtlular Dernek Başkanı Mustafa Dikmen'in de yaptığı konuşmada dile getirdiği, “İstanbul'daki hiçbir ilçede Kastamonulu Belediye Başkanı yok maalesef" tespiti üzerine hemşehrileri Gazi Muharrem Kaşıtoğlu ile ilgili “Kaşıtoğlu nerede ise biz tereddütsüz olarak oradayız” açıklamalarını yaptı.
Öte yandan 28 Dernek Başkanı ve Yardımcısının bir araya geldiği toplantıda konuşan Kastamonu Bozkurtlular Dernek Başkanı Mustafa Dikmen, geçtiğimiz yıl toplamda yaklaşık 100 üniversite öğrencisine burs verdiklerini ve kuruluştan bugüne değin geçen sürede de yine toplamda yaklaşık 400 öğrenciye maddi yardım yaparak, memlekete faydalı birer genç olmaları yönünde destek olduklarını belirtti.
Mustafa Dikmen, şunları söyledi:



Mustafa Dikmen: “Toplamda 364 öğrenci hemşerimize burs verdik.”

“Geçen yıl 94 ve toplamda 364 üniversite öğrencisini mezun ettik. Hepsi bizim çocuklarımız; kardeşlerimiz, komşularımız. Bu çocuklar okuyor ve memleketine faydalı bir birey oluyor. Gönül ister ki daha çok verelim ancak olanaklar buna yetiyor. Bu anlamda burslarla ilgilenen ve öğrencilerle bu anlamda sürekli iletişim halinde olan Mahmut Aksoy'a çok teşekkür ediyorum. Bu görevi 2 yıl boyunca ben de yürüttüğüm için ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerdenim.”

Editör: TE Bilisim