Bir dönem Beykoz'da Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen ve AKP'den ayrılana değin kendisi de AKP adına İBB'de Belediye Meclis Üyeliği yapan Muharrem Kaşıtoğlu, Ekrem İmamoğlu'nu Beykoz'daki rant konusunda uyardı. Saadet Partisi'nden Beykoz Belediye Başkanlığına Aday olduktan sonra sosyal medya hesabından sürekli iktidar eleştirisi yapan Kaşıtoğlu, son paylaşımında bu kez CHP'li IBB yöneticilerini  de etiketleyerek, Beykoz'daki büyük ranta dikkat çekti. İBB tarafından Beykoz Kavacık Köprüsü'nde ve otoban kenarında konuşlandırılmak istenen Halk Ekmek Büfesi'nin yerinin yanlış olacağını vurgulayan Muharrem Kaşıtoğlu, "Bu kararı gözden geçirmelisiniz" dedi. Muharrem Kaşıtoğlu ayrıca "Orası ekmek için değil, başka ürünlerin de satışı için büyük bir potansiyel taşıyor. Uzun yıllardır yüzlerce kişi oraya büfe açabilmek için başvurdu; araya torpil koydu v.s. ama izin verilmedi. Merak ediyorum acaba kime verildi?" diye sordu.

Kaşıtoğlu: "İhale olsa en az 200 bin lira"

Beykoz'da Kavacık Köprüsü'nde ve otoban kenarında kurulması tasarlanan Halk Ekmek Büfesi, kamu yararına olacağı için herhangi bir gelir elde edilemeyecek. Eski Beykoz Belediye Baskan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ise bu gerçekliğe de dikkat çekerek, büyük bir potansiyeli olan yerin bedavaya gideceğinin altını çizdi. Kaşıtoğlu ayrıca sözkonusu yerde bir büfe açmak için Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı sırasında kendisine de pek çok kişinin geldiğini belirterek, "Kavacık Köprüsü'nde büyük bir rant var. Ekmek dışında çok şey satılır orada; potansiyeli çok yüksek. Yıllarca kapımızı çok kişi aşındırdı orada büfe açmak için ama izin vermedik" diye konuştu.

Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz'daki ranta dikkat çektiği uyarı yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanısıra İBB Sözcüsü Murat Ongun, Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama ile İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu'nu etiketledi.

Editör: TE Bilisim