Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim'in de katıldığı kahvaltı programında yerel basın temsilcileriyle buluştu.

Toplantıya, Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Sevim, YENIAD Genel Başkanı Selman Esmerer, İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu, İl Başkan Yardımcısı Fatih Akdağoğlu, Meclis Üyesi Yılmaz Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Kahraman ve partililer katıldı.

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz toplantıya katılan Saadet Partilileri tek tek tanıttıktan sonra ilk sözü Meclis Üyesi Yılmaz Özdemir’e verdi.



Sevim: “Kaşıtoğlu ve Özdemir kardeşlerim yuvalarına hoş geldi”

İl Başkanı Abdullah Sevim şunları dile getirdi: “16 yıldır ülkeyi yönetemeyenlerin ülkemize getirdiği; borç batağı, krizler, terör, kutuplaşma, yolsuzluk, haksızlık, rüşvet, adaletsizlik. Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, duble yolar için teşekkür ediyoruz. Sizin bir iş yeriniz olsa, bu işin başına birisini getirseniz ve devamlı size zarar ettirirse, böyle devam etmezsiniz. Ülkenin bekası ile AK Parti’nin bekası özdeşleşti. Yok, böyle bir şey. AK Parti Ankara’da da İstanbul’da da seçimleri kaybedecek.

Biz Saadet Partisi olarak gerek İstanbul’da büyük şehir belediye başkan adayımızla, ilçe belediye başkan adaylarımızla, en iyi adaylarla, seçim kazanacak adaylarla, seçimde bize en çok oy kazandıracak adaylarla ama bizim kırmızı çizgilerimize, ilkelerimize, temel esaslarımıza uygun olan adaylarla katılacağız. Ben bu seçimlerde Saadet Partisinde bizimle beraber olan, başka bir ifadeyle yuvaya dönen Muharrem ve Yılmaz Kardeşlerime hem hoş geldiniz diyorum. Hem tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir seçim yaptılar.” şeklinde konuştu.



Kaçmaz: “31 Mart akşamı, Beykoz Belediye Başkanı Kaşıtoğlu'dur”

Gazeteciler Günü’nü kutlayan İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, “İslam alimleri sarhoşluğu geçici ve kalıcı olarak niteliyorlar. Sıvı tükettiğinizde akşam uyursunuz. Sabah kalktığınızda sarhoşluk geçer. Bir de mevki makam sarhoşluğundan bahsediyorlar ki bu mevki makam sarhoşluğunun ilelebet kalıcı olduğunu ifade ediyorlar. Ancak Beykoz Belediye Başkan Yardımcısıyken önüne serilen bütün makamları elinin tersiyle iterek haksızlığa karşı dik duran, netice itibari ile de elli yıldır yeryüzünde hakkın ve adaletin tesis edilmesi için mücadele eden Saadet Partisi saflarında siyasi hayatında devam ettirmeye karar veren 31 Mart Yerel Seçimlerinde Beykoz Belediye Başkan Muharrem Kaşıtoğlu hoş geldi" ifadelerini kullandı.



Kaşıtoğlu: “Çizgisinden taviz vermeyen Saadet Partisine güzel bir zaferle, Beykoz Belediye bayrağını teslim etmek istiyoruz”

“Siyasete AK Parti’de başladım. Kurulduğundan itibaren partinin çeşitli kademelerinde görev yaptım ve Ekim 2018 tarihi itibariyle de AK Parti’den istifa ettim. Sonrasında siyasi yol haritamızı, siyasi çalışmalarımızı Saadet Partisi’nde sürdürmeye karar verdik ve Saadet Partisi’ne üyeliğimizi gerçekleştirdik ve onlar da bizleri onurlandırdılar. Beykoz İlçesinden aday gösterdiler. Partime şahsımıza güvendiği için öncelikle teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Çizgisinden taviz vermeyen Saadet Partisine güzel bir zaferle, Beykoz Belediye bayrağını teslim etmek istiyoruz. Yerel seçimler son derece önemli. Türkiye de, İstanbul da, Beykoz da önemli. Yerel seçimlerin dinamikleri hepinizin de bildiği gibi genel seçimler ile kıyaslandığında farklılıklar teşkil etmektedir. Partilerin ehemmiyeti olduğu kadar da adayların ehemmiyeti ön plana çıkmaktadır. Yerel seçimlerde sadece belediye başkan adayı ile bunu sınırlandırmayı meclis üye listeleri yapılırken de insanların hem belediye başkan adayına hem meclis üyesi adaylarına karşı bir aidiyet duygusu beslemesi son derece önemlidir.”



"Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Sevdalısıdır ve dibine kadar Beykozludur”

Başkan Adayı Muharrem Kaşıoğlu Beykoz dışında ikamet etmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “1973’de Kastamonu’nun güzel ilçesi Bozkurt’ta doğdum, hayal mayel hatırlıyorum yatağımızı yorganımızı yüklendik, yola düştük. 1976 yılında Yenimahalle Arkboyu’na geldik. Ömrümün neredeyse tamamını Yenimahalle’de geçirdim. İkamet meselesine gelirsek, yakın zamanda kayın validem bizim yanımızda kalmak durumunda. Eşi de yok. Evimiz de ufaktı, çocuklarda büyümüşlerdi. Yakın bir zamanda Yenimahalle’nin hemen yanındaki Bahçelievler Mahallesine taşındık. İkametkahımız Yenimahalle’de. Ama oraya taşındık. Kısa bir süredir orada oturuyorum. Daha doğrusu yatmaya gidiyorum. Dün dahil, önceki günler dahil Beykoz’dan uzak durduğum gün yok. 1976’dan birkaç yıl öncesine kadar Beykoz’da yaşıyorum. Buna kargalar bile güler. Muharrem Kaşıtoğlu’nun Beykozlu olmadığını söylemek akıl dışıdır. Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Sevdalısıdır dibine kadar Beykozludur.”

İstesem çok ciddi sayıda insanı istifa ettiririm”

Kaşıtoğlu istifaya zorlama konusundaki ithamlarla ilgili şunları söyledi: “18 yıldır aynı yastığa baş koyduğum, 3 çocuğumun annesi Nimet Hanım şu anda Ak Parti üyesi. Şu an Saadet’e geçmesi lazım ama bu da bir tevafukmuş. Böyle bir soru geldi. Ona bile istifa et dememişim.Sözün bittiği yerdeyiz, eşimin bile bırakması lazım. Şu an Saadet’e geçmesi lazım ama bu da bir tevafukmuş.Ona bile istifa et dememişken, bu iddia biraz gülünç kaldıKimse de Muharrem Kaşıtoğlu’nu küçümsemesin. Çok ciddi sayıda insanı istifa ettiririm. Ama benim böyle bir siyaset tarzım yok. İşime bakarım.”



15 Temmuz da darbeye dur demek için, Gazilik nasip olmuş şehit de olabilirdik. Biz köprüdeydik ya başkaları...?

Sözlerinin devamında gazilik konusuna açıklık getiren Kaşıoğlu şunları ifade etti: “15 Temmuz’da ben araziye çıktığımda, FSM Köprüsüne hareket ettiğimizde, belediyeden çıktığımızda daha cumhurbaşkanı bile açıklama yapmamıştı. İlden olumsuz gelişmeler olduğuna dair haber aldık. Danışma meclisi toplantımız da vardı. Yücel Çelikbilek ile birlikte koştuk gittik FSM köprüsüne. İlk koşan gruptandık. Rahmetli Recep Gültekin vardı, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer vardı. Benim yanımda o yaralandı, onun yanında ben yaralandım. Gazilik zaten tartışmaya açık konu değil de izah ediyorum. Diğer gazilere belki 3 belki 5 şahit bulursunuz. Benim yüzlerce şahidim var. Belgemiz cebimizde. O gün Allah nasip etmiş oraya koşarak gitmişiz darbeye dur demek için, Gazilik nasip olmuş şehit de olabilirdik.”

Editör: TE Bilisim