Beykoz Eğitime Destek Derneği, (BEDES)’in Yenimahalle Mehmet Emin Pulat Konak İlkokulu’na yaptırmış olduğu kütüphanenin açılışını yaptı.


Sunuculuğunu öğretmen Merve Eroğlu'nun yaptığı kütüphane açılışına; BEDES Dernek Başkanı Gülay Demirel, Okul Müdürü Tahir Taş, Beykoz Belediyesi Meclis üyeleri Muharrem Kaşıtoğlu, Yılmaz Işık, Yenimahalle Muhtarı Nevzat Cebeci, OFD Başkanı Saniye Efe, Can Simidi Derneği Başkanı Zeki Paşalı, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Sağlam, Nüfus Müdiresi Nihade Kılıç, öğretmenler ve veliler katıldı.



Programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Tahir Taş yaptığı konuşmada;



Tahir Taş; "Bir kütüphane açmak, bin hapishane kapatmaktır"

Bulunduğumuz mahalleye baktığımız zaman bu kütüphanenin açılması bizim için daha da önemliydi. 'Güneşi istiyorsan, gölgeden çık' diyor ünlü düşünür Konfüçyus. İşte düşünürün bize söz ettiği bize, güneşin aydınlığına götürecek yol kitaplarla dolu olur. Çağımız için seçilmiş bir kitap, gerçek bir üniversite öğrenimi gibidir. Daima aklımızda bulundurmamız gereken şey şudur; 'hiçbir gemi, bizi bir kitap kadar ileriye götüremez' 

Öğrencilerimize, okulumuza bu kütüphaneyi kazandıran BEDES Başkanı Gülay Demirel ve kütüphanennin açılmasında sunmuş olduğu büyük katkıdan dolayı Kadriye Olgar'a teşekkür ederim" dedi.



Muharrem Kaşıtoğlu; "Ben bu okuldan mezun oldum"

"1984 yılında ben buradan mezun oldum. Bu yüzden benim için çok ayrı bir heyecan. Kütüphanenin ne kadar güzel olması, ne kadar zengin olmasının çok önemi yok. Önemli olan işlevsel olmasıdır. Bu kütüphanedeki her kitabın öğrenciler tarafından okunması gerekiyor. BEDES'e ve tüm hayırseverlere çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.



Gülay Demirel; "Sizler gönüllülük esaslı çalışmalarla bu ülkeyi bir yerlere taşıyacaksınız"

"Bizim heyecanımızı arttıran tüm çalışmalarımızı sizlerden aldığımız motivasyonlar sayesinde yapıyoruz. Ülkemizde sivil toplum deyince çok fazla bir motivasyon göremiyoruz ne yazık ki. Sizler bu kütüphane ile bir sivil toplum kuruluşunun projesini hayata geçirişini ve takip edip buradan faydalanmasını diliyoruz. Üniversitede ve daha sonraki yaşantınızda da sivil toplum kuruluşlarında bulunmanızı istiyoruz. Çünkü bir ülkeyi ileriye götürecek anlayış sivil toplumun bilinçlenmesi ile olur. Sizler gönüllülük esaslı çalışmalarla bu ülkeyi bir yerlere taşıyabilirsiniz. Siyasiler ve politikacılar, kendi ideallerine uygun Casinoslot politikalar üretebilirler ama sizler sivil toplum olarak, kendi ihtiyaçlarınızı belirleyip çözüm önerilerinizi de siyasilere ulaştırırsanız, ülkemiz çok daha aydınlık günlere gider." dedi.

Kütüphanenin kurulmasında büyük katkısı olan hayırsever Kadriye Olgar'ın ismi kütüphaneye verildi.



 

Editör: TE Bilisim