Beykoz Eğitime Destek Derneği, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde Efsane Kurufasulye ile 'Kadına şiddete dur de!" konulu tiyatro düzenledi.

BEDES'in bünyesinde tiyatro eğitimi alan oyuncular, Göksel hocanın eğitmenliğindeki kadınlar profesyonel oyunculara taş çıkarttı.

BEDES, Tiyatroya el attı!

BEDES'in eğitime verdiği destek ile biliniyorken, dernek binalarında başlattığı tiyatro eğitimi ile kültür sanata da el atacağını gösterdi. Göksel hocanın profesyonel desteği ile eğitilen öğrencileri, "tiyatrodan kazanılacak paraların eğitime harcanacak olmasından dolayı bu işi daha keyifle yaptıklarını" ifade ettiler.

Kadına şiddete dur de! 

Aldıkları eğitimi sahneye taşıyan BEDES'li kadın oyuncular, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde düzenledikleri oyun ile 'kadına şiddete hayır' vurgusu yaptı. Salonun tıka basa dolu olduğu gözlenirken, tiyatrodan kazanılan gelirin tamamının eğitime bağışlandı.

Oyunculara teker teker teşekkür eden Demirel, eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı oyunculara çiçek takdim etti.



'Kadına şiddete dur de' diyen kadınlar, "Bize bu imkanı sağlayan Demirel'e sonsuz teşekkürler"

Oyuncular, "bunca yıldır eğitime nasıl destek verebiliriz diye düşünüyorduk. Beykoz Eğitime Destek Derneği Başkanımız Gülay Demirel'e tiyatro yapmak istediğimizi dile getirdik. Sağ olsun hemen harekete geçti ve BEDES'in bir odasını belli saatlerde bizlere ayırdı.

Gördüğünüz gibi bizler de kısa süre içerisinde bu noktaya kadar geldik. Sayesinde hem eğitime destek veriyor, hem de belli bir yaştan sonra da içimizdeki yeteneği keşfetmiş olduk. Sizlerin huzurunda eğitime destek vermemizi sağlayan Gülay Demirel'e sonsuz teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştular.



Başkan Demirel; "Oyuncularımız birer anne, bu yüzden eğitimin öneminin farkındalar"

"Oyuncularımızın hepsi amatör ruhla, profesyonel iş çıkardılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Ben izlerken çok eğlendim, eminim ki sizler de eğlenmişsinizdir. Bir oyun oynanırken, oyunun içinde sosyal mesajı verebilmek önemliydi. Oyuncularımız bunu gerçekten çok iyi işledi. Kadına şiddetin daha da yükseldiği bu günlerde böyle bir oyun düzenleyebilmek bizler için çok önemliydi. İnşallah bu mesaj ile hem kadınlarımıza bir özgüven aşılamış olur, hem de haklarımızı daha iyi bilir duruma geliriz.

Tabi bu tiyatronun olmasındaki yine asıl maksadımız eğitimdi. Eğitimi çözersek her şeyi çözeceğimizi biliyoruz. Bu yüzden, bugün toplanan paranın tamamını eğitime bağışlayan kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sahnede bulunan oyuncu kadınlarımızın her biri, birer anne... Bu yüzden eğitimin ne denli önemli olduğunun farkındalar." ifadelerini kullandı.

İzleyiciler, oyuncuları ve Gülay Demirel'i konuşmaları sırasında dakikalarca ayakta alkışladı.

Editör: TE Bilisim