İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, Beykoz muhtarları, STK temsilcileri ve spor kulüp başkanlarının katıldığı istişare toplantısı gerçekleştirdi.
İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya; İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, GİK Üyesi Emine Küçükali ve Meral Alemdar, Kurucular Kurulu Üyesi Adil Erkoç, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir ve İBB Meclis Üyesi Oğuz Sarul ile yönetim kurulu üyeleri, Beykoz’un mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve spor kulüp başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, “Beykoz’un sorunlarını, partimizin önde gelen yöneticileri ile sizden dinleyelim istedik. Daha önce de biraraya gelmiştik. Sizin sorunlarınızı, sizden dinlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

lçe Başkanı Taşdemir'in konuşmasının ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, “Beykozlu dostlarım ve arkadaşlarım ile Beykoz’un sorunlarını konuştuk, tartıştık. Bunlar hiçbir zaman çözülmedi. Şuanda Beykoz sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin en eski kadim ilçelerin bir tanesi. “ dedi.


Milletvekilli Nuhoğlu: "Beykoz'un vatandaşı dertli" 

Nuhoğlu, Beykoz’da yaşayan insanların dertli olduğunu vurgulayarak, “Ben Haydarpaşa Lisesinde okurken Beykoz’a gitmek çok zordu. O zamanlar herkes Beykoz’a imrenerek bakardı. Çünkü Türkiye’nin en önemli iş fabrikaları buradaydı. Ayrıca Beykoz’da balıkçılık, köylerinde ziraat ve hayvancılık vardı. Şuan Beykoz, işsiz, çocukların geleceği meçhul, karanlık bir noktaya geldi. Kim diyebilir çocuğum veya torunum yarın Beykoz’da mutlu yaşayacak, işi olacak.” ifadelerini kullandı.

“İMAR SORUNUNU ÇÖZMEYE KENDİNİ VEREN YOK”

Beykoz’da mülkiyet sorununun hâlâ çözülmediği belirten Nuhoğlu, “Her gelen mülkiyet sorununu çözme vaadiyle geliyor belki ama üzerine dertler eklenerek bırakıp gidiyor. Ben biliyorum ki birileri 1999 depreminden sonra yer altı deprem haritalarını sonuçlandırdı. O deprem haritalarına göre sağlam zeminler su havzası ve 2B arazisi olarak bakılmadan ele geçirildi. Oralara yoğunlaşılıyor. Burada yaşayan Beykozluların evi depremde çökecekmiş, kimsenin aldırışında değil. İmar sorununu çözmeye kendini veren yok. Ama bu çözümsüz kalamaz.” diye söyledi.

Hayrettin Nuhoğlu'nun konuşmasının ardından Beykoz Çavuşbaşı Çiftlik Mahalle Muhtarı Hayrettin Şenol konuşma gerçekleştirdi. Şenol konuşmasında "Çavuşbaşı'nı rant kapısı yaptırmayacağız" ifadeleri ile dikkatleri üzerine çekti.

Şenol konuşmasına; "Belediye Başkanı Murat Aydın’ın 2019 seçimi öncesi Beykoz’a gelerek ticari olmamak şartıyla evlenen gençlere bir yer yaptırma sözü verdiğini hatırlattı ve şöyle devam etti;

“Bunların hepsi sözde kaldı, özde bir şey yok. Halkın temsilcisi benim burada. Planlar yapılıyor ama biz bu planları görmüyoruz. Meclis üyesine soruyorsun benim haberim yok, İmar Komisyon Başkanı ben burada bir yardımcı unsurum diyor. Biz burada doğduk, Beykoz’dan gitmeyiz ama birileri gidecek. Benim yerimin yüzde 40’ı alınmış yüzde 37’si kesinti yapılmış ve 4 katlı binama park yerleştirilmiş. Çavuşbaşı’nın 85’i yeşil alandır, uygulanan planların yüzde 23’üne konut, yüzde 77’si park, okul ve cami yapılacak. Eğer Türkiye’de, Çavuşbaşı Görele Mahallesine yapılan gibi bir imar planı varsa ben İstanbul’u terk edeceğim. Birilerine rant hazırlanıyor. Bir haftadır uyku uyuduğum yok, muhtarlığımdan çıkmıyorum. Ben burada söz buldum konuşuyorum ama vatandaş konuşamıyor. Şimdi diyecekler muhtar İYİ Partiye gitti. Ama sonuna kadar diyeceğim, ben sadece Allaha hesap veririm.”

Editör: TE Bilisim