İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısına İlçe Başkanı Akif Taşdemir, ilçe yöneticileri ve yerel basın mensupları katıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın 5 yılda 15 yıllık hizmet edeceğim sözünü hatırlatan Başkan Akif Taşdemir, “Seçimden sonra 3 yıl geçti. 9 yıllık hizmet yapıldı mı?” sorusunu sordu.

Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bazı projeleri hayata geçirdiğini vurgulayan Başkan Akif Taşdemir, “Yapılan projelerin toplumun 1. sınıf önceliği olmadığı aşikardır. Toplumun istihdamını etkileyen hangi proje hayata geçirilmiştir?” dedi. "CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün muhalefet yapmamasından rahatsız oluyor musunuz?" sorusuna "işime geliyor" diyerek cevap verdi.

Değerli Beykoz’lular, Basınımızın Güzide temsilcileri ve sevgili konuklar;

İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı olarak belirli periyotlarda düzenlemeye karar verdiğimiz toplantılarımızın ilkinde ilçemizin önemli konularında birisi olan “İSTİHDAM” sorununu dikkat çekmek için bir aradayız.

Bu çerçevede Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın’ın seçim öncesi ilçemizde istihdamın artırılmasına yönelik vaatlerinden bazılarını kamuoyuna hatırlatmak isteriz.

Sayın Murat Aydın demişti ki;

1- Ticaret Hayatını Canlandırmak İçinAlışveriş Caddeleri Yapılacak

Beykoz’da geleneksel çarşı konseptinde dizayn edilen, kente değer katacak vizyon projesi niteliğinde, trafiğe kapalı birçok butik alışveriş caddesi oluşturulacak. Vatandaşımızın ihtiyacı doğrultusunda gerekli üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer alacak bu butik cadde, Beykoz’un tarihi dokularını içinde barındırarak hem esnafımız hem de Beykozlu vatandaşlarımızın hayatına hareketlilik katacak. Alışveriş ve çeşitli sosyalleşme mekanlarının bir arada olduğu, dinamik, yaşayan, capcanlı yeni bir buluşma merkezi Beykoz’da hayat bulacak.

2- Cam yeniden hayat bulacak

Sadece Beykoz için değil ülkemiz için önemli bir kültür mirası olan köklü camcılık geleneğinin kalkınması ve ticaretinin gelişmesi için çalışmalar yürütülecektir.

İlçemizdeki bu sanata destek olmak, yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla;

• Cam ürünlerinin üretimine yönelik eğitim, uygulama ve sunum atölyeleri kurulacak, var olanlar desteklenecek,

• Paşabahçe cam satışının Türkiye’deki ve dünyadaki en önemli noktası haline gelecek,

• Cam sanatını mesleki olarak yapmak isteyenler için cam atölyelerinde eğitmen destekli sertifika programları açılacak,

• Çocuklarımızdan cam sanatına ilgi duyanların yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için minik atölyeler kurulacak,

• Cam üretimi-satışı yapan atölye ve sanatkârlar desteklenecek,

• Sanatkârlarımızın cam ürünlerini sergileyebileceği ve satış yapabilecekleri alanlar oluşturulacak,

• Cam ürünlerinin satışını arttırmak amacıyla tanıtıcı faaliyetler yaygınlaştırılacak.

3- Beykoz İstanbul’unYeni Silikon Vadisi, Akıllı SistemlerTeknoparkı,E-Spor’unMerkezive Yazılım Üssü Olacak

Gençlerimizi ileri teknoloji ile buluşturacak. Yepyeni istihdam sahaları oluşturacak Teknoparkta, gençlerimiz ileri teknoloji üretimde yönlendirilerek geleceklerini garanti altına alacak meslekler edinecekler. Buranın içerisinde yazılım, drone yazılımı, robot üretimi, elektronik oyunlarla ilgili yazılımlar geliştirilecek. Dünyada bu işi yapan firmaları da getireceğiz. Onlarla ilgili bir çalışma başlatacağız. Akıllı sistemler aracılığıyla gençlerimiz burada yazılım yapmaya başlayacak. Beykoz bir yazılım üssü haline gelecek. İşin başında da Beykozlu gençlerimiz olacak. Beykoz’u bir teknoloji merkezi haline getirecek bu proje hem gençlerimizin hem de ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlayacak.

4- Teleferik

Kaymakdonduran ile Yuşa Tepesi arasına kurulması planlanan teleferik hattıyla Beykoz seyir keyfi yüksek yepyeni bir ulaşım hattına sahip olacak. Sık teleferik seferleri ve avlu başta olmak üzere tepede yapılacak çevre düzenlemeleriyle, İstanbul’un manevi muhafızı Hz. Yuşa Türbesi’ne yılda 10 milyon turistin gelmesi sağlanacak ve Beykoz’un kültür turizmi potansiyeli artırılacak. Teleferik istasyonunda yer alacak geniş otopark sayesinde aracı olanlar için de çok daha konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacak. Kaymakdonduran ile Yuşa Tepesi arasına kurulması planlanan teleferik hattı, tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

5- Riva Projesi

İstanbulluların doğayla ve yeşille buluştuğu Riva Deresi ve çevresinde yeni bir turizm alanı oluşturmak amacıyla yola çıkılan Riva Projesi; çok geniş kapsamlı bir proje olma özelliği ile İstanbul’a değer katacak ve Beykoz’un turizme açılan yüzü olacaktır. Dere boyunca kurulacak iskeleler ve tekneler aracılığıyla su yolu ile ulaşım sağlanması planlanan Riva Projesi’nin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 5.000 kişiye istihdam sağlanacaktır.

Miladi takvime göre üç yılı, Sayın Murat Aydın’ın takvimine göre dokuz yılı geride bırakmış olmamıza ve Belediyenin kasasındaki yüzlerce milyonluk bütçeyi har vurup harman savurmasına kaynaklarımızı israf etmesine rağmen işsizlik sorununun çözümüne dair kalıcı bir adım atmadığı görülmektedir. 

Biz yine de soruyoruz;

5 yılda 15 yıllık hizmet edeceğim iddiasıyla göreve gelen Sayın Murat Aydın, Beykoz’un en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözümüne dair yukarıda saydığımız vaatlerinden hangilerini gerçekleştirmiştir?

2019 Yerel Seçimlerinden bugüne Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Belediyesi bünyesinde kaç kişiye istihdam sağlamıştır ve bu kişiler içerisinde Beykozlu olmayanların sayısı kaçtır?

Beykoz’da iktidar olduğumuzda İlçemizin işsizlik sorununu çözmek için atacağımız adımlardan bazılarını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Yükselen Yıldız; Doğa, Kamp ve Karavan Turizmi

Son yıllarda şehir hayatının stresi, yoruculuğu, sağlıklı yaşam bilinci vb. sebepler yüzünden dünyada ve ülkemizde hızla yükselen bir değer haline gelen doğa, kamp ve karavan turizmi Beykoz açısından büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Çünkü Beykoz, coğrafi zenginlikleri göz önüne alındığında bu alternatif turizm alanları açısından göz kamaştırıcı bir hazine gibi dikkat çekmektedir.

Doğa turizmi dendi mi ilk akla gelen alanlardan olan yaban hayat gözlemciliği, rafting, yürüyüş, doğa fotoğrafçılığı, botanik çalışma veya bitki gözlemciliği, kampçılık, balık avlama, kelebek gözlemciliği, binicilik gibi faaliyetlerin pek çoğuna imkan veren zenginlikleriyle ilçemiz çok büyük fırsatlar sunmaktadır.

Son yıllarda popülerliği daha da artan kamp ve karavan turizmi de alternatif bir alan olarak dikkat çekmektedir. Ülkemizin potansiyeli göz önüne alındığında bu alternatif alan henüz istenen seviyeye ulaşmamıştır. Bu da bize büyük bir fırsat sunmaktadır.

Ülkemiz, Avrupa ile kıyaslandığında karavan kamp alanı sayısında neredeyse yok seviyesindedir. Ülkemizde karavan kamp alanı sayısı 10’dan daha az iken, bu sayı nüfus ve coğrafi açıdan bizden çok daha küçük Yunanistan’da yaklaşık 200, Hırvatistan’da 200’den fazladır. Fransa’da ise 2000’in üzerindedir. İstanbul’da ise bu türde neredeyse hiç kamp alanı yoktur.

312 kilometre kare yüz ölçümünün % 80’i doğa ile iç içe olan Beykoz’un birkaç bölgesinde oluşturulacak karavan kamp ve çadır kamp alanlarıyla, bölgeye büyük bir ekonomik girdi ve yeni istihdam imkanları sağlayacaktır.

İstanbul gibi bir metropol kentin ilçesinin böyle bir potansiyel barındırması göz kamaştırıcıdır. Adeta bacasız sanayi potansiyeli taşıyan bu turizm çeşitliliklerinde kamu ve özellikle belediyemiz, turizm firmaları ve ilgili STK’larla öncelikle bir çalıştay yapmalı ve ilçemizin barındırdığı potansiyel bilimsel olarak ortaya konmalıdır.

Beykoz’u, iyi bir planlamayla çevreye zarar vermeden Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın en önemli popülasyon merkezi haline getirmek mümkündür.

Alım gücü yüksek insanların özellikle tercih ettiği doğa, kamp ve karavan turizmi işsizlik ile boğuşan Beykoz açısından önemli bir çıkış yolu olacaktır.

Beykoz’da iktidar olduğumuzda bu konu önceliklerimizden olacak, Beykoz’u bu alanda marka haline getirecek ve karşılığında doğayı da koruyarak ilçe sakinlerimize çok önemli istihdam ve gelir kapıları açacağız.

Beykoz Oto Sanayi Sitesi ve Araç Muayene İstasyonu

Oto sanayi siteleri sosyal yaşantımızın çok önemli bir parçasıdırlar. Ve bu durum araç sayılarının daha da artmasıyla çok daha önemli bir hale gelmektedirler.

Oto sanayi siteleri önemli bir ticaret ve istihdam alanı olarak varlıklarını sürdürmektedirler.

İstanbul’da Maslak, Ümraniye ve Bostancı sanayi siteleri ilk akla gelenlerdir. Bu sitelerde binlerce esnaf bulunmakta, ülke ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadırlar.

Maalesef ilçemiz Beykoz arazi yapısı da uygun olmasına rağmen böyle bir oto sanayi sitesine sahip değildir.

İlçemizin farklı mahallelerindeki irili ufaklı oto tamir atölyeleri ile bu ihtiyaçlar uzun yıllardır giderilmeye çalışılmaktadır.

Birbirinden kopuk olan bu işyerlerimizin bir sanayi sitesi formatına bürünmesi pek çok açıdan bir ihtiyaç teşkil etmektedir.

Nitelikten ve yeterli fiziki mekândan uzak olan bu işyerlerinde esnafımız da müşterileri de yeterli hizmeti vermekten ve almaktan uzak bir görüntü çizmektedirler.

Mahallelerde çoğunlukla konutların alt katlarında konuşlanmış bu işyerleri bazı tehlikeleri de içlerinde barındırmaktadır. Yangın, zehirlenme, çevre ve gürültü kirliliği açısından da sıkıntılı durumlarla karşılaşılma riski her daim mevcuttur.

Bu esnaflarımızın tamamını ve hatta daha fazlasını uygun bir yerde bir oto sanayi sitesi çatısı altında toplamak ilçemizin ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacaktır.

Çok daha iyi şartlarda müşterilerini ağırlama ve hizmet etme şansı bulacak olan oto sanayici esnafımızın ilçe dışından da gelecek müşterilerle işlerini büyütmeleri de kaçınılmaz olacaktır.

Bununla beraber mahallelerimiz de potansiyel bazı risklerden arınmış olacak, oluşturulacak oto sanayisi sitesinde faaliyet gösterecek yüzlerce iş yerinde binlerce Beykozlu çalışma fırsatı bulacaktır.

Oto sanayi sitesi ile paralel bir iş kolu olan araç muayene istasyonlarından birinin de Beykoz’da açılmasını sağlayarak insanları Ümraniye’deki istasyonun yoğunluğundan ve daha kolay hizmet almak için 80 km ötedeki Şile istasyonuna gitmekten kurtaracağız. Açılacak yeni muayene istasyonu ile ilçemiz insanı çile çekmekten kurtulacak ve bu istasyon ilçe dışından da gelen müşterileri sayesinde bölgeye ekstra bir ekonomik hareketlilik getirecektir.    

Doğayı ve insanları da koruyarak oluşturacağımız yeni oto sanayi sitesi sayesinde artacak istihdam ve gelir, ekonomik olarak can çekişen Beykoz ve Beykozlulara adeta can suyu olacaktır.

Arıcılık

Arıcılık günümüzde revaçta olan mesleklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde arı yetiştiriciliği oldukça fazladır. Beykoz’da bitki yapısı ve zenginliği bakımından arıcılık açısından İstanbul’un merkezi olma potansiyeli taşımaktadır.

Arıcılık sayesinde ekonomik değeri yüksek olan bal, arı sütü, polen, propolis, arı zehri ve bal mumu üretimi yapılabilmektedir. Son yıllarda doğal beslenmeye artan ilgi sayesinde arıcılık işi ile uğraşanlar önemli miktarlarda gelir elde etmektedirler.

İlçemiz Beykoz’da geçmiş yıllarda yapılan destek çalışmaları sonunda sertifikalı arı yetiştiricisi sayısı ciddi oranda artırılmıştır ve bunun olumlu sonuçları alınmıştır. Maalesef yeni belediye yönetimi doğaya da dost arıcılık gibi önemli bir konuda bu alanı destekleyen hiçbir adım atmamıştır.

Göreve geldiğimiz takdirde arıcılığın geliştirilmesi için önemli adımlar atacağız.

Arcılığı desteklemek adına nitelikli arıcılara kovan desteğinin yanı sıra, ürettiklerinin en yüksek ekonomik değerle satışına destek olunması, garanti alımlar yapılması sağlanacaktır.

Üretim için olmazsa olmaz olan sağlıklı doğa şartlarının sağlanması ve üretim alanlarının artırılması için de gerekli girişimleri yapacak ve imkanlarımızı bu yönde kullanacağız.

 Bu alanda bir marka olma potansiyeli taşıyan Beykoz’u arıcılık ve ürünleri konusunda dünyada süper lig seviyesine çıkarmak hedefimiz olacaktır.

Yapacağımız girişim ve vereceğimiz destekler sayesinde ilçemize önemli bir ekonomik girdi sağlanacak, istihdam da buna bağlı olarak artacaktır.

BALIKÇILIK

Beykoz’un hem Marmara denizine hem de Karadeniz’e açılan 52 kilometrelik bir kıyı şeridi vardır. Bu durum geçmişten günümüze Beykoz’u balıkçılık konusunda daima ön plana çıkarmıştır.

Poyraz Köy, Anadolu Feneri ve Anadolu Kavağı mahallelerimiz başta olmak üzere balıkçılık pek çok sahil ma

Değerli Beykoz’lular, Basınımızın Güzide temsilcileri ve sevgili konuklar;

İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanlığı olarak belirli periyotlarda düzenlemeye karar verdiğimiz toplantılarımızın ilkinde ilçemizin önemli konularında birisi olan “İSTİHDAM” sorununu dikkat çekmek için bir aradayız.

Bu çerçevede Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın’ın seçim öncesi ilçemizde istihdamın artırılmasına yönelik vaatlerinden bazılarını kamuoyuna hatırlatmak isteriz.

Sayın Murat Aydın demişti ki;

1- Ticaret Hayatını Canlandırmak İçinAlışveriş Caddeleri Yapılacak

Beykoz’da geleneksel çarşı konseptinde dizayn edilen, kente değer katacak vizyon projesi niteliğinde, trafiğe kapalı birçok butik alışveriş caddesi oluşturulacak. Vatandaşımızın ihtiyacı doğrultusunda gerekli üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer alacak bu butik cadde, Beykoz’un tarihi dokularını içinde barındırarak hem esnafımız hem de Beykozlu vatandaşlarımızın hayatına hareketlilik katacak. Alışveriş ve çeşitli sosyalleşme mekanlarının bir arada olduğu, dinamik, yaşayan, capcanlı yeni bir buluşma merkezi Beykoz’da hayat bulacak.

2- Cam yeniden hayat bulacak

Sadece Beykoz için değil ülkemiz için önemli bir kültür mirası olan köklü camcılık geleneğinin kalkınması ve ticaretinin gelişmesi için çalışmalar yürütülecektir.

İlçemizdeki bu sanata destek olmak, yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla;

• Cam ürünlerinin üretimine yönelik eğitim, uygulama ve sunum atölyeleri kurulacak, var olanlar desteklenecek,

• Paşabahçe cam satışının Türkiye’deki ve dünyadaki en önemli noktası haline gelecek,

• Cam sanatını mesleki olarak yapmak isteyenler için cam atölyelerinde eğitmen destekli sertifika programları açılacak,

• Çocuklarımızdan cam sanatına ilgi duyanların yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için minik atölyeler kurulacak,

• Cam üretimi-satışı yapan atölye ve sanatkârlar desteklenecek,

• Sanatkârlarımızın cam ürünlerini sergileyebileceği ve satış yapabilecekleri alanlar oluşturulacak,

• Cam ürünlerinin satışını arttırmak amacıyla tanıtıcı faaliyetler yaygınlaştırılacak.

3- Beykoz İstanbul’unYeni Silikon Vadisi, Akıllı SistemlerTeknoparkı,E-Spor’unMerkezive Yazılım Üssü Olacak

Gençlerimizi ileri teknoloji ile buluşturacak. Yepyeni istihdam sahaları oluşturacak Teknoparkta, gençlerimiz ileri teknoloji üretimde yönlendirilerek geleceklerini garanti altına alacak meslekler edinecekler. Buranın içerisinde yazılım, drone yazılımı, robot üretimi, elektronik oyunlarla ilgili yazılımlar geliştirilecek. Dünyada bu işi yapan firmaları da getireceğiz. Onlarla ilgili bir çalışma başlatacağız. Akıllı sistemler aracılığıyla gençlerimiz burada yazılım yapmaya başlayacak. Beykoz bir yazılım üssü haline gelecek. İşin başında da Beykozlu gençlerimiz olacak. Beykoz’u bir teknoloji merkezi haline getirecek bu proje hem gençlerimizin hem de ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlayacak.

4- Teleferik

Kaymakdonduran ile Yuşa Tepesi arasına kurulması planlanan teleferik hattıyla Beykoz seyir keyfi yüksek yepyeni bir ulaşım hattına sahip olacak. Sık teleferik seferleri ve avlu başta olmak üzere tepede yapılacak çevre düzenlemeleriyle, İstanbul’un manevi muhafızı Hz. Yuşa Türbesi’ne yılda 10 milyon turistin gelmesi sağlanacak ve Beykoz’un kültür turizmi potansiyeli artırılacak. Teleferik istasyonunda yer alacak geniş otopark sayesinde aracı olanlar için de çok daha konforlu bir ulaşım imkanı sağlayacak. Kaymakdonduran ile Yuşa Tepesi arasına kurulması planlanan teleferik hattı, tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

5- Riva Projesi

İstanbulluların doğayla ve yeşille buluştuğu Riva Deresi ve çevresinde yeni bir turizm alanı oluşturmak amacıyla yola çıkılan Riva Projesi; çok geniş kapsamlı bir proje olma özelliği ile İstanbul’a değer katacak ve Beykoz’un turizme açılan yüzü olacaktır. Dere boyunca kurulacak iskeleler ve tekneler aracılığıyla su yolu ile ulaşım sağlanması planlanan Riva Projesi’nin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 5.000 kişiye istihdam sağlanacaktır.

Miladi takvime göre üç yılı, Sayın Murat Aydın’ın takvimine göre dokuz yılı geride bırakmış olmamıza ve Belediyenin kasasındaki yüzlerce milyonluk bütçeyi har vurup harman savurmasına kaynaklarımızı israf etmesine rağmen işsizlik sorununun çözümüne dair kalıcı bir adım atmadığı görülmektedir. 

Biz yine de soruyoruz;

5 yılda 15 yıllık hizmet edeceğim iddiasıyla göreve gelen Sayın Murat Aydın, Beykoz’un en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözümüne dair yukarıda saydığımız vaatlerinden hangilerini gerçekleştirmiştir?

2019 Yerel Seçimlerinden bugüne Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Belediyesi bünyesinde kaç kişiye istihdam sağlamıştır ve bu kişiler içerisinde Beykozlu olmayanların sayısı kaçtır?

Beykoz’da iktidar olduğumuzda İlçemizin işsizlik sorununu çözmek için atacağımız adımlardan bazılarını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Yükselen Yıldız; Doğa, Kamp ve Karavan Turizmi

Son yıllarda şehir hayatının stresi, yoruculuğu, sağlıklı yaşam bilinci vb. sebepler yüzünden dünyada ve ülkemizde hızla yükselen bir değer haline gelen doğa, kamp ve karavan turizmi Beykoz açısından büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Çünkü Beykoz, coğrafi zenginlikleri göz önüne alındığında bu alternatif turizm alanları açısından göz kamaştırıcı bir hazine gibi dikkat çekmektedir.

Doğa turizmi dendi mi ilk akla gelen alanlardan olan yaban hayat gözlemciliği, rafting, yürüyüş, doğa fotoğrafçılığı, botanik çalışma veya bitki gözlemciliği, kampçılık, balık avlama, kelebek gözlemciliği, binicilik gibi faaliyetlerin pek çoğuna imkan veren zenginlikleriyle ilçemiz çok büyük fırsatlar sunmaktadır.

Son yıllarda popülerliği daha da artan kamp ve karavan turizmi de alternatif bir alan olarak dikkat çekmektedir. Ülkemizin potansiyeli göz önüne alındığında bu alternatif alan henüz istenen seviyeye ulaşmamıştır. Bu da bize büyük bir fırsat sunmaktadır.

Ülkemiz, Avrupa ile kıyaslandığında karavan kamp alanı sayısında neredeyse yok seviyesindedir. Ülkemizde karavan kamp alanı sayısı 10’dan daha az iken, bu sayı nüfus ve coğrafi açıdan bizden çok daha küçük Yunanistan’da yaklaşık 200, Hırvatistan’da 200’den fazladır. Fransa’da ise 2000’in üzerindedir. İstanbul’da ise bu türde neredeyse hiç kamp alanı yoktur.

312 kilometre kare yüz ölçümünün % 80’i doğa ile iç içe olan Beykoz’un birkaç bölgesinde oluşturulacak karavan kamp ve çadır kamp alanlarıyla, bölgeye büyük bir ekonomik girdi ve yeni istihdam imkanları sağlayacaktır.

İstanbul gibi bir metropol kentin ilçesinin böyle bir potansiyel barındırması göz kamaştırıcıdır. Adeta bacasız sanayi potansiyeli taşıyan bu turizm çeşitliliklerinde kamu ve özellikle belediyemiz, turizm firmaları ve ilgili STK’larla öncelikle bir çalıştay yapmalı ve ilçemizin barındırdığı potansiyel bilimsel olarak ortaya konmalıdır.

Beykoz’u, iyi bir planlamayla çevreye zarar vermeden Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın en önemli popülasyon merkezi haline getirmek mümkündür.

Alım gücü yüksek insanların özellikle tercih ettiği doğa, kamp ve karavan turizmi işsizlik ile boğuşan Beykoz açısından önemli bir çıkış yolu olacaktır.

Beykoz’da iktidar olduğumuzda bu konu önceliklerimizden olacak, Beykoz’u bu alanda marka haline getirecek ve karşılığında doğayı da koruyarak ilçe sakinlerimize çok önemli istihdam ve gelir kapıları açacağız.

Beykoz Oto Sanayi Sitesi ve Araç Muayene İstasyonu

Oto sanayi siteleri sosyal yaşantımızın çok önemli bir parçasıdırlar. Ve bu durum araç sayılarının daha da artmasıyla çok daha önemli bir hale gelmektedirler.

Oto sanayi siteleri önemli bir ticaret ve istihdam alanı olarak varlıklarını sürdürmektedirler.

İstanbul’da Maslak, Ümraniye ve Bostancı sanayi siteleri ilk akla gelenlerdir. Bu sitelerde binlerce esnaf bulunmakta, ülke ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadırlar.

Maalesef ilçemiz Beykoz arazi yapısı da uygun olmasına rağmen böyle bir oto sanayi sitesine sahip değildir.

İlçemizin farklı mahallelerindeki irili ufaklı oto tamir atölyeleri ile bu ihtiyaçlar uzun yıllardır giderilmeye çalışılmaktadır.

Birbirinden kopuk olan bu işyerlerimizin bir sanayi sitesi formatına bürünmesi pek çok açıdan bir ihtiyaç teşkil etmektedir.

Nitelikten ve yeterli fiziki mekândan uzak olan bu işyerlerinde esnafımız da müşterileri de yeterli hizmeti vermekten ve almaktan uzak bir görüntü çizmektedirler.

Mahallelerde çoğunlukla konutların alt katlarında konuşlanmış bu işyerleri bazı tehlikeleri de içlerinde barındırmaktadır. Yangın, zehirlenme, çevre ve gürültü kirliliği açısından da sıkıntılı durumlarla karşılaşılma riski her daim mevcuttur.

Bu esnaflarımızın tamamını ve hatta daha fazlasını uygun bir yerde bir oto sanayi sitesi çatısı altında toplamak ilçemizin ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacaktır.

Çok daha iyi şartlarda müşterilerini ağırlama ve hizmet etme şansı bulacak olan oto sanayici esnafımızın ilçe dışından da gelecek müşterilerle işlerini büyütmeleri de kaçınılmaz olacaktır.

Bununla beraber mahallelerimiz de potansiyel bazı risklerden arınmış olacak, oluşturulacak oto sanayisi sitesinde faaliyet gösterecek yüzlerce iş yerinde binlerce Beykozlu çalışma fırsatı bulacaktır.

Oto sanayi sitesi ile paralel bir iş kolu olan araç muayene istasyonlarından birinin de Beykoz’da açılmasını sağlayarak insanları Ümraniye’deki istasyonun yoğunluğundan ve daha kolay hizmet almak için 80 km ötedeki Şile istasyonuna gitmekten kurtaracağız. Açılacak yeni muayene istasyonu ile ilçemiz insanı çile çekmekten kurtulacak ve bu istasyon ilçe dışından da gelen müşterileri sayesinde bölgeye ekstra bir ekonomik hareketlilik getirecektir.    

Doğayı ve insanları da koruyarak oluşturacağımız yeni oto sanayi sitesi sayesinde artacak istihdam ve gelir, ekonomik olarak can çekişen Beykoz ve Beykozlulara adeta can suyu olacaktır.

Arıcılık

Arıcılık günümüzde revaçta olan mesleklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde arı yetiştiriciliği oldukça fazladır. Beykoz’da bitki yapısı ve zenginliği bakımından arıcılık açısından İstanbul’un merkezi olma potansiyeli taşımaktadır.

Arıcılık sayesinde ekonomik değeri yüksek olan bal, arı sütü, polen, propolis, arı zehri ve bal mumu üretimi yapılabilmektedir. Son yıllarda doğal beslenmeye artan ilgi sayesinde arıcılık işi ile uğraşanlar önemli miktarlarda gelir elde etmektedirler.

İlçemiz Beykoz’da geçmiş yıllarda yapılan destek çalışmaları sonunda sertifikalı arı yetiştiricisi sayısı ciddi oranda artırılmıştır ve bunun olumlu sonuçları alınmıştır. Maalesef yeni belediye yönetimi doğaya da dost arıcılık gibi önemli bir konuda bu alanı destekleyen hiçbir adım atmamıştır.

Göreve geldiğimiz takdirde arıcılığın geliştirilmesi için önemli adımlar atacağız.

Arcılığı desteklemek adına nitelikli arıcılara kovan desteğinin yanı sıra, ürettiklerinin en yüksek ekonomik değerle satışına destek olunması, garanti alımlar yapılması sağlanacaktır.

Üretim için olmazsa olmaz olan sağlıklı doğa şartlarının sağlanması ve üretim alanlarının artırılması için de gerekli girişimleri yapacak ve imkanlarımızı bu yönde kullanacağız.

 Bu alanda bir marka olma potansiyeli taşıyan Beykoz’u arıcılık ve ürünleri konusunda dünyada süper lig seviyesine çıkarmak hedefimiz olacaktır.

Yapacağımız girişim ve vereceğimiz destekler sayesinde ilçemize önemli bir ekonomik girdi sağlanacak, istihdam da buna bağlı olarak artacaktır.

BALIKÇILIK

Beykoz’un hem Marmara denizine hem de Karadeniz’e açılan 52 kilometrelik bir kıyı şeridi vardır. Bu durum geçmişten günümüze Beykoz’u balıkçılık konusunda daima ön plana çıkarmıştır.

Poyraz Köy, Anadolu Feneri ve Anadolu Kavağı mahallelerimiz başta olmak üzere balıkçılık pek çok sahil mahallemizin ana geçim kaynaklarındandır

Lakin balıkçılıktan ekonomik getiri ve çeşitlilik istenilen düzeyin altındadır. İstanbul’un balık ihtiyacının önemli bir miktarını karşılayan Beykoz balıkçıları avladıkları balıkları istenilen fiyatlara satamamaktan yakınmaktadırlar.

Diğer ilçelere göre çok daha fazla balık avcılığı yapılmasına rağmen Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy gibi ekonomik getirisi yüksek perakende satış yapılan balık pazarlarımız bulunmamaktadır.

Oysaki pazarları bulundukları ilçelere önemli bir ticari hareketlilik getirmektedirler. İlçenin marka değerini de artıran bu pazarlar ve satış noktaları ilçe dışından da binlerce vatandaşın alış verişe gelmelerine olanak sağlamakla beraber bu hareketlilik sayesinde yan ürünlerinde ticari potansiyeli artmaktadır.

Beykoz’un balıkçılık ile ilgili artıları göz önünde bulundurulduğunda bugüne kadar nitelikli bir balık pazarı olmamış olması önemli bir eksikliktir.

Kooperatif ve balıkçılar başta olmak üzere paydaşların bir araya getirilmesi ile uygun bir ya da iki noktada balık pazarı oluşturulması ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak, dolayısı ile ticaret artacak ve önemli bir istihdam alanı daha açılmış olacaktır.

Biz de İYİ Parti olarak bu alanda elimizden gelen girişimlerde bulunacağız.

hallemizin ana geçim kaynaklarındandır

Lakin balıkçılıktan ekonomik getiri ve çeşitlilik istenilen düzeyin altındadır. İstanbul’un balık ihtiyacının önemli bir miktarını karşılayan Beykoz balıkçıları avladıkları balıkları istenilen fiyatlara satamamaktan yakınmaktadırlar.

Diğer ilçelere göre çok daha fazla balık avcılığı yapılmasına rağmen Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy gibi ekonomik getirisi yüksek perakende satış yapılan balık pazarlarımız bulunmamaktadır.

Oysaki pazarları bulundukları ilçelere önemli bir ticari hareketlilik getirmektedirler. İlçenin marka değerini de artıran bu pazarlar ve satış noktaları ilçe dışından da binlerce vatandaşın alış verişe gelmelerine olanak sağlamakla beraber bu hareketlilik sayesinde yan ürünlerinde ticari potansiyeli artmaktadır.

Beykoz’un balıkçılık ile ilgili artıları göz önünde bulundurulduğunda bugüne kadar nitelikli bir balık pazarı olmamış olması önemli bir eksikliktir.

Kooperatif ve balıkçılar başta olmak üzere paydaşların bir araya getirilmesi ile uygun bir ya da iki noktada balık pazarı oluşturulması ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacak, dolayısı ile ticaret artacak ve önemli bir istihdam alanı daha açılmış olacaktır.

Biz de İYİ Parti olarak bu alanda elimizden gelen girişimlerde bulunacağız.

Editör: TE Bilisim