Artık herkes adı gibi biliyor: Sayın Murat Aydın'ın Beykoz'daki Adaylığı büyük bir risk... Üstelik bu riski yalnızca AK Partili olmayanlar söylemiyor; AK Parti'nin kendi içinde de kulaktan kulağa bu fısıldanıyor. Peki, size bir soru: Eğer Bilgehan Murat Miniç İyi Parti'nin değil de CHP-İyi Parti İttifakı'nın bir Adayı olursa ne olur? Giresunlu Murat-Giresunlu Murat'a karşı... Yerli Murat-Yabancı Murat'a karşı... Bizim Murat-Sizin Murat'a karşı... Böyle mi olur?

Bilgehan Murat Miniç'in çok ama çok önemli bir Aday olduğunu aylardır yazıyorum. Neden bunu yazıyorum? Bir algı oluşturmak için mi? Hayır! Bilakis dikkat çekmek için... Sahada dolaşmayan ya da dolaşıp da rengini belli etmeyen seçmenin hislerine tercüman olmak için... Zaten ben ne dersem diyeyim: Önemsiz... Herhangi bir yerel medyanın geçen yerel seçim sonuçlarına bakan herkes, Bilgehan Murat Miniç'in neredeyse tek başına aldığı oyu kendi gözleriyle görür.

Doğrudur, Sayın Melih Perçin ile birlikte BBP çatısı altında bir araya gelen Hanımlar ve gençler, Murat Miniç için çok çabalamışlardır. Ancak hepimiz kabul etmeliyiz ki, seçim çalışmalarında sahadaki kişi sayısı çok ama çok önemlidir. İşte bu nedenlerle de kıt olanaklar içinde büyük başarılar kazanmış bir Murat Miniç, CHP-İyi Parti ittifakının ilçede yaratacağı enerjiyle çok büyük bir başarı gösterebilir. Doğru stratejiler ile belirlenmiş bir kadroyla bu seçimlerde AK Parti'yi zorlayabilir. Beykoz'da kemikleşen CHP oyuna bir de sağdan gelecek oylar ekeklendiğinde Murat Miniç rahatlıkla Beykoz'un Belediye Başkanı olabilir. Rahatlıkla diyorum çünkü ittifakın ruhuna yaraşır ve Murat Miniç'in de yanına yakışır kişilerden oluşacak bir kadroyla Murat Miniç meydanlara çıkarsa, AK Parti'nin Adayı Murat Yıldız için seçim kazanmak 'sürpriz' sayılır.

CHP Beykoz için çok isim geçse de Murat Miniç kadar seçmene 'güven' vermeyecek bir isim ne yazık ki, hem kendisini hem de partisini yıpratır. CHP Beykoz'un geçen seçim (artık hayatta olmayan Rahmetli Hızır Yılmaz ile) yaptığı hatayı tekrar etmesi, ilçede gerçekten canla başla partisi için çalışan insanların da moralini bozacaktır. Zaten bir türlü bir araya gelemeyen ve hemen her İlçe Başkanı seçimlerinde 4-5 parçaya bölünen CHP teşkilatı, bu seçimde Başkanlığı kaybetmesi halinde bundan sonra Acarlar'dan ve Beykoz Konakları'ndan da içeriye giremeyecektir. Yıllardır kayıtsız-şartsız verilen maddi-manevi destekler bir bıçak gibi kesildikten sonra ise Yücel Çelikbilek'in Meclis toplantılarında sık sık dile getirdiği gibi "Beykoz, 2060 yılına kadar AK Parti'de" kalacaktır.

Beykoz'da olası bir CHP-İyi Parti ittifakının Adayı, tarihte hiçbir zaman olmadığı ve gelecekte de belki olmayacağı kadar Belediye Başkanlığını Beykoz'da almaya yakın olacaktır. Bence böyle bir ittifakın içindeki kişileri de teşkilat belirlemelidir. CHP'de Üyelerin sözünün dinlenmesi, birçok avantajı da geçmişte beraberinde getirmektedir. Üstelik CHP'nin Aday Adayları da bu seçimde toplumda karşılığı olan isimlerdir: Örneğin bir Coşkun Tosun, bir Gökhan Taneri Vural, bir Devrim Altıntaş; Beykoz için önemli isimlerdir. Ha, seversiniz ya da sevmezsiniz, o ayrı... Ancak benim gibi toplumda bir karşılığı olduğunu kabul etmek zorundasınız. Ben her 3'ünün de Başkan Yardımcısı olarak Murathan Miniç ile birlikte İttifakta yer almasının, doğru bir iş olacağını görebiliyorum.

Gelelim mikro milliyetçilik konusuna...

Doğrudur, Beykoz'da her ne kadar inkar edilmeye ve konusu geçtiğinde konu değiştirilmeye başlansa da bir 'mikro milliyetçilik' gerçeği vardır. Bunu da sevsek de sevmesek de eleştirsek de değiştirmemiz mümkün değildir. Bu konu Beykoz'un gerçeğidir. Aslında bir bakıma ülke gerçeğinden birisidir. Ben bu konuda geçmiş yazılarımda yazdım: Bilgehan Murat Miniç ile Muharrem Kaşıtoğlu isminin bir araya gelmesi büyük bir iş olurdu. Ancak beklenen o ki, Sayın Kaşıtoğlu bağımsız olarak yoluna devam edecek. Ben kendisinin de inkâr edemeyeceği bir şekilde bundan 5 sene önce söylemiştim: "Muharrem Abi senin artık Ankara'ya yürümen gerek" demiştim. AK Parti'den ayrılan Muharrem Kaşıtoğlu, eğer Aday hiç olmaz da Bilgehan Murat Miniç ile birlikte hareket edecek ittifaka -dışarıdan- destek verirse, ittifak da kazanç sağlar Muharrem Kaşıtoğlu da AK Parti'den olamayacak olan vekilliğini belki İyi Parti'den edinmenin önünü açar. Yok, eğer hiç gelmeyecekse de elbette Bilgehan Murat Miniç ve beraberindeki ekibin, yıpranmamış ama halkta da karşılığı olan Kastamonulular'a mutlak gitmesi gerekir.

Yine de son olarak da şunu söyleyeyim: Beykoz'un Giresunlu Murat'ı Zeytinburnu'nun Giresunlu Murat'ına kıyasla ilçede Kastamonululardan oy almaya daha yakın birisidir.
Editör: TE Bilisim