Olağanüstü Kurultay için Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı'nda bulunan 5 delegeden ikisi imzasını geri çekti.

Noter aracılığıyla imza veren beş kişiden iki kurultay delegesi imzasını geri çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimleri sonrası olağanüstü kurultay tartışması başlamış, Genel Merkez’in “Gündemimizde kurultay yok” açıklamasına karşı Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partinin başına geçmesini düşünenler imza hareketi başlatmıştı.

İmza hareketinin dolmasına sayılı gün kala flaş gelişmeler birbiri ardına yaşanıyor.

59 il başkanının Ankara'da bir araya gelerek kurultaya gerek olmadığını bildiren ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek içeren bir açıklama yapmasının ardından da 129 milletvekili benzer bir çıkışa imza atmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay yapılması için çağrıda bulunan muhalifler 630 imzayı Genel Merkez'e verdiklerini açıkladı.

Parti yönetimi ise 618 imzanın teslim edildiğini, bazı imzalarda evrak eksikliği ve mükerrer durumlar olduğunu duyurdu.

Dün ise imza teslimi için son süre doldu ve Genel Merkez'den yapılan açıklamada 569 imzanın geçerli olduğu, kurultay yapılmayacağı açıklandı. Açıklamada bazı delegelerin imzalarını geri çektiği de vurgulandı.

‘Olağanüstü kurultay’ için imza veren Beykoz kurultay delegesi "Muhsin Devrim Altıntaş, Yücel Zara" noter aracılığıyla imzasını geri çekti.

Doktor olan Muhsin Devrim Altıntaş, 2014 yılında CHP Beykoz Belediye Başkanlığı'na Aday Adayı olmuştu.



Yücel Zara, CHP Kurultay Delegesi





 
Editör: TE Bilisim