Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen İstanbul Gönüllüleri, korona virüsü dolayısıyla zor günler yaşayan Beykozlulara yardım eli uzattı. Partilerden bağımsız olarak, yalnızca İstanbul'da yaşayan vatandaşların rahatı ve huzuru için hareket eden İstanbul Gönüllüleri üyesi bir kişi, Beykoz Çiğdem Mahallesinde Mustafa Gökdemir'in sahibi olduğu bakkala gelen İstanbul Gönüllüsü yaklaşık 35 Beykozlu vatandaşa ait toplamda 8 bin lirayı aşkın borcu ödeyerek, gitti. 

Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'ün sorularını yanıtlayan Mustafa Bakkal, borcunun ödendiğini öğrenen Beykozluların hem şaşırdığını hem de çok mutlu olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"İstanbul Gönüllüsü olduğunu söyleyen bir vatandaş, bakkala gelerek veresiye defterini istedi. Toplamda 35'e yakın Beykozlunun 8 bin lirayı da aşan borcunu da ödeyerek, gitti. Allah kendisinden razı olsun. Korona virüs nedeniyle zor günler yaşıyoruz. Borçlarının ödendiğini söylediğim birkaç müşterim önce inanmadı, sonra şaka yapmadığımı anlayınca çok sevindi. Borcu olan vatandaşlar, gerçekten durumları kötü olan ve ödeme yapmak konusunda büyük zorluk çeken vatandaşlardı".

Çiğdem Mahallesinde uzun yıllardır bakkal işleyen Mustafa Gökdemir, böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını söyledi. Özellikle büyük marketlere karşı küçük esnafın zorluk çektiğini de vurgulayan Bakkal Mustafa Gökdemir, vatandaşların parası olduğunda büyük marketleri ve parası olmadığında ise küçük marketleri tercih etmek zorunda bırakıldığına dikkat çekti. Mustafa Gökdemir ayrıca bakkalda tütün ve tütün mamulleri ile deterjan gibi ürünler satmadığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim