Geçtiğimiz günlerde İBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İSKİ'nin Riva'da ortaklaşa yürüttüğü çalışmayı duyuran Beykoz Gündem, bu kez de İSTAÇ Müdürü Mustafa Canlı'nın Dere'deki incelemelerini takip etti. Beykoz Gündem'e özel konuşan Mustafa Canlı, uzun soluklu bir işi kararlılıkla yürüttüklerini hatırlatarak, "Bölgede yaşayan halkımız ve muhtarlarımızın da desteğiyle inşallah bu sorunu çözümleyeceğiz. Gelecekte de Riva'da balık tutulacak" dedi.

İBB'den İSTAÇ Müdürü Mustafa Canlı'nın Riva Deresi'nde gerçekleştirdiği incelemelere, İBB Güvenlik A.Ş.'den Ahmet Can Buğday, Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'den  Ali Sukas, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İyi Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir eşlik etti. İSTAÇ Müdürü Mustafa Canlı, Beykoz Gündem'in sorularını yanıtlarken, bölgede çalışmalar dolayısıyla bir takım sorunların yaşanabileceğini bu konuda ise bölge halkından destek beklediklerini belirtti. Kamyon ve iş makinelerinin özellikle yoğun yağmurun olduğu günlerde çalışmalarını güçlükle ama kararlılıkla yürüttüklerini vurgulayan Mustafa Canlı, bu sırada oluşan çamur ve iş makinelerinin çalışmasının yarattığı gürültü gibi sorunların çıkabileceğinin altını çizdi. Mustafa Canlı ayrıca İBB ve İSKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü dere temizliğinde bölge hakkı ve muhtarlarının desteğini yanlarında hissetmek istediklerini söyledi.

Buğra Kavuncu: "Yıllardır süren dert bitecek"

Riva Dere'sindeki incelemelere İlçe Başkanı Akif Taşdemir ile birlikte katılan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Taşdemir'den Riva Deresi sorunuyla ilgili sürekli bilgi aldığını belirtti. Riva'da yaşanan kirliliğin "yeni" olmadığını vurgulayan Buğra Kavuncu, daha önceki yıllardan gelen ve kangren halini alan sorunu tamamen ortadan kaldırılacağını söyledi. Buğra Kavuncu ayrıca Rica Deresi üzerinden siyaset yapmanın son derece yanlış olduğuna dikkat çekerek, sorunun tüm kurum ve ilgililerce sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim