Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İnan Aktürk'ü makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Aktürk ve yöneticileri Demiröz ve Çelikbilek'i kapıda karşıladıktan sonra başkanlık makamına geçip sohbet ettiler.

Samimi geçen sohbette Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İnan Aktürk'e tam yetki verdi.

Vedat Demiröz ve Yücel Çelikbilek'in başkanlık odasında bulunan Beşiktaş bayrağı dikkatlerini çekti. Koyu Beşiktaşlı olan Çelikbilek, Aktürk'e sende mi Beşiktaşlısın diye sordu.

Aktürk: Ardahan'da Beşiktaş köyü olduğunu ve bu köyün girişinde büyük bir Beşiktaş bayrağı olduğunu ve spor kompleksi de var.

Demiröz: Derneğiniz ne gibi çalışmalarda bulundu?

Aktürk:  Geçtiğimiz sene, Kent Konseyi ile birlikte uyuşturucuyla ilgili bir çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde TBMM'de de bir komisyon kuruldu.  Ciro ve bağlama eğitimlerimiz var. İmkanlarımız elverirse 7-12 yaş grubu öğrencilere de İngilizce, Fransızca ve Tiyatro eğitimleri de vermek istiyoruz. Üçüncüsünü düzenlediğimiz bir kitap kampanyamız var. Bunlardan birisini Ardahan'a, birisini de Bingöl'e gönderdik. Üçüncüsünü ise Beykoz'da bir köy okulu belirleyip, Ardahan Kütüphanesi yapmak istiyoruz.

Demiröz: Başkan ne güzel, her ilk okullara kütüphane kuruyorsunuz. Tebrik ediyorum. Peki insanları Ardahan'a götürmüyor musunuz ?

Aktürk: Belediye Başkanımız burada...

Çelikbilek: Sarıkamış'a her sene gidiyoruz.

Demiröz: Orhan Atalay gibi çok kıymetli bir vekiliniz var. Onu da buraya davet edin.

Aktürk: Kendisi Ardahan'a güzel işler yaptı. Önümüzdeki günlerde bir iftar programı yapacağız, o zaman kendisini davet edeceğim.

Demiröz: Seçimlerde Beykoz'u çok iyi görüyorum. Belediye Başkanımız çok güzel çalışmış ve Beykoz'da çok seviliyor. İmarla ilgili hükumetimizin son yaptığı çalışmalar ile halkımız çok memnun.

Çelikbilek: Beykoz'da 30 bine yakın tapu dağıttım. Eğer konu tapu ise, hiçbir ilçe bizi geçme imkanı yok. İmar planlarımızı yapıyoruz ama bir el atıyorlar, her şey başa sarıyor. Sebebi ise; odaların durumu, bağlı oldukları yer belli. Uyuşturucu kullanan kişi tedavi gördükten sonra muhakkak eski ortamından uzak tutulması gerekiyor.

Demiröz: Ahlat'ın biraz dışında müstakil bir ev yaptırdı. Tedaviler yapıldıktan sonra bu evde belli bir süre yaşadıktan sonra serbest bırakılıyorlar.

Aktürk: Başkanım, Beykoz sahilde bulunan tuvaletin yanındaki atık konteynerinin kalkmasını istiyoruz. Orada 20,30'da sonra alkol içiminden daha çok uyuşturucu kullanımı ağır şekilde yapılıyor. Taksiciler rahatsız, insanlar rahatsız.

Çelikbilek: Oradaki taksicilerin dünya adamı var. Bir sefer girecekler.

Aktürk: Ben, bireysel olarak 5 defa müdahale ettim ama şikayetçi olduklarında ise polis hemen tepemize biniyor. Sonra mahkeme süreci başlıyor.

Çelikbilek: Sen gereğini yap! Bende gelirim mahkemeye problem değil.

Aktürk: Biz, Belediye Başkanımızı seviyor, yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. B ir sonraki dönemde de tekrar aday gösterilmesini istiyoruz.

Koyu bir sohbetin ardından Vedat Demiröz ve Yücel Çelikbilek, Ardahanlılar Dernek Başkanı İnan Aktürk ve yöneticilerine dernek binalarında kendilerini ağırladıkları için teşekkür edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim