CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 60’ının fırsat bulsa İstanbul’u terk edeceğini’ beyan ettiği araştırmada Beykozluların yüzde 73,3 ilçede yaşamaktan memnun olmadıklarını beyan etmiş.


Bu soruya Bayrampaşa yüzde 78’le en yüksek cevabı vermiş. Yüzde 73.3’le Beykoz ikinci, Kadıköy ise üçüncü sırada.. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 60’ının fırsat bulsa İstanbul’u terk edeceğini’ beyan ettiği bir araştırmadan bahsetmişti.

Merak konusu olan o araştırmanın ayrıntılarına ulaşıldı. Geçtiğimiz şubat ayında İstanbul’un 3 seçim bölgesinde toplam 9 bin kişiyle gerçekleştirilen araştırmadan çıkan sonuçları, İmamoğlu’nun seçim ekibi paylaştı.

Verilere göre, “’İmkanınız olsa İstanbul’dan ayrılmak ister misiniz?’ sorusuna; en yüksek ‘Evet isterim’ cevabını yüzde 78 ile Bayrampaşa sakinleri vermiş. Aynı soruya Beykoz’da ikamet edenler yüzde 73.3, Kadıköy’de oturanların yüzde 71.7’i ‘ayrılmak isterim’ şeklinde cevap veriyor.

Eyüp’te ikamet edenlerin yüzde 66.4’ü, Fatih’te yaşayanların yüzde 68.6’sı, Şişli’de yaşayanların yüzde 69.4’ü de ‘Ayrılmak istediğini’ beyan etmiş. Araştırma kapsamında İstanbul’dan ayrılmak istemeyenlerin en yoğun olduğu ilçeler ise Silivri yüzde 70, Şile yüzde 69.2, Adalar yüzde 53.5, Sultangazi yüzde 56.8, Zeytinburnu yüzde 55.4 olarak sıralanıyor.

AK Partililer İstanbul’dan Memnun

9 bin kişinin katıldığı araştırmaya katılanların yüzde 57.5’i fırsatını bulursa İstanbul’dan ayrılmak istediğini, yüzde 40.5’i ayrılmak istemediğini, yüzde 2’si de fikrinin olmadığını söylüyor. Seçmen bazında ise İstanbul’u en çok terk etmek isteyen partililerde ilk sırayı, yüzde 71’lik oranla HDP’liler, ikinci sırayı ise yüzde 70.4’lük oranla CHP’liler alıyor. AK Partili seçmenlerin yüzde 52.4’ü kenti terk etmek istemediğini söylerken, MHP’li seçmenlerin sadece yüzde 42.2’si kentte yaşamak istediğini söylüyor. Diğer partilere oy verenlerin yüzde 67.6’sı fırsatını bulursa İstanbul’u terk edeceğini dile getiriyor.
Editör: TE Bilisim