İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz Şubesi yetkilileri, 3 yıllık faaliyet sunumu ve Bangladeş gezisine dair izlenimlerini ilçe protokolüyle paylaştı.

İBB  Sosyal Koru Tesislerinde yapılan toplantıya Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelkbilek, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, ilçe kamu birim müdürleri, İHH Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Kutluay, Mehmet Çelik, Said Demir, İHH Beykoz Şube Temsilcisi Uğur Yoleri katıldı.

Başkan Danışmanı Zeki Durmuş’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk olarak İHH Beykoz Şubesinin 2015-2018 yılları arasındaki faaliyet sunumu aktarıldı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Said Demir: “Biz mazluma din mezhep sormayan İslami yardım kuruluşuyuz“

Programda İHH Vakfı’nın kuruluş amacını ve Beykoz Şubesinin yaptığı çalışmaları değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Said Demir: “136 ülkede hizmet ederek 56 ülkenin yetim çocuklarının bakımını üstlendik. 120 bin Afrikalı kardeşimizin görmesine vesile olduk. İslam Kültür Merkezleri, insani yardımlar yaptık. Biz mazluma din mezhep sormayız. Kendimizi İslami yardım kuruluşu diye tanımlarız. 1995’ten beri Bangladeş’te İHH kampımızı sürdürüyoruz. Buradaki kampımız, dünyada en çok zulme uğrayan kalabalık ve şartların en zor olduğu Arakan’a yakın konumda olan 1962 darbesinden sonra insani yardımın alınmadığı bir yer. Beykoz belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek, Suriye’den önce her zaman mazlumun yanında yer almış başarılı bir yöneticidir. Kendisine ve bizimle Bangladeş’e gelen Kaymakamımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Bangladeş’teki kamplarda halkın ne kadar zor şartlar altında yaşadığına şahit olduk”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da Kasım ayının başında yaptığı Bangladeş ziyaretlerini slayt eşliğinde değerlendirdi. Ahmet Katırcı, “Bangladeş sınırındaki kamplara giderek oradaki halkın ne kadar zor şartlar altında yaşadığına şahit olduk. İnsanlar, İHH’nın, Türkiye’nin yaptığı yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. Kampları İHH Beykoz Şubesinin çok büyük hizmetleri olan açtırdığı su kuyularını ve 8000’e yakın yaptırdığı bambudan evleri gezerek, çocuklarla vakit geçirip onların evlerine konuk olduk, hediyelerimizi dağıttık. Herkes bu konuda duyarlı olmalı. Ben ziyarette bize mihmandarlığı ve Bangladeş’te yaptığı insani yardımlarından dolayı İHH Beykoz Şubesine teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz Şubesi, Yemen'deki insanlık zulmüne karşı çıkmak için ilçedeki STK'larla bir araya gelerek Beykoz Merkez Camisi'nde Cuma namazının ardından "Zulme dur!" basın açıklamasını yaptı.

Programın sonunda  Beykoz vaizi Aydın Yöndem, özellikle Afrika’daki ve tüm dünyadaki mazlumlar için dua yaptı.

Editör: TE Bilisim