İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz Temsilciliği mülteciler ve ihtiyaç sahiplerini ısıtacak sıcacık bir kampanya başlattı.

“Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın” sloganıyla duyurulan “askıda kıyafet” kampanyası için hazırlanan giysi kabini Kavacık Meydanı’na kuruldu.

Kampanyanın açılışına, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, İHH Beykoz Temsilcileri, İHH Beykoz Gönüllü Hanımları ve vatandaşlar katıldı.

Kavacık Mezarlığı’nın karşısına kurulan kabinde, vatandaşlar kullanmadıkları kıyafetlerini getirerek standa asacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlar da buradan istedikleri kıyafetleri ücretsiz olarak alabilecek.

Başkan Çelikbilek: “Yardımlaşmak, bizim özümüzde var”

Bu uygulamanın soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerini ısıtacağını belirten Başkan Çelikbilek; “Yardımlaşmak, bizim özümüzde var. Gücümüz yettiğince mazlumların, kimsesizlerin yanında olmalı onlara sahip çıkmalıyız. Geleneksel kültürümüzün bir parçası olan askıda ekmek uygulaması gibi, mağdur kişilerin askıdan kendilerine uygun kıyafeti almaları sağlayan bu çok önemli bir çalışma için emeği geçen İHH Beykoz Temsilcileri ve İHH Beykoz Gönüllü Hanımlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İhtiyaç sahipleriyle hayırseverleri bir araya getirmeyi de amaçlayan bu iyilik hareketi Mart ayına kadar devam edecek.

Haber: Yılmaz Gökgöz

Editör: TE Bilisim