İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Göksu Deresi ıslah çalışması, Anadolu Hisarı Kalesi restorasyonu ve Çubuklu gaz depolarında yapımına başlanan yaşam alanlarını yerinde inceledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği incelemelere CHP Parti Meclis Üyesi Sevgi Kılıç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve İlçe Yönetimi, CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu ve Gülay Demirel, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun ve Beykoz Muhtarları ile İBB Yöneticileri katılım gösterdi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve ekibinin İBB Yöneticileri ile koordineli çalışmaları sonrası Beykoz’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin ilk durağı yıllardan beri çevresine yaydığı kötü koku nedeniyle tarihi özelliğinden ziyade kirliliği ile gündeme gelen Göksu Dere’si oldu.

Başkan İmamoğlu Göksu Deresi ıslah çalışması alanında, Eylül sonunda tamamlanacak hummalı çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, Göksu Deresi’ne yeni bir düzen getirmek istediklerini, teknelerini korumak için dereyi kullanan balıkçı teknelerinin dışında, sürekli ve neredeyse hareketsiz bir biçimde dereye çekilmiş teknelere yeni dönemde izin verilmeyeceğini belirterek, tüm paydaşlarla bir araya gelinip tarihsel dokusunu da düşünerek Göksu Deresi’ne yeni bir çehre kazandırılacağının altını çizerek, Eylül ayında tamamlanması planlanan ıslah çalışması sonrası yeniden bölgeye gelerek incelemelerde bulunacağını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin Göksu Deresi ıslah çalışmalarının ardından İstanbul’un fethinin kilit noktası olan Anadolu Hisarı Kalesi’nde gerçekleşen restorasyon çalışmalarını inceledi.

1990’lı yıllarda gerçekleşen son restorasyon çalışması sonrası birçok deprem atlatan Anadolu Hisarı Kalesi’nin ciddi derecede zarar gördüğü bilgisini paylaşan yetkililer, tarihi dokuya zarar vermeden çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirttiler. Eylül ayında tamamlanması planlanan restorasyon çalışması sonrası, İstanbul Boğazı’nın tamamına hakim olan en üst noktası dahil olmak üzere Kale’nin vatandaşlara açılacağı ifade edildi.

Göksu Deresi’nin ıslahı sonrası Anadolu Hisarı Kalesi ve tarihi Anadolu Hisarı Namazgahı’nın bölgenin turizm açısından yeni bir cazibe merkezi olacağı kaydedildi.

Göksu Deresi ıslah çalışması, Anadolu Hisarı Kalesi ve Toplarönü Namazgahı restorasyon çalışmaları incelendikten sonra Anadolu Hisarı Mahallesi sakinlerinin sorunlarını da dinleyen Başkan İmamoğlu ve ekibine, Anadolu Hisarı’nda Hamamönü olarak bilinen bölgede oturan vatandaşlar, gece geç saatlere kadar evlerinin önüne uygunsuz şekilde kurulan masalardan çok rahatsız olduklarını, her gece bir olayın yaşandığını ve evlerine girip çıkamaz hale geldiklerini ilettiler. Sorunu yerinde inceleyen Başkan İmamoğlu, gece saatlerinde sokağa kapısı bulunan evlerin sakinlerinin dışında sokağa giriş çıkışın durdurulabileceği bir çözüm üretilebileceğini belirterek gerekli çalışma için talimat vereceğini belirtti.

Anadolu Hisarı incelemelerinin ardından Çubuklu’ya geçildi. Çubuklu sahilinde bulunan ve yıllardır atıl halde İstanbul Boğazı hattında çirkin görüntüler oluşturan gaz depolarında Endüstri parkı olarak çalışmalara başlanan alanı inceleyen Başkan Ekrem İmamoğlu, Aşiyan’a inecek feniküler hattının bir ucunun Çubuklu’ya gelebileceğini ama yine de konu ile ilgili kapsamlı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Çubuklu ziyareti sırasında Beykoz’un sorunlarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na aktaran Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, İstanbul’un dört bir yanını saran metro hattından Beykoz’un hiçbir şekilde yararlanamadığı, hiç değilse Ümraniye Kavacık arasında bir metro hattının kurulmasıyla Beykozluların ulaşım sorununa bir nebze olsun çare bulunulabileceğini belirterek, bünyesinde birçok üniversite barındıran Beykoz’da yurt sorunun çok fazla olduğunu, öğrencilerin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun’un ilettiği sorunlara cevap veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz coğrafi olarak incelediğinde ilerisinde bir ilçe olmadığı için metro bağlantılarının ciddi sorun teşkil ettiğini, toplu taşımaya yönelik çalışmalarının olduğunu bunlardan bir tanesinin de Boğaz hattında çalışacak feniküler olduğunun altını çizdi.

Haber ve foto: Doğuş Haber

Editör: TE Bilisim