Usta Öğretici ve Marangoz İbrahim Güney, yaklaşık 30 yıldır Beykoz'un ve komşu ilçelerin mobilya ihtiyaçlarını karşılıyor. Beykoz Çayırı karşısında bulunan Güney Mobilya'dan sonra şimdi de Yenimahalle'de Hayal Mobilya adıyla yeni bir mağaza açan Usta Öğretici İbrahim Güney, sanat ve estetiği marangozluk mesleğine eklemleyerek, eşsiz tasarımlar ortaya çıkartıyor. Yıllardır kaliteden asla taviz vermeyen Beykozlu İbrahim Güney, kişiye ve haneye özel projeler hazırlayarak, müşterilerini hem şaşırtıyor hem de memnun ediyor.

Beykozlu Marangoz Cemal Usta'nın oğlu İbrahim Güney, tam 27 yıldır mobilyacılık işiyle uğraşıyor. Teknolojinin gelişimine karşı kayıtsız kalmayan İbrahim Güney, sertifika üstüne sertifika alarak, kendisini mesleğine adamış ender marangozlardan birisi haline geliyor. Beykoz Gündem'e özel açıklamalarda bulunan Usta Öğretici İbrahim Güney, şöyle diyor:

BEN MESLEĞİME AŞIĞIM

"Baba mesleğiydi marangozluk... Mobilya satarak başladığım bu meslekte zamanla bir şeylerin doğru olmadığını ve mutlu olmadığımı hissettim. Müşterilere sattığım mobilyalardan memnun değildim. Ben kişiye göre, talebe göre ve en önemlisi de haneye göre mobilya üretmeliydim. Kolları sıvayıp, atölyeye indim ve müşterilere sunacağım ürünleri kendim ürettim.

Zamanla müşterilerim, evlerinde ölçü alıp tasarladığım mobilyaların, seri üretim olan mobilyalardan daha estetik olduğunu kabul etmeye başladılar. O günden sonra da memnun kalan müşterilerim, bana yeni müşteriler kazandırmaya başladılar. Gerçekten içime sinen bir iş yapmaya başladım: Projesini kendim çizip, son rötuşlarını da müşterilerimle birlikte yaptığımız mobilyalar, evlere güzellik katıyordu. Belki de ülkede pek az marangozun sahip olduğu onlarca sertifika programına katıldım ve kendimi sürekli geliştirdim."

Mobilyacılık sektörünün yalnızca para kazanmak için yapılacak bir iş olmadığına inandığını söyleyen Usta Öğretici İbrahim Güney, sözlerine şöyle devam etti:

MOBİLYACILIK BİR SANATTIR 

"Ben mobilyacılığın bir meslekten de öte bir sanat olduğuna inanıyorum. Meslekte 27 yılı geride bırakmış bir marangoz olarak söylüyorum ki, çoğu zaman yaptığımız işten memnun kalan müşterilerimden çok ben mutlu oluyorum. Yıllar geçtikçe, hangi evin nasıl bir mobilya ile daha güzel hale geleceğini artık daha iyi görebiliyorum ve işin önce kendi içime sinmesini bekliyorum. Yalnızca iş yapmak ya da para kazanmak değil, yaptığım işi en iyi şekilde yapmış olmanın gururunu da yaşamak istiyorum.

Mobilya alacak kişilere de her zaman şunu öneriyorum: Bizden gerçekten içlerine sinen işleri istesinler. Biz bir eve yerleşecek mobilyanın yalnızca bir kez yapılacağını çok iyi bilen profesyonelleriz. Bu nedenle bilgisayar ortamında gerçekleştirdiğimiz çizimleri, müşterilerimizin içine sinene değin yeniden çizebiliyoruz. Biz müşterilerimizin güvenini bir kez kazanmış ve müşterilerimizin tavsiyeleriyle artık onlarla bir aile olmuş ustalarız. Bu güveni zedeleyecek her türlü işten uzakta durmaya çalışıyoruz. Mobilya kurulumu sonrası yıllarca müşterilerimize bu kez tamirat-tadilat konularında da destek vermeyi bu yüzden sürdürüyoruz. Biz satış yaptıktan sonra müşterimize arkamızı dönüp gitmeyi, önce mesleğimize sonra da müşterimize karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz. Müşterilerimize yaptığımız işle ilgili her türlü güvenceyi veriyor ve müşteri hatasıyla da olsa ortaya çıkacak arızalarda, güleryüzümüzle hizmet vermeye devam etmeyi, en önemli ilkemiz olarak kabul ediyoruz".

YENİMAHALLE'DE ESTETİK MOBİLYA SEVİNCİ

Yaklaşık 30 yıldır mobilyacılık alanında hizmet veren Usta Öğretici İbrahim Güney, Yenimahalle'de açtığı Hayal Mobilya ile Beykozlu hemşerilerini sanat ve estetikle buluşturmaya devam etmeyi hedefliyor. Çocuk odasından oturma odasına... Yatak odasından mutfak mobilyasına, koltuk takımına kadar onlarca çeşidi, yüzlerce renk ile müşterilerine sunan Hayal Mobilya, evinin görünümünü değiştirmek isteyen ya da yeni bir evi yeni bir başlangıç olarak gören aileleri, mağazasına bekliyor.

Adres: Yenimahalle, Dr. Ömer Besim Paşa Cd. No:176, 34815 Beykoz/İstanbul

INSTAGRAM hesabı için TIKLAYINIZ!

TELEFON: 05369120354

Editör: TE Bilisim