Bir dönemin Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç, bugün Beykoz'u yöneten en önemli 3 isminden birisi... İktidardaki AK Partinin Beykoz İlçe Başkanı olan Hanefi Dilmaç, geçtiğimiz dönemde Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı da yapmış ve istifa edinceye kadar geçen süreçte hemen tüm yerel işlerde, merhum Başkan Yücel Çelikbilek ile birlikte ön safhada boy göstermişti. Hanefi Dilmaç, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı olduktan sonra da bu kez İstanbul genelinde tanınırlığını artırdı ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden AK Parti Beykoz adına ödül alırken görüntülendi.

Peki, yıllardır Ankara'ya bir temsilci göndermeyi bekleyen Beykoz, Hanefi Dilmaç eliyle bu kez bunu başarabilecek mi?

Beykoz'da Çavuşbaşı'nın Beykoz Belediyesi ile birleşmesi sonrası AK Parti Beykoz'da siyasi yaşamını sürdüren Çavuşbaşı Belediyesi eski Başkanı Hanefi Dilmaç, aradan geçen yılların ardından partide önemli bir yer edindi. Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı görevinin ardından AK Parti Beykoz İlçe Başkanı görevini de başarıyla sürdüren Hanefi Dilmaç, bu süreçte teşkilat içerisindeki bağlantıları güçlendirdi ve gerek Kadın Kolları gerekse Gençlik Kolları Başkanlıkları eliyle yapılan işlerin, Ankara tarafından takdir edilmesini gerçekleştirdi. Parti içerisinde güleryüzü ile tanınan, Başkanlığın ötesinde AK Partililere bir abi, bir baba şefkatiyle yaklaşan Hanefi Dilmaç, örgütün en küçük birimi olan Mahalle temsiliklerinde bile şimdiden bir efsane haline geldi. 

Bugün Beykoz'un en önemli mahallelerinden birisi olan Çavuşbaşı'nda gururla AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı görevine gönderilen Hanefi Dilmaç için bundan sonraki hedefi, vatandaşların konuştuğu en önemli konu haline geldi. Hanefi Dilmaç'ın çoğu Trabzonlu hemşerisi, artık gurur duydukları ismi Ankara'ya lâyık gördükleri fikrini daha da yüksek sesle dile getirmeye başladı. Beykoz doğumlu Hanefi Dilmaç'ın Dünya Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi yerlerde önemli görevler üstlendiğine dikkat çeken hemşerileri, Dilmaç'ın Beykoz ve hatta İstanbul'un gururu olarak Ankara'da memleketin genel meselelerine kafa yoran isimlerden birisi olarak görmek konusunda 2020 yılında daha daha da cesaretlendi.

Editör: TE Bilisim