AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Kavacık'ta bulunan ilçe binasında Beykoz'un yerel basınıyla bir araya geldi.

Toplantıya, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç dışında Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam, Kadın Kolları Başkanvekili Hatice Turp, Beykoz Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Adem Sefer eşlik etti. 

"Haftaya seçim var desinler, biz teşkilat olarak hazırız"

İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, “Yaklaşık 3 bin kişilik çalışan bir ekibimiz var. Bu ekibi aktif tutmak zorundasınız. Bu anlamda bugün AK Parti Genel Merkezimizin bizlere verdiği sandık kurulları ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın parti kurulduğundan beri her sandıkta 3 Ana Kademe'den, 3 Kadın Kolları’ndan ve 3’ü de Gençlik Kolları’ndan olmak üzere en az 9 görevlimiz olsun şeklinde hedefi var. Bu doğrultuda sandıklarda şuan Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları olmak üzere 5’er tane arkadaşımızı tespit ettik. Yani bize denilse ki ‘Hadi önümüzdeki hafta seçim var’ biz hazırız teşkilat olarak.” dedi.

"AK Parti'yi yerden yere vuruyorlardı"

Belediye Başkanı olduğu dönemdeki imar konularına önem verdiğini söyleyen Dilmaç, “Çavuşbaşı’nda imar planları yapmaya düşündüğümüz dönemde, benden önceki belediye başkanımız 5000'lik çalışmaları yaptı, İBB’ye kadar getirdi. Belediye Başkanı olduğumda bu imar planlarını takip etmek bana kaldı. Bu süreçte, planlar yapılırken direkt İSKİ yönetmeliğinin belirlemiş olduğu kurallar doğrultusunda yapmak zorundasınız, yani onun belirlediği ve kısıtladığı alanlarda hareket edebilirsiniz. O gün bizim takip ettiğimiz imar planları ile şimdiki imar planları arasında yaklaşık %150 fark var. Mesela Dere Mutlak Alanları 200 metreden 20 metreye düştü. 180 metre plan dışıydı, plana dâhil edildi. Çavuşbaşı Çiftlik Mahallesi Kontrollü Kullanım Bölgesi olarak plana dâhil edildikten sonra orası imara açıldı. O gün bu çalışma yapılırken havzaya yakın bölgede 14 tane bina bu kapsama alınamadı. CHP’liler o dönem kıyameti koparttı, insanları bize karşı örgütlediler. AK Parti’yi yerden yere vuruyorlardı. Şimdi CHP Parti Meclisi’nde bir kardeşimiz var ve hatta Çavuşbaşı’nda oturuyor. Şuanda İBB de onlarda. 14 tane binayla ilgili İSKİ, müdürlük teklifi olarak bunu meclise teklif etsin ben de İBB meclisinden geçireceğime söz veriyorum. Acaba o dönem 14 ev ile ilgili bizi eleştirenler şimdi bir görüş bildirmişler midir? Sadece istemezük ile bu olmaz. Buyursunlar yapsınlar, biz de bunu meclisten geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Tokatköy projesi bir şekilde tamamlanacak"

Tokatköy’deki Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarında mahalle sakinlerine teknik şartların anlatılmasının ardından yüzde 75’inin projeye imza attığını belirterek, “Projede bugün vatandaşın tepkisi, kiraların çok az olduğu ve boş arazilerin ne olacağı  yönünde, ana sıkıntılar bunlar. Şimdi tebligat yazılıyor, boşaltın diye. Bunu kanunen yazmak zorunda. Vatandaş yarın bana tebliğ edilmedi, haberim yoktu demesin diye. Ben oradaki vatandaşın çoğunluğunun bu projeyi istemediğine inanmıyorum, hepsi istiyor. Belki yüzde 10’u istemiyor. Yüzde 20’ye çıkması mümkün değil. Başından beri, boş arazilere bir şey verilmeyeceğine ben de karşıyım, söyledim. Bununla ilgili de kesin bir düzenleme yapılacak. Oradaki yapılacak olan proje evet sıkıntılı. Ama millet bir karar verecek ve bu kararı biz uygulamak zorundayız. Gizli saklı her hangi bir şey yapılmıyor. Kira yardımları ve zaman ile ilgili problem var. O da bir şekilde aşılacak. Bu projeyi tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

Dilmaç, yerel basına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazmış olduğu "Daha adil bir dünya mümkün" kitabını hediye etmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim