AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Dilmaç, gazetecilerin sorularına da yanıt verdi.

Basın mensuplarıyla sosyal mesafe, hijyen ve temizlik kurallarına uygun biçimde Kavacık’daki ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’ın yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam ile başkan yardımcıları Hayrettin Yanık, Özkan Aydoğan, Fatih Yılmaz ve Murat Yumurtacı’ da yer aldı.

Anne ve Babasını birer hafta arayla Covid-19’dan kaybeden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a başsağlığı dileklerini ileterek konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Dilmaç, sözlerinin devamında şunları söyledi:

BEYKOZ’DAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIK

Beykoz’da siyasetçi de bürokrat da çok kolay yetişmiyor. Bugüne kadar bir milletvekili yada başarılı bir bürokrat çıkaramadık. Sadece AK Parti için söylemiyorum. Hangi partili olursa olsun siyasilerimize sahip çıkalım. Bir arkadaş elle tutulur bir duruma geldiği zaman, önce nereden eleştiririz, nereden vururuz da yıkarız diyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Beykoz bundan hiçbir şey kazanmaz. Bir insan olarak belki o arkadaşa kaybettiririz ama Beykoz’da kaybeder. Onun için bu konuda sizlerden ve kamuoyundan hassasiyet bekliyoruz. Eleştirilere tabiki açığız ama aslı astarı olmayan, sadece dedikodu kültürü ile de bizim üzerimize gelmeyin.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ELİNDEN İKİ KERE ÖDÜL ALDIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Nisan 2018’de gerçekleşen AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı 6’ıncı Olağan Kongrede tek aday olarak başkanlığa seçildim. Başarılı bir dönem geçirdik. 3 seçimden de anlımızın akıyla çıktık. AK Parti İstanbul İl Başkanlığımızın başlattığı yeni üye seferberliğinde iki kere birinci olduk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldık.

MASADA İSMİ TARTIŞILMAYAN BİRKAÇ KİŞİDEN BİRİYDİM

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı 7. Olağan kongre öncesi İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda mevcut ilçe başkanları arasında masada ismi tartışılmayan birkaç kişiden biri olarak 8 Kasım 2020’de gerçekleştirdiğimiz kongrede Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla tek aday olarak güven tazeleyip görevimize devam ediyoruz.

YÖNETİMİN 11’İ KADIN

Yönetim Kurulu listemizi oluştururken Beykoz’u en iyi şekilde temsil etmesine gayret gösterdik. 45 kişilik asil ve yedek yönetimimizin 11’i kadınlardan oluşmaktadır. 18-30 yaş aralığında 7 genç kardeşimiz yönetimimizde yer alıyor. 22 üniversite, 20 lise mezunundan oluşan listemizde demografik yapıya da dikkat edildi.

50 BİN ÜYE HEDEFİNİ NEREDEYSE YAKALADIK

Beykoz’da 50 bin üye hedefini neredeyse yakaladık. Şuan güncel üyemiz 49 bin 190’dır. Üyelerimizin 25 binden fazlası kadın, 6 bin 500 civarı ise 18- 30 yaş arası gençlerimizden oluşmaktadır. Ayrıca Eylül ayında gerçekleşen törende İstanbul’da 100 bininci üye olan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alan Kevser Sevinç kardeşimiz de şuan yönetim kurulu üyemiz olarak aktif siyasete girmiştir.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI BURAK KARAÇAM ATANDI

Gençlik Kolları Genel Merkez tarafından alınan karar doğrultusunda Furkan Çeliker kardeşimizin meclis üyesi olarak seçilmesinin ardından Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Burak Karaçam kardeşimiz atandı. Kadın Kolları Başkanımız da meclis üyesi fakat Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından henüz alınmış bir karar olmadığından Gaye Zayıf görevine devam etmektedir.

BEYKOZ’A 24 SAAT YAŞAYAN ALAN KAZANDIRILACAK

Yapılan kısa açıklamaların ardından gelen soru üzerine geçtiğimiz günlerde depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ile ilgili konuşan Dilmaç, “Binanın deprem risklerine karşı dayanımının düşük çıkması nedeniyle yıkım işlemi yapılmıştır. Yerine yapılması planlanan yeni meydan projesi, sahil projesi ile buluşarak, rekreasyon alanları ile beraber 24 saat yaşayan kamusal alan ilçemize kazandırılmış olacaktır. Kültür, sanat etkinlikleri ve atölyelerin yapılacağı, modern ve işlevselliği ile ön plana çıkan yeni kültür merkezi ve peyzaj alanlarından oluşan proje ile meydan ve sahil projeleri entegre edilecek.

2023 VEYA 2024 HİÇ FARKETMEZ

Toplantıda, liderimiz ne derse ben onu yapmak zorundayım açıklamalarında bulunan Dilmaç, “Belediye başkan yardımcılığından ayrıldıktan sonra belediye başkan adayı olmayı düşündüm. Fakat büyüklerimiz bize ilçe başkanı olman gerekiyor dedi bizde tamam dedik. AK Parti’de siyaset böyledir. İlçe Başkanlığı değil de başka bir görev verilmiş olsaydı, o görevi de bütün gücümle yapacaktım. Emin olun bu ilçe başkanlığını severek yaptım. Belediye Başkanı olamadım diye bırakıp gitmek gibi bir düşünce bizde asla olmaz. Ben siyaseti lider esaslı yapıyorum. Biz ona inanmışız. AK Parti kurulduğu günden beri liderimizle yol yürüyoruz. Ve AK Parti olduğu sürece de bu yolu beraber yürümeye devam edeceğim. Böyle yaparak hiçbir şey kaybetmedim, aksine itibar kazandım. 2023 veya 2024 hiç farketmez siyasi büyüklerimiz bize ne rol biçerse bir orada oluruz.” ifadelerini kullandı.

TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE İSTİYORUZ

İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç konuşmaları arasında “Beykoz’a tam teşekküllü bir hastane yapılmasını istiyoruz. Tepeüstü’ne yapılması düşünülen hastane için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Beykoz yerel basını başta olmak üzere Beykoz kamuoyunun da desteği ile bunu başaracağız inşallah.

BU KULÜP BEYKOZ’UN MU? ZEKİ’NİN Mİ?

Beykoz’da yıllardan beri yılan hikâyesine dönen sahildeki kulüp binası ile ilgili gelen soruya da cevap veren İlçe Başkanı Dilmaç, “ Ben o kulüp binasının Zeki Aksu’ya verilmesi taraftarı değilim. Ben bu kulüpte dibine kadar uğraşmış birisiyim, dibine kadar. Bu kulüp Beykoz’un mu? Zeki’nin mi? Zeki, kulübün yaklaşık 4,5  milyon lira borcu olduğunu söyledi. Oturduk, ‘tamam kardeşim’ dedik. Tam anlaşmayı yapacağız. Zeki dedi ki sadece benim alacağım sadece 4.5 milyon, kulübün borcu 9 milyona çıktı. Biz buna da tamam dedik ve belge istedik, faturaları sorduk. Ama hiç birinin belgeleyemedi. Biz Beykoz halkını parasını hiçbir bilgi ve belgeye dayandırılmadan Zeki’ye verecek halimiz yoktu.

TÜM BEYKOZLULARIN HİZMETİNDE KULLANILACAK

Şimdi soruyorum size. Biz bu binayı Zeki’ye verelim orayı kıraathane yapması mı doğru, yoksa belediyenin orasını kütüphane yapması mı doğru? Belediyemiz Beykoz sahilindeki binanın kütüphane olarak hizmet vereceğini duyurdu. Millet Kıraathanesi’nin açılmasıyla hem gençler ücretsiz ikramların yanı sıra yaklaşık 20 bin kitabın yer aldığı kütüphanede ders çalışma ve kültür faaliyeti yapılabilecek, hem de yetişkin ve çocuklara yönelik kültür sanat ve eğitim kursları için nitelikli yeni bir adres kazandırılmış olacak. Böylelikle uzun yıllardır harabe bir vaziyette bekleyen bina, genç yaşlı tüm Beykoz sakinlerinin hizmetinde kullanılacak.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda günün anısına gazetecilere birer cam tesbih hediye edildi.

Editör: TE Bilisim