Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Beykoz'da yaşanılan sel felaketinden zarar gören aileleri yalnız bırakmadı.

Akif Hamzaçebi, yaşanan sel felaketinden zarar gören aileleri, yağmur çamur demeden ziyaretine gitti.

CHP, TBMM Grubu'nun 27'nci Dönem 1'inci Çalışma ve Değerlendirme toplantısı kapsamında Bolu Abant'ta kampa giren Mehmet Akif Hamzaçebi, Beykoz'da yaşanan sel felaketlerinden haberdar olunca, kampı apar topar bırakarak Beykoz'a hareket etti.

Genel Sekreter Akif Hamzaçebi’nin ziyaretine; CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Meclis Üyeleri Okan Uzun, Gülay Demirel, Süleyman Kılıç ve Cavit Gül, ilçe yöneticileri eşlik etti.

https://youtu.be/RY1BcZCkKd4

Hamzaçebi'nin ilk durağı Çengeldere Mahallesi oldu

Beykoz'a hareket eden Hamzaçebi, ilk olarak ilçe binasına geldi. İlçe binasından ilk ziyaret yeri Çavuşbaşı/Çengeldere Mahallesi oldu. Çengeldere Mahalle Muhtarı Şaban Öztürk'ten bilgi alan Hamzaçebi, sel felaketinden zarar gören aileleri ziyaret etti.



Hamzaçebi'nin ikinci adresi Mahmutşevketpaşa Mahallesi (Köyü) oldu

Hamzaçebi'nin ikinci ziyaret yeri Mahmutşevketpaşa Mahallesi (Köyü) oldu. Mahmutşevketpaşa Mahalle Muhtarı Kemal Özmen ile yaptığı istişare sonrası mahallede zarar gören aileleri ziyaret etti. Acılı aileye geçmiş olsun dileklerini dile getiren Hamzaçebi, 'Sizlerin acısına ortak olmaya geldim. Benden bir talebiniz varsa lütfen söyleyin. Elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.



Hamzaçebi, Alibahadır Mahallesi sakinlerini dinledi

Hamzaçebi, Mahmutşevketpaşa ziyareti sonrası Alibahadır Mahallesi (Köyü)'nü ziyarete gitti. Alibahadır Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz ile mağdur aileleri ziyarete giden Hamzaçebi, geçmiş olsun dileklerinden sonra köy kahvesinde mahalle sakinlerinin dertlerini dinledi.



Hamzaçebi'nin son ziyareti Örnekköy Mahallesi oldu

Hamzaçebi, Alibahadır Mahallesi (Köyü)'nü ziyareti sonrası, Örnekköy Mahallesi'nde evinin çatısına yıldırım düşüp yanan binaya gitti. CHP'li üye Elif Çelik Karakoç'un da cam atölyesinin olduğu yeri gezen Hamzaçebi, Karakoç ailesine ve bine sakinlerine geçmiş olsun diledi.

Karakoç'un yeni doğan bebekleri Işılay bebek ile yakından ilgilenen Hamzaçebi, bebeği yakından severek; geleceği ve bahtı açık olması için dua etti.

Elif Çelik Karakoç ve bina sakinleri, Hamzaçebi'ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Karakoç, Hamzaçebi'nin ziyaretinden çok memnun kaldığını dile getirerek, Hamzaçebi'ye el işlemeleri bir cam tabak hediye etti.



Örnekköy Spor Kulübü Başkanı İsmail Türkoğlu, Hamzaçebi'nin Örnekköy'e geldiğini duyunca Karakoç'un cam atölyesine geldi. Hamzaçebi, Türkoğlu'nun spor kulübüne ziyarete giderek, başarılar dileyerek Beykoz'dan ayrıldı.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Beykoz Gündem Gazetesi'ne verdiği demeçte, "Beykoz'un sel felaketlerinin yaşandığı alanlara baktığımız zaman genelde dere kenarlarının ağırlıklı olduğunu gördük. Bu durumda Beykoz Belediyesi'nin bu noktada işlevini yerine getirmediği aşikar ortadır. Beykoz'da çok büyük bir maddi hasar oluşmuştur. Sevindirici tek şey ise can kaybının olmamasıdır. Tüm Beykozlu hemşehrilerime geçmiş olsun diliyorum" dedi.


Editör: TE Bilisim