Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Tokatköylü vatandaşlar ile Tokatköy Cami lokalinde bir araya geldi. 

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Tokatköy'de imar ve mülkiyet sorunları ile vatandaşlar ile buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokatköy Mahalle Başkanı Kamil Doğru'nun selamlama konuşmasından sonra Tokatköy Mahalle Muhtarı Galip Bekaroğlu bir konuşma yaptı.



Tokatköy Mahalle Muhtarı Galip Bekaroğlu; "İktidar partisiyle pek irtibata geçemiyoruz"
"Sayın vekilim halkımızı görüyorsunuz. Bu halkımızın çok sorunları var. Ormanla ilgili ne kadar çaba gösterdiğinizi biliyor ve yakından sizlerin çalışmalarını takip ediyoruz. Tokatköy, Ayazma ve Beykoz isminin geçmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir yıl önce yine TBMM'de bir kanun teklifi vermişti ve bu teklif 4 maddeden oluşuyordu. Başkan vekilimizin bu 3 madde de kararlı olduğunu biliyoruz. Mecliste taşıdığınız bu 3 madde meclisten geçmişti fakat şöyle bir durum var. Ormanla ilgili olan madde meclisten bir türlü geçmemişti.


Orman alanı için sayın Başkan Vekilimiz Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Yakup Akkaya ve MHP Milletvekili İzett Ulvi Yönter, TBMM'de kanun teklifi sundular ama maalesef olumsuz sonuçlar çıktı. Orman Müdürlüğü'nden yine bir yazı geldi ve yazının orman alanlarının 2B'ye geçmesinin mümkün olmadığını bildirdiler. Sizin nezdinizde bu kanunu mecliste daha sık dile getirmek istiyoruz. Orman haricinde Beykoz Belediyesi bir proje açıkladı ve bu konuda halkımız tedirgin. Tokatköylüler sizlere bu konularla ilgili kafalarındaki sorularını soracaktır." dedi.



Muhtar Bekaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün kısa bir konuşma yaptı.






Aydın Düzgün;"Projelerin içinde hak, hukuk, adaleti unutmuşlar'


"Sevgili Tokatköylüler, sorunlar çok ve çok büyük. Fakat bu sorunlar zor da olsa, sıkıntılı da olsa çözüleceğine inancımız tamdır. Sorunları 3'e bölmek istiyorum. Öncelikle 487/3 parselimiz var. Bu alan öncelikle afet riski taşıyan bölge ilan edildi ve sonrasında da kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Hisar'da yapılan toplantıda bir çoğunuz oradaydınız. Bizler Tokatköylülerin güzel evlerde yaşamasını canı gönülden yaşamasını istiyoruz. Belediye meclisinde geçen Belediye Başkanı Yücel Bey'e de söyledim; 'Bizler bu projeye karşı değiliz' dedim. İçerisinde hak, hukuk, adaleti unutmuşsunuz dedim.


Şu kadar daire çıkıyor 555 daire çıkıyor ve sen 355 daire vereceğim diyorsun. Baştan bir kere mağlup! Ee tapusunu ver o zaman millete diye ama onu da vermiyor. Ee böyle olunca sizler de tedirginsiniz, orası da tedirgin ama bu doğruları söylemek zorundayız. Bu sorunların artık bitmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Düzgün'ün konuşmasın ardından Akif Hamza Çebi, Tokatköylü vatandaşlara hitap etti.





Hamzaçebi;"Tokatköy'ün sorunu ya çözülecek, ya çözülecek"


"Tokatköylülerin gözlerinde geleceğin aydınlık ışığını görüyorum. Umudu görüyorum. Mülkiyet sorunu kalmamış bir Türkiye ve İstanbul görüyorum. İmar sorunu kalmamış Beykoz, İstanbul ve Türkiye'yi görüyorum. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz, başaracağız.


Bu salona daha önce de geldik. Tokatköy'e çok kez geldim. Burada sizlerle çok buluştuk. Esnafımızın dükkanında sohbet ettik. Aynı sofrayı paylaştık. İsterdim ki bugün, burada mutluluğu konuşuyor olsaydık. İsterdim ki; bugün, buraya sizlerin dertlerini dinlemeye değil, mutluluğunuzu paylaşmaya gelmek isterdim. Ama maalesef sizlerin tapu sorununuzu hala çözüme kavuşturmuş değiliz. Biz dertleri çözmek için varız. Biz Tokatköy'ün mülkiyet sorununu 2011'den beri konuşan tek kişiyim. Ama Tokatköy'ün Ayazma mahallesinin 487/2 ve 3 parselin sorunlarını biz Ankara'ya taşıdık. Hükümetin, Belediyenin neler yapmadığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Bugün hukümetin ve belediyenin sizlerin sorunlarını çözmediği için dert yanmaya gelmedim. Burada sizlerin sorunlarını çözüme nasıl kavuşturabiliriz mücadelesini vermeye geldim.






Demokrasilerde güçlü olan sadece millettir


Milletin üstünde hiç kimse güç sahibi değildir. Bizim kültürümüzde, dinimizde güzel bir ilke vardır 'emanet' Bütün varlıklar, bütün kainat insana emanet edilmiştir. Hiç bir makam, hiçbir kimsenin değildir. Bütün makamlar milletindir. Bu makamlar, siyaset ve yönetim makamları, millete hizmet için vardır. Millete eziyet etmek için değildir. Kanunları insanlar yapıyor, kanunları meclis yapıyor. Kanunlarla milletin ihtiyaçları karşılanmıyor ve sorunlar devam ediyorsa, değişmesi gereken insanlarımız değil, kanunlardır. Biz o kanunları değiştireceğiz. Değişmeyenleri değiştireceğiz.


2011 yılında 2B meselesini, hazine arazilerini anlattık. Yenimahalleyi, Tokatköyü, İncirköyü, Zerzevatçı ve 45 mahallenin hepsini dolaştık. Biz bu işe başımızı koyduk ve bu sorunu çözeceğiz. Çözülen yerlerin hepsinde sizlerin desteği ve bizlerin gayreti vardır. Biz, bu arazileri vatandaşlarımıza onların bütçesine uygun bedelle devredeceğiz derken, kimin malını kime veriyorsunuz diye eleştiriler yapıyorlardı.


Adalet şaşmaz bir terazidir



Bu malın devletin, siz hangi hakla, hangi yetkiyle Betgram bunu millete vereceğinizi söylüyorsunuz diyorlardı. Demokrasilerde devletin malı yoktur. Devletin malı gibi gözüken mallar milletindir. Devlete düşen görev, bu millete adalet kuralları içerisinde intikali sağlanmasıdır. Adalet, şaşmaz bir terazidir. Hz. Ali'ye din nedir diye sormuşlar, adalettir demiştir.






Siz buraya bütün hayatınızı verdiniz!


Atalarınız, dedeleriniz bu toprakların çilesini çekti. Çamurunu çiğnediniz, soğuğunu yediniz. Şimdi bu kadar yılların emeği yok sayıp, buraları devletin, buraları orman hiç kimse diyemez. Biz, 2011 yılında buraları gezerken, bana vatandaşlar ecrimisil  makbuzlarını gösteriyorlardı. Milletimiz 2011 yılında oyunu AK Parti'ye verdi ama biz yine bütün ecrimisiller silinecektir teklifimizi meclise verdik. Şimdi bu yazı içinde diyorum ki, bunu da yırtıp atacağız kanunlarla.



Afrin'de şehit olan evlatlarımıza da Allah'tan rahmet diliyor, Türk ordusuna yürekten başarılar diliyorum" dedi.


Hamzaçebi, konuşmasının ardından Tokatköylü vatandaşların sorularına cevap verdi.


       

Editör: TE Bilisim